Dear Walter,

Kysymykseni koskee naissukupuolen biologiaa ja urosten käyttäytymistä. Kaikkialla väitetään että miehet eivät voi vastustaa ovuloivaa naista, ja että ovuloiva nainen tarkoittaa kuumaa seksiä. Tämähän on hyvin ymmärrettävää ja intuitiivista ihmislajimme lisääntymisen kannalta. Kuitenkin pohdinnan aiheena olisi nyt tilanne, jossa mies haluaa naistaan vain juuri ennen kuukautisten alkua. Tällöin ovulaatiosta on jo viikko, ja kyseiseen prosessiin vaikuttavat hormonit ovat poistuneet verenkierrosta aikaa sitten. Miksi näin on? Onko vika miehessä vai naisessa?

  • Vääränlainen?, 29 v nainen

3 vastausta

Walter de Camp

7.2.2015 12:35

Kiitos kysymyksestä. Tämä on hyvin mielenkiintoinen tapaus. En usko, että miehet pystyisivät noin vain tietämään naisen kuukautiskierron tilanteen. Jos mies menee huoneeseen, jossa on viisi naista esimerkiksi työn touhussa, hän ei voi tietää, missä kuukautiskierron tilassa kukin nainen on. Naisen täytyy lähettää miehelle jotain viestiä. Nainen on lähetin ja mies on vastaanotin. Molempien "laitteiden" täytyy olla toiminnassa ja yhteisellä lähetystaajuudella. Mitä silloin siis tapahtuu, kun sinun ovulaatiostasi on kulunut viikko ja miesystäväsi yhtäkkiä herää seksuaalisesta horteestaan?

Aloita asian selvittäminen pitämällä yhden kuukautiskierron ajan päivittäistä salaista päiväkirjaa omasta käyttäytymisestäsi miesystävääsi kohtaan ja omasta ulkonäöstäsi. Muututko häntä kohtaan jotenkin ovulaation aikana tai viikko ovulaation jälkeen? Tämä on sinulle hyvin hyödyllistä tietoa oman itsetuntemuksesi lisäämiseksi. Jos päiväkirja ei ratkaise arvoitusta, silloin teidän on aika puhua. Miksi hän haluaa sinua vain kerran kuukautiskierron aikana ja miksi se tapahtuu aina silloin kun ovulaatiostasi on kulunut viikko? Ennustan, että miehen vastaukset ovat epämääräisiä. Tietenkin on ylimalkaan aika hälyttävää, että hän haluaa sinua niin harvoin. Aloita päiväkirjalla. Tämä on todellakin mielenkiintoinen tapaus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

margaredmead

9.2.2015 13:30

Osalla naisista (tunnen muutamia) itsellään seksuaalinen halu on selvästi voimakkaimmillaan juuri ennen menkkoja. Ilmiötä on selitetty sillä, että tuolloin verenkierto lantion alueella vilkastuu (nk. Viagra-efekti). Jos sinun kohdallasi on näin, niin saatat käyttäytyä tiedostomattomasti viettelevämmin miestäsi kohtaan ko. aikoina ja hän on ehdollistunut tähän (kuten Pavlovin hauvelit). Mutta jos asia on niin, että mies ei minään muina aikoina lämpene, vaikka kuinka vilauttaisi säärtä oven raosta, niin sitten juttu on kyllä täysi mysteeri, kuten Waltsu toteaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hoitsu vm85

12.2.2015 21:55

Yksi vaihtoehto on tiedostamaton lisääntymispelko/kammo. Toinen tai molemmat pelkää mahdollisia jälkeläisiä niin paljon, että välttelee seksiä/seksuaalisia viestejä ovulaation aikaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi