Lähteekö panetus panemalla?

  • _Smiley_

Päädyin siihen että haluan kuitenkin laittaa Caelestiksen blogiin syntyneen vastauksen omaksi postauksekseen blogiini, niin jää itsellekin paremmin ylös mitä sitä on taas tullut teorisoitua. Tämä lähti siis liikkeelle keskustelupalstan puolelle avaamastani samannimisestä ketjusta. http://www.city.fi/keskustelut/66386/l%C3%A4hteek%C3%B6+panetus+panemalla/?offset=160&total=172

Mua ilahduttaa että olen onnistunut herättämään ajatuksia ja keskustelua.

Ja aiheeseen. Mielestäni on kaksi täysin eri asiaa tyynesti hyväksyä halunsa ja valita lyhyen tähtäimen sijaan toiminnan hyötyarvon tutkailu pidemmässä aikaikkunassa versus se ettei hyväksy "ongelmaa" ja teeskentelee ettei sitä olisi. Kyllähän alkoholistikin pidemmällä tähtäimellä voi paremmin mikäli hän myöntää riippuvuutensa ja on siitä huolimatta juomatta ja himo hälvenee ainakin jonkin verran kuivan kauden pidentyessä. Ontuvan tästä vertauksesta toki tekee se, että allekirjoittanut ei alunperin kuitenkaan puhunut seksiriippuvuudesta vaan ihan tavan panetuksesta...

Kuitenkin, mikäli tarkastellaan tämän blogipostauksen liikkeellepannutta ketjua hieman lähemmin voidaan huomata että nimenomaan naisilla panetus tuntuisi useammin pahenevan panemalla. Tähän arvelisin selityksen löytyvän fysiologiasta, kemiasta ja ihmislajin evoluutioteoreettisesta selviytymisstrategiasta. Teoria lähtee n-y-t nyt!

Mielihyvä on usein hyvin vaikuttava kannustin ihmisten tehdessä valintoja ja aivot ovat kuin tietokone, joka rekisteröi missä tapauksissa mielihyvää syntyy ja toiston kautta ihminen yhdistää mielihyvän voimakkaammin tiettyihin kokemuksiin. Runsas seksin harrastaminen rakentaa aivoissa nopeampaa reittiä panemisen yhteydestä mielihyvään mikä kannustaa ihmistä harrastamaan enemmän seksiä.

Miksi sitten mies kokee useammin panemisen jälkeen helpotusta ja suuntaa jälkeenpäin herkemmin huomionsa ihan muihin asioihin kun taas nainen jää janoamaan lisää?

Ja nyt tää homma menee tooosi hypoteettiseksi.

- Usein on niin, että mies laukeaa helpommin kuin nainen. Halu voi jäädä päälle koska paneminen ei ole tuonut naiselle toivottua tyydytystä. En väitä etteikö tyydytys voisi tulla henkiseltä puoleltakin, mutta siitäkös sitä vajetta vielä helpommin syntyykin mikäli ei ole kyse emotionaalisesti tasapainoisesta ja vastavuoroisesta kokemuksesta. Tähän voisin liittää oman kokemukseni, ollessani suhteessa jossa yhdyntäkertoja oli usein mutta toiminnan laatu heikkoa, oli seurauksena jatkuva ja hyvin turhauttava panetustila.

- Toisaalta. Naisella on paremmat fysiologiset edellytykset saada multiorgasmeja. Mitä enemmän stimulaatiota sitä enemmän nautintoa, ja monilla sen ensimmäisen orgasmin jälkeen seuraavat tulevat entistä helpommin mikä siis menee miehillä yleensä päinvastoin. Joten ei mikään ihme jos naisen aivot janoavat lisää seksiä...

- Evoluutioteoreettisesta näkökulmasta katsottuna miehen preferenssi on siittää mahdollisimman paljon jälkeläisiä ja huolehtia "laumasta" työllä joka usein tapahtuu lauman ulkopuolella ja nainen pyrkii sitouttamaan kumppaninsa jälkikasvusta huolehtimiseen. (nyt pahoittelen puuttuvia lähdetietoja, muistan vaan lukeneeni tuon edellä mainitun teorian jostain) Joten voidaan pitää luonnollisena että miehellä on ensin tähtäimessä saada työnnettyä siemenensä naiseen ja tämän tarpeen täytyttyä voikin suunnitella seuraavaa metsästysreissua. (nykymaailmassa tämä tosin tarkoittaa usein sitä että mies pystyy taas ajattelemaan tietokonepelejä ilman häiriötekijöitä ;) ) Kun taas siittämistapahtuman jälkeen se naisen työ vasta alkaa mahdollisen jälkikasvun kasvattamisen ja huoltamisen merkeissä ja tämän onnistumiseksi mahdollisimman hyvin on perusteltua vahvistaa sidettä siittäjään esimerkiksi jakamalla tämän kanssa lisää nautintoa ja läheisyyttä jotka lisäävät sitoutumista ja kiintymystä edistäviä mielihyvähormoneja.

Pahoittelen sivistyssanojen liikakäyttöä sekä kapulakieltä, vetoan silkkaan mielivaltaisuuteen.

7 kommenttia

Leccare

8.2.2012 20:22

Mies laukeaa helpommin kuin nainen? Olisiko antaa esimerkkiä elävästä elämästä? Veikkaan, että kyseessä on vain myytti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

_Smiley_

8.2.2012 21:00

Minähän sanoin että kyseessä on hypoteesi. Omaa mielenterveyttä suojellakseni kieltäydyn todentamasta tätä hypoteesia empiirisin tutkimuksin, sillä huonosta seksistä tulee vain paha mieli. :)

Pikaisen googletuksen perusteella siitä kuinka kauan naiselta kestää saada orgasmi, on hyvin vähän tutkimustietoa ja monet naisethan ei saa orkkuja ollenkaan. Ennenaikaisen siemensyöksyn määritelmä on laukeaminen alle minuutissa ja yhdyntäaktin keskimääräinen pituus yhdeksän minuuttia mediaanin ollessa seitsemän ja omalla mutulla pitäisin kyseenalaisena onko tämä aika yleisesti ottaen naisille riittävä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Leccare

8.2.2012 22:06

Voiko mies saada yhdeksässä minuutissa?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

_Smiley_

8.2.2012 22:39

Darling, ehkä sun pitäisi lopettaa se pihtaaminen ja palstalla moneen kertaan mainitsemasi neitsyytesi varjeleminen niin asia todentuisi luotettavammin kuin multa kysymällä. ;)

Keskiarvot on kyllä siitä kinkkinen juttu, että monissa tapauksissa todellisuus sijoittuu niihin ääripäihin ja se keskimääräinen tulos onkin harvinaisempi. Itsekin muistelisin hatarasti joskus seksiä harrastaneena törmänneeni näihin kolmen minuutin muniin ja tuntien muniin useammin kuin yhdeksän minuutin muniin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

licence27

9.2.2012 00:04

Lue "Seksin Trendit"- siinä on kaikki tilastot ja keskiarvot + lähdetietoja. Vale,emävale, tilasto.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Leccare

9.2.2012 11:47

Olen muuten kuullut huhuja, että panetus lähtee panemalla, jonkun todella huonon kanssa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus