Vuoden 2017 ravintola on piskuinen, ihastuttava, rohkea Grön

Suomen Gastronomien Seura valitsi Vuoden Ravintolaksi Grönin, koska se on rohkea, yllätyksellinen ja laadukas.

Vuoden Ravintolassa skoolattiin osuvasti vihreällä samettikukkamehulla.
Vuoden Ravintolassa skoolattiin osuvasti vihreällä samettikukkamehulla.

Suomen Gastronomien Seura valitsi Vuoden Ravintolan jo 32. kertaa. Tällä kertaa tittelin ansaitsi vain reilun vuoden ikäinen pikkuinen ravintola Grön Helsingin Albertinkadulla. 

Grön on kasvispainotteinen ravintola, joka panostaa luomuun, villiin luontoon, luovuuteen ja uudenlaiseen sesonkiajatteluun. Grönissä käytetään paljon erilaisia säilöntämenetelmiä, joka mahdollistaa "tuoreiden" raaka-aineiden hyödyntämisen annoksissa myös muina kausina. Omistajat ja kokit Toni Kostian ja Lauri Kähkönen ovat onnistuneet luomaan ravintolan, joka yllättää rohkeudellaan ja vakuuttaa laadullaan. Grön avattiin marraskuussa 2015, ja Cityssäkin ihastuttiin siihen oitis. 

"Valinta ei ollut helppo, kuten ei aiempinakaan vuosina", Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Kim Palhus sanoo.

"On hienoa, että Suomessa on alati kasvava ja jopa paraneva määrä ravintoloita."

Lauri Kähkönen ja Toni Kostian vastaanottavat Vuoden Ravintola -kunniakirjan Kim Palhusilta.
Lauri Kähkönen ja Toni Kostian vastaanottavat Vuoden Ravintola -kunniakirjan Kim Palhusilta.

Palhus korostaa asiakkaan merkitystä ravintolabisneksessä. 

"Asiakas on se, kenelle lupauksia annetaan ja kenen suuntaan ne on myös pidettävä. Siinä Grön on onnistunut erinomaisesti."

Ruokamatkailun yleistyessä maailmalla on Suomi yhä useamman herkkusuun matkakohde, ja maamme onkin pärjännyt hienosti matkailuarvioinneissa. Se tuo varmasti lisää laatutietoisia, nälkäisiä ja uteliaita asiakkaita Helsinkiin. Heille Palhusilla on nyt suositus.

"Olen onnellinen, että keskellä Helsinkiä on tällainen vihreä pesä, jonne ihmiset voi ohjata."

Arvostetun Vuoden ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, jotta asiakas tuntee itsensä arvostetuksi. Sillä täytyy olla myös hyvä hinta-laatusuhde sekä pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa toimintaa.

"Meillä on Grönissä mennyt avaamisesta asti ylämäkeä, ja tämä palkinto sinetöi hienosti ensimmäisen toimintavuotemme", kommentoi palkintoa Toni Kostian, joka on myös Vuoden Kokki 2016.

Ravintolan pyörittäminen on aina tiimityötä, joka vaatii paljon ihmisiä. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana."

Suomen Gastronomien Seuran valinnat Vuoden ravintoloiksi vuosina 1985-2016 löytyvät täältä

Ravintola Grön, Albertinkatu 26.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi