Flow-festareille saapuu yksi maailman tunnetuimmista katutaiteilijoista

Flow'ssa nähdään kaiken kaikkiaan mittava taideohjelma printtitaiteesta muraaliin.

Kuva: Jussi Hellsten

Graffitikonkari Ben Eine toteuttaa Flow Festivalille suuren muraalin, joka on osa kokonaisen teollisuushallin peittävää seinämaalausta. Lisäksi nähdään taitelijan printtejä ja maalauksia, jotka käsittelevät juhlimisen, rakkauden ja muutoksen teemoja.

Flow ja Make Your Mark Gallery esittelevät festivaaliyleisölle jälleen kiinnostavan ja ajankohtaisen taiteilijan. Lontoolainen Ben Eine tunnetaan suurista, räikeistä ja värikkäistä kirjaintöistään, joita hän on maalannut putiikkien ja liikkeiden seiniin ja oviin muiden muassa Shoreditchin, Brick Lanen ja Broadway Marketin kortteleiden alueilla. Graffititaiteilija ja silkkipainaja Ben Eine nousi kansainväliseen suosioon vuonna 2010, kun Iso-Britannian pääministeri David Cameron antoi yhden hänen töistään lahjaksi Yhdysvaltain Presidentti Barack Obamalle. Maailman tuotteliaimmaksi taiteilijaksi tituleeratun Einen töitä on esillä kokoelmissa Lontoossa, Los Angelesissa, New Yorkin The Museum of Modern Artissa, Lontoon The V&A:ssa ja lukuisissa gallerioissa ympäri maailmaa.

Eineltä nähdään Flow'ssa printtien ja maauksien lisäksi muraali, joka on osa kokonaisen teollisuushallin peittävää seinämaalausta. Teollisuushalli valjastetaan nyt ensimmäistä kertaa myös käyttöön Flow Festivalin ajaksi. Tila kätkee sisäänsä kahdeksan ruokatoimijan sisäruokabasaarin, uuden Zalando Factory live-venuen sekä baarin.

Flow Festivalin ja Taideyliopiston viime vuonna solmima yhteistyö saa jatkoa, kun poikkitaiteelliset sisällöt avautuvat kävijöille ympäri tapahtuma-aluetta. Taideohjelmaan lukeutuu perinteisesti myös Vuoden kuvataiteilija, joka toteuttaa festivaalille erityisen laajamittaisen tilausteoksen. Vuoden 2016 kuvataiteilijoiden, Laura Gustafssonin ja Terike Haapojan Embrace Your Empathy! -teoskokonaisuuden suurikokoiset, mainosestetiikkaa hyödyntävät mediateokset kutsuvat festivaalikävijät mukaan lähitulevaisuuteen sijoittuvaan utopiaan. Siellä julkinen tila täyttyy luontoa ja ihmisiä hyväksikäyttävien viestien sijaan kanssaolemista ja hyväksyntää lisäävistä lausumista. Tutustu Flow'n taidetarjontaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi