Vammaiset ihmiset yhteiskunnassa

  • Pajautus

Radiosta kuulin, että vammaiset/vammautuneet ihmiset ja heidän tukiansa olivat osoittamassa mieltään eduskuntatalon edustalla. Paikalle oli pyydettu muutamaa ministeriä, jotka eivät saapuneet, vedoten kiireeseen. Myös muita hallituspuolueiden kansanedustajia oli odotettu saapuvat, ei näkynyt. Vain muutamasta oppositiopuolueesta oli edustajia.

Kertoo hieman vammaisten asemasta yhteiskunnassa - ei tuota mitään tai tuottaa kuluja. Silloin se ei ole tärkeä asia. Ei ainakaan hallituksen mielestä. Muistaakseni Suomi ei ole allekirjoittanut YK:n vammaisia ihmisiä koskevaa sopimusta. Voin olla väärässä. Mutta jos muistan oikein, niin mun mielestä Suomi rikkoo ihmisoikeuksia, olla olemassa. Harvoin vamma on itse aiheutettu, kai?

Lapsena mulla oli yks kaveri jolla oli cp-vamma. Hyvin tultiin toimeen, hän pystyi itse liikkumaan, ja puhui suht normaalisti. Hauskoja muistoja, lämmin mieli.

2 kommenttia

WilleWau

20.11.2009 09:00

Hyvää tuossa on, että ihmiset jaksavat alkaa nousemaan barrikadeille, koska jos on poissa päättäjien silmissä, niin mahdollisia ongelmia ei ole olemassakaan.

... eikä Suomi tällä hetkellä noudata monissa käytännöissään perustuslain, Euroopan ihmisoikeussopimuksen saatikka YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeusjulistuksen asettamia velvotteita.

Laillisuusvalvonta toimii pitkälti hyvin, mutta vain paperilla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:44

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus