Kannattaako velkavipu?

  • Talousvapahtaja

Velkavipu saattaa kuulostaa joltain aivan muulta, kuin mitä silllä oikeasti tarkoitetaan. Velkavivulla tarkoitetaan käytännössä velalla sijoittamista - isompien tuottojen toivossa.

Yleisimmin velkavipua käytetään asuntosijoittamisessa, jossa asunto hankintaan lainalla ja vuokrataan eteenpäin. Velkavipua voidaan käyttää kuitenkin myös osake- ja rahastosijoittamisessa.

Olen viime aikoina pohtinut mahdollisuutta hakea sijoituslainaa pönkittääkseni henkilökohtaista sijoitusvarantoani. Mutta onko velkavipu kannattava ratkaisu missään tilanteessa?

Näyttää siltä, että kovinkaan monen mielestä velalla sijoittamista ei voi suositella. Eikä ihme, sillä juokseehan velkavivusta - eli sijoituslainasta aina pankin korko ja mahdolliset muut kustannukset.

Toisaalta yhä useampi hakee lainaa muihinkin hankintoihin, kuten autoon ja lomamatkoihin. Sijoituslainalla on sentään potentiaalia kasvattaa omaa varallisuuttaan merkittävästi. Tämä tosin riippuu myös paljon lainan koroista ja kustannuksista, jotka voivat syödä sijoitustuottoja merkittävästikin.

Pankit suhtautuvat tiettävästi hyvin nihkeästi sijoituslainojen myöntämiseen - etenkään mikäli lainahakemukseen ei sido mukaan vakuuksia, kuten asuntoa tai muuta varallisuutta. Lainalla sijoittamiseen sisältyykin huomattavasti suuremmat taloudelliset riskit.

Olisitko itse valmis hyödyntämään velkavipua?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus