Radio SuomiRock saapui taajuuksille

Uusi valtakunnallinen radiokanava aloitti lähetyksensä.

Kuva: Hitdelight / Fotolia

Suomeen syntyi uusi valtakunnallinen radiokanava, kun Bauer Median uusi radiokanava SuomiRock aloitti lähetyksensä. Nimi ei jätä ketään epätietoisuuteen, sillä kanavalle on kerätty tuttua ja turvallista suomirokkia edustavien kappaleiden parhaimmisto. Suomalaiset tunnetusti rakastavat kotimaista rokkia ja uuden radiotulokkaan tavoittavuusalueella asuukin noin 3,5 miljoonaa suomalaista, joten massat pääsevät kuulolle. Kanavan sloganina toimii "Saa laulaa" -huudahdus.

Uusien radiokanavien suhteen jännitetään aina, ketkä ovat juontamassa. SuomiRockin radioääniksi valikoituivat Radio Citystä ja Iskelmästä tutut Matti Mäki-Kokkila ja Janne Leipijärvi. Duo kaivaa esiin suomirockin helmiä ja tarkoituksena on esitellä yleisölle genre raikkaampana kuin koskaan.

Leipijärvi toimii valtakunnallisena herätyskellona, joka arkiaamu kello 7-11. Leipijärvi soittaa energista ja menevää suomirockia unikekojen virkistämiseksi. Aamun lähetyksissä soitetaan kaikkien aikojen suomirock-klassikoita.

Iltapäivällä tahtipuikot ojennetaan Mäki-Kokkilalle, mutta musiikillinen linja ei juurikaan heilahda, sillä iltapäivällä esitellään ikisuosikkeja ja uutta musiikkia. Iltapäivissä vierailee artisteja, jotka yhdessä juontajan kanssa valitsevat soitettavat biisit. Juontajalta löytyy myös hellä puoli, joka tulee esiin suomirockballadien myötä. Radio Suomirockin iltapäivä lähetys on arkisin 13-19.

"Moni kanava soittaa yksittäisiä suomirock-kappaleita, mutta vasta nyt tämä suosikkigenre saa oman kodin radiotaajuuksilla. Monelle suomirock sanana liittyy 70-80-lukuihin. Keskitymme nyt todistamaan miten mahtavaa rockmusiikkia Suomessa on tehty 90-luvulta tähän päivään. Suomirockin nykyisiä lipunkantajia ovat Haloo Helsingin ja Apulannan kaltaiset yhtyeet, joiden suosio täyttää jopa jäähallit", kertoo Bauer Median sisältöjohtaja Hermanni Seppälä.

Uutta radiokanavaa voi kuunnella Helsingissä taajuudella 102.8 MHz sekä sivun nettiradiosta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi