Sisäpiiri

Edellinen
 • Miss repeater, 29 v nainen

Vanhat tavat juurtuvat tiukasti, miten katkaista jatkuva ero-ei ero-ero -kierre?

Parahin Walter! Olen taas parisuhderintamalla ajautunut tilanteeseen, jossa pohdiskellaan, että erotakko vai ei, vai tehdä jotakin siltä väliltä. Historiaani valottaen, että jokainen vakavampi parisuhteeni (joita on siis ollut 3), on päättynyt niin, että ensin erotaan (usein miehen aloitteesta, ilman "suurempaa syytä", tai syy on vastaavanlainen: "ei johdu sinusta, en vaan pysty nyt seurustelemaan, mutta pysytään ystävinä") ja sitten eron jälkeen mies tuleekin katumapäälle ja luikertelee takaisin elämääni "olin väärässä, en pysty elämään ilman sinua ja plaa plaa plaa". Ja sitten minä heikolla hetkellä suostun tähän, kaikki menee hetken hyvin ja sit mua vuorostaan ahdistaa ja alan vilauttelemaan erokorttia, hetken jatketaan tämmöstä vaihetta ja sit koittaa taas ero (useimmiten mun aloitteesta tässä vaiheessa) ja sama homma uudelleen, tätä jatkuu useimmiten 2-4 kertaa, kunnes tilanne on mennyt niin likaiseksi ja sekavaksi, että lopuksi ei voida edes olla enää ystäviä, tai moikata kadulla. Kysymykseni on siis, että miten saan kierteen katkaistua, että ero on ero, eikä takaisin palata ja MIKSI aina päädyn toistamaan samaa kaavaa ja miten voin tilanteen katkaista?


 • Tinderissä..., 23 v nainen

Tinder tarjoaa lopulta vain kyrpä-kuvia  2

Arvon Walter,

olen uskaltanut Tinderin käyttäjäksi, ja palvelusta tuntuu löytyvän ihan hyvän näköisiä miehiä. Mutta, kun näitä komistuksia on sitten valinnut jatkoon, niin saan kuvan peniksestä. Mitä tätä tästä pitäisi päätellä? Ovatko omat kriteerini väärät, kun valitsen tällaisia tapauksia? Vai viestiikö oma kuvani jotenkin miehille, että kaipaan munaa niin kipeästi että virtuaalinen lepotilassakin oleva kelpaa?


 • Humppasiili, 23 v nainen

Mitä jos jököttää saunassa?  3

Walter, auta, englantilainen ystäväni on tulossa kesällä Suomeen ja panikoi jo etukäteen siitä mahdollisuudesta, että saa seisokin saunassa. Koitin rauhoitella, että tuskin edes sekasauna on aivan niin eroottinen kokemus kuin hän tuntuu kuvittelevan, mutta haluaisimme kuitenkin tietää, mitä etiketti sanelee tällaisessa tilanteessa. Naisena kyseinen ongelma ei ole aiemmin edes tullut mieleeni. Onko saunasta poistuttava, vai yksinkertaisesti pidettä stiff upper lip?


 • Paljas totuus, 21 v nainen

Totuus suljetun oven takaa  1

Mitä miehet oikein tekevät vessassa, kun kaikkien ravintoloiden ym. paikkojen vessat ovat aina niin likaisia??


 • Tamperelainen Herra, 34 v mies

Tesoman transsut suojassa poliisilta?  1

Tätä asiaa on pohdittu kovin, ja oh vain suuri Walter, voinet tähän vastata. Tampereen Tesomalla otettiin taannoin dna-näyte kaikilta väestörekisteriin tietyllä alueella asuvaksi merkityiltä miehiltä. Näytteestä ei voinut kieltäytyä.

Entäs jos kyseessä on trans-henkilö - tarkemmin MtF, eli henkilö, joka on dna-tasolla mies, mutta juridisesti (ja väestörekisteriin merkitysti) nainen. Onko riski, että paikalliset transsut selviävät nyt rikoksesta kuin koirat veräjästä?


 • Kari de Cassa, 34 v mies

Työvuoroittainen paskoaika?

Arvoisa Hra de Camp,

olet ottanut aiemmassa kantaa seksiin työpaikalla. Kysymykseni seuraa samaa linjaa, ja suoltaa syvälle suomalaisen työehtosopimusjärjestelmän aukkoihin.

Onko linjattu, mikä on se osuus työajasta, jonka 8-tuntista työpäivää suorittava kassapoika Kari saa työvuoronsa aikana viettää työpaikan huusissa, ilman, että työnantajalla voi olla asiaan sanomista?

Muistelen urbaanin juorun vuosien takaa lupaavan päivittäisesti jopa 60 minuutin paskoajan illman sanktiopelkoa. Jos pukamat antavat perin, olisiko tämä myös minulle upea mahdollisuus?


