HannuS987

Tykkään Valioliigasta, en yksittäisistä seuroista

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2024.

Kysymys: EM Jalkapallo ja pelaajat Valioliigasta?

Tämä kirjoitus on aika lailla suoraa jatkoa edelliseen blogiini, jossa peräänkuulutin apua tilastollisen haasteen edessä.

Tällä kertaa heitän ehkä piirun verran helpomman haasteen, sillä haussa minulla on Valioliiga-pelaajat, jotka ovat kyseisinä vuosina edustaneet maitaan EM Jalkapallo -kisoissa.

Mikä ettei katsetta voisi suunnata myös tulevaan ja spekuloida, mitkä tällä hetkellä Valioliigassa palkkansa ansaitsevat futaajat nähdään ensi kesänä turnauksessa EM Jalkapallo 2024?

Jään mielenkiinnolla odottamaan vastauksianne!


Kysymys: MM Jalkapallo ja pelaajat Valioliigasta?

Minulla olisi lukijoille kysymys: Haluaisin kirjoittaa artikkelin, jossa yhdistyy MM Jalkapallo ja Valioliigan pelaajat. Mistä löytäisin tähän hyvän tietolähteen?

Haluaisin siis kerätä tietoa, mitkä Valioliigassa MM-kisojen aikana olleet pelaajat valittiin MM-lopputurnaukseen sekä näiden pelaajien tilastot kisoissa (ottelut ja maalit). Ja tämä siis Valioliigan koko ajalta vuodesta 1992 alkaen, tosin vuonna 1994 tietenkin olivat sen jälkeen seuraavat MM-kisat.

Esimerkiksi siis MM Jalkapallo 2022: Englannin joukkueen pelaajista suurin osa tuli Valioliigasta ja heidän tilastonsa on helppo löytää. Mutta minkä muiden maiden riveissä tuolloin Valioliiga-seuroja edustaneet pelaajat olivat kisoissa?

Kiitos jo etukäteen avusta! Jokuhan tämän on jo ehtinyt tutkia.


Valiota ja liigaa

Englannin jalkapalloilun pääsarja, Premier League eli suomalaisittain Valioliiga - tämä blogi pyörii sen ympärillä.

Ennen hyppäystä varsinaiseen asiaan sallittakoon pieni yhteenveto menneestä. Ensimmäistä kertaa Brittien saarella pelattiin futissarjaa jo vuosina 1888-1889. Valioliiga, johon tämäkin blogi keskittyy, käynnistettiin vasta vuonna 1992.

Keväällä 1993 ratkenneen ensimmäisen Valioliigan mestaruuden voitti Manchester United. Maalikunkuuden vei nimiinsä Tottenham Hotspurin hyökkääjä Teddy Sheringham 22 maalilla.

Mutta se siitä, se on Valioliigan historia. Minulla on tarkoitus katsoa nykyhetkeen ja osin myös tulevaan. Sen aloitan heti seuraavassa kirjoituksessani.