Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.

IIK - "vanha päiväys" ..!!  1

Paljon on puhuttu viime aikoina "parasta ennen" ja "viimeinen käyttöpäivä" aiheista sekä stockmannin "päiväys sekoiluista". Viimeisin juttu oli:
Stockmann myi vanhentunutta juustoa, biojäteastiaan kuulunutta tuotetta kaupattiin erikoistarjouksena. IL 30.07.2008

Ei ole todellista ...

Ei oikea juusto vanhene, ihan turhaa hysteriaa lietsotaan ihmisiin tuollaisilla iik-"vanha päiväys" jutuilla! Tiedoksi kaikille hysteerisille kuluttajille että aika usein ne teidän "vanhat" juustonne pakataan uusiin pakkauksiin ennen kuin päiväys menee umpeen koska kuten jo kerran sanoin, oikea juusto EI vanhene ja monesti kun juustosta on päiväys "mennyt" niin juusto voi todellisuudessa ollakkin vielä raakaa. Homejuustoissakin home kypsyttää juustoa ja kypsymisen myötä juustojen maku vain vahvistuu, siitä mausta joko tykkää tai ei. Poikkeuksena täytyy kuitenkin sanoa esim.valion arkijuusto joka menee vanhaksi jo 2-viikkoa avaamisen jälkeen (eli ennen "parasta ennen" -päiväystä), mitä lie "myrkkyjä" siihen "juustoon" ovat valiolla laittaneet? Menkää hyvät hysteeriset kuluttajat ulkomaille katsomaan kuinka sitä oikeaa juustoa tehdään ja miten sitä kypsytetään, ihailkaa samalla kun söpöt juustohiiret elävät siellä sulassa sovussa maukkaiden juustojen kanssa, samalla voitte vierailla esim.leipomoissa jauhohiirien luona.. Sitäpaitsi joissakin maissa ei edes tunneta tuollaista käsitettä kuin parasta ennen, kyllä maku ja hajuaisti ovat ihmiselle sitävarten luotu että ne kertovat koska jotakin ei voi enään syödä ja makuasioistahan ei voi kiistellä.. =)

Ps. Kysykääpä joskus vanhoilta lihakauppiailta miten entisajan hienot rouvat kilvan ostivat ja tilasivat todella vanhaa mureaa lihaa joka oli jo melkein puolimätää ja se olikin kuulemma todella maukasta. Ei taitaisi nykyajan masut kestää tuollaista vanhentunutta lihaa jossa se viimeinen käyttöpäiväkin meni jo muutama kuukausi sitten..

Juustohiiri
Juustohiiri

Bon Appétit !!


I believe ..  1

I believe everything happens for a reason.
People change so that you can learn to let go.
Things go wrong so that you can appreciate them when they're right.
You believe less so you eventually learn to trust no one but yourself,
and sometimes good things fall apart
so better things can fall together..

- Marilyn Monroe -