 • Smyle White, mies

Cunnilingus ja hampaiden terveys  1

Dear Eki. Olen innokas todella innokas pimpsan nuolija. Mutta tässä päivänä eräänä ryhdyimme erään kaverini kanssa pohdiskelemaan, että voiko liian innokas nuoleskelu olla haitallista hampaille?! Onko esim. emättimen nesteet happamia, ja siten haitallisia hammaskiilteelle..? Entä voiko joku ikävä sukupuolitauti tehdä tuhojaan myös purukalustossa? Kerro ihmeessä voinko jatkaa mielipuuhaani kevein mielin?


 • Kerran viikossa, 29 v nainen

Seksiä työaikana  1

Heippa Walter!
En ole kehdannut juristiikkaa tuntevia ystäviäni lähestyä, joten käännynkin toisen luotettavan tietolähteen - sinun - puoleesi. Olen tässä muutaman kuukauden ajan lähes viikottain harrastanut aina tilaisuuden tullen seksiä. Tässä nyt mitään ihmeellistä ole, mutta tämä tapahtuu työaikana, työpaikalla, työkaverin kanssa. Nyt, kun kiihko on alkanut tasaantua ja aivoillekin on riittänyt verta, olen alkanut pohtia, mitä jos jäisimme kiinni. Onko seksin harrastaminen työaikana rangaistava teko? Saanko potkut vai vaan varoituksen? Vai riippuuko se TES:stä? Onko tätä edes linjattu työlaissa?


 • Johku1989, 26 v nainen

Miehen ristiriitainen käytös  2

Ongelmani on, etten tiedä, mitä eräs minua kiinnostava mies minusta haluaa. Itse haluaisin tutustua häneen enemmän ja katsoa, mihin homma vie. Olen kertonut tämän miehelle, ja hän kertoi ajattelevansa samoin. Mies on minua 9 vuotta vanhempi ja eronnut juuri avioliitosta (ero ei ole vielä astunut voimaan). Löysimme toisemme Tinderistä. Olemme nähneet 4 kertaa, joista 2 kertaa miehen kotona. Nähdessämme mies on ollut hauska ja sen oloinen, että olisi kiinnostunut minusta. Seksiä meillä ei ole vielä ollut. Mies pitää minuun yhteyttä, mutta ei tee aloitetta näkemiselle - ja kun minä olen ehdottanut näkemistä, mies on vedonnut kiireeseen ja näkeminen jäänyt. Silti hän on minuun jatkuvasti viestein yhteydessä. Hän on kertonut olevansa hämmentynyt. Mitä mies haluaa? Olen kysynyt asiaa häneltä, mutta hän vastaa vitsaillen tai kääntää asian niin, että minusta on vaikea saada selkoa.


 • Shergar, 18 v mies

Merkillinen merkki  1

Parahin Walter,

Lukiessani mainion Jari Ehrnroothin aikaisempaa tuotantoa, niin esseistiikkaa kuin kaunokirjallisuutta, olen huomannut kaikissa käsiini saamissa kirjoissa (niin WSOY:n, kuin Kirjanpajan kustantamissa) aina jossain kohtaa kirjan kantta pienen merkin, pikemminkin symbolin. Vaikka olenkin tutkinut suurella mielenkiinnolla suuren määrän kirjoja, kenenkään toisen kirjoissa en ole koskaan samanlaista symbolia nähnyt?
Symboli on kuin kaksi kaulan kohdalta selät vastakkain aseteltua makaavaa leijonaa.

Mikä tämä symboli oikein on? Ainakaan se ei kuulu Ehrnrooth-suvun vaakunaan. Onko se kenties julkinen osoitus kuuluvuudesta Jeesus Syyrakin ritarikuntaan? Ilmaistu pyrkimys jonkin aatteellisen päämäärän tavoittelemiseksi?

Kiitän ja kumarran.


 • Opiskelijabudjetti93, 21 v nainen

Suosittele klubia Berliinistä  1

Olen suuntaamassa joksikin aikaa Berliiniin ja matkan aikana on tarkoitus muunmuassa toteuttaa unelmani swingerklubiin tutustumisesta. Ja kun on Berliinistä kyse, täytyy asiaa tietysti kysyä kaupungin swingerklubien asiantuntijalta ;) Olen nuori sinkkunainen, ja menossa klubille yksin. Mitä paikkaa/paikkoja suosittelet, ja onko joitakin sisäpiirin vinkkejä? Olen siis kiinnostunut ihan seksin harrastamisesta, en katsomisesta. Kiitos jo etukäteen! :)


 • Hra. Harmaa, 27 v mies

Menestyksen sulosoinnut  3

Arvon mr. De Camp. Kertoisitteko minulle minkälaista musiikkia menestyvät ihmiset kuuntelevat toimistoissaa hypistellessään isoja rahatukkojaan? Itse en ole vielä löytänyt sopivaa rahan hypistelymusiikkia.


 • Moraali vartijako?, 45 v mies

Moraalinen kysymys?  4

Morjens Walter! Olen pohtinut sellaista että kuinkahan moni suomalainen tekisi rikoksista hirveimmän eli murhan, jos siintä ei jäisi kiinni?


 • Nukkumatti Matti, 23 v mies

Nukkuvat?  3

Kun äänestäminen on kohta ajankohtaista, niin minua kiinnostaa miksi niitä jotka eivät äänestä sanotaan nukkuviksi?

Yksi tuttuni joka on julkisesti sanonut olevansa anarkisti on hyvin tuohtunut tästä. Hänen mielestään se, että ei äänestä on poliittinen ilmaisu siihen, että ei usko nykyisen äänestysjärjestelmän toimivan.

Hänen mielestään nykyinen äänestysjärjestelmä on viallinen koska äänet menevät puolueelle ja nykyisen laskentajärjestelmän ansiosta vähemmän ääniä saanut ehdokas voi päästä kansanedustajaksi enemmän ääniä saaneen kustannuksella.

Ystäväni mielestä äänestämättä jättäminen ei siis ole passiivisuutta, vaan päätös olla tukematta sellaista äänestysjärjestelmää joka ei omasta mielestään ole oikeudenmukainen.

Haluaisin kuulla sinun näkemyksiäsi asista ja miksi oikeasti niitä jotka eivät äänestä sanontaan nukkuviksi?

Onko se jotain poliittista peliä suurten puolueiden taholta?

Voisiko joku muu nimi olla parempi kuin nukkuvat?


 • Dey-keep-coming-back, nainen

Paras sängyssä  4

Hei Walter! Olen jo keski-ikää lähestyvä daami, mutta mieltäni vaivaa eräs asia, johon tahtoisin saada mielipiteitä. Miltei poikkeuksetta kaikki miehet joiden kanssa päädyn harrastamaan pimeän puuhia, sanovat että olen poikkeuksellisen hyvä ja intensiivinen sängyssä, ihmeellinen. And they keep coming back. Tai ainakin yrittävät. Onko todella niin, että miehet aina sanovat että nainen on poikkeuksellisen kuuma tapaus sängyssä, ainutlaatuinen kokemus, he tekevät mitä tahansa saadakseen yön kanssani jne. vai onko se vain aina asiaankuuluva ja pakollinen kommentti? En voi mitenkään verrata itseäni muihin, siis niin että saisin todellisen asianlaidan selville... Tarkennukseksi, myös entinen avopuolisoni on sanonut minun olleen paras koskaan, kun hänen kanssaan sattumoisin asiasta juttelin. Olenko siis poikkeuksellisen loistava sängyssä? Ihan oikeasti?


 • Ihmettelevä Pamela, 25 v nainen

Sikoja ratikassa  5

Viimeksi eilen kävi näin: Istuin ratikassa ja Oopperan kohdalla tuli kyytiin kaksi pöhöttynyttä viinalle haisevaa miestä. He istuivat vastapäätä minua ja alkoivat keskustella keskenään minusta. "Oisko toi alaikänen?" "No, kysy siltä!" "Hyvät munkit." "On kyllä hyvännäkönen." "Ois kyllä hyvä päästä paneen." "No joo vittu." Koko ajan katselin ikkunasta ulos ja leikin, etten kuule mitään. Miksi ihmeessä viisikymppiset hikiset äijät kuvittelevat pääsevänsä pöksyihini näillä sulosanoilla muutaman rohkaisuryypyn jälkeen? Eikö heillä ole ollenkaan suhteellisuudentajua? En edes pidä erityisemmin miehistä!


 • Huuli pyöreänä, 25 v nainen

Liian outoa  1

Onko poikaystävästäni tulossa homo? Pimppa ei kiinnosta mutta suihinotto kyllä. Kaiken lisäksi hänestä on tullut siivousintoilija, vaikka ennen kaikki paikat oli ihanasti rempallaan. Mitä teen, spermaa on jo nielty tarpeeksi ja omat orgasmit saamatta!!!!


 • vaimon mies, 35 v mies

walter ei saanut  3

Sinäkö se olit, joka yritti mun vaimoa pokata viime lauantaina? Puristit sen tissii ja huusit Auauauauauauauuuuuu!!


 • Jalmari vaan, 32 v mies

Miksi PUA - genre jäi marginaaliin?  4

Olen lukenut artikkelisi pelimiehistä yli kymmenen vuoden takaa.

Sinulla lienee jonkinlainen tuntuma siitä mistä kaikki alkoi, mikä oli genren huippukohta ja mitä sitten tapahtui.

Amerikassa genre nousi marginaalista valtavirtaan Neil Straussin Pelimies- kirjan vetämänä.

Suomessakin ilmeisesti oli hinku vastaavaan.

Kerro sinä omin näkemyksin miksi PUA - genre jäi Suomessa marginaaliin?

Ja olisivatko he voineet tehdä jotain toisin noustakseen uskottavasti valtavirtaan.


 • keskivertomies, 24 v mies

Voiko keskivertomies tuntea itsensä rakastetuksi?  4

Niin miten on? Mieshän joutuu käytännössä aina tekemään aloitteet. Naiset tekevät aloitteita korkeintaan todella komeille miehille. Nyt siis ei lasketa sitä, kun nainen haluaa pysyvän suhteen ja lähestyy jotain hyvätuloista miestä, joka osaa hoitaa sen lapsia ja tehdä kotitöitä.

Edellinen