Sisäpiiri

Edellinen
 • Huulikandidaatti, 18 v nainen

Suutelemisoppia  2

Kerro, Walter, minulle kokemattomalle: pitääkö partnerin huulia vilkuilla ennen suudelmaa? Elokuvissa ihmiset katsovat aina toistensa huulia ennen pusua. Onko se merkki siitä, että nyt suukko on tervetullut?


 • Muutanko metsään, 27 v mies

En kestä puhumista!  1

Olen lopen kyllästynyt kavereiden kanssa käytyyn turhanpäiväiseen keskusteluun ja paskan jauhamiseen. Ongelma vaivaa niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Itse asiassa alkaa kaveritkin jo kyllästyttämään, kun tietää etukäteen mitä kukin mistäkin on mieltä ja kun sillä mielipiteellä ja koko keskustelulla ei ole edes mitään merkitystä. Asiat kun pyörivät turhanpäiväisten juttujen ympärillä: mikä on paras auto/festari/mikä tahansa ja mihin Isis pyrkii vai pyrkiikö mihinkään. Kaikki otetaan niin vakavasti ja esittäydytään asiantuntijoina, vaikkei loppujen lopuksi tiedetä asioista enempää kuin mitä yhdestä lehtijutusta tai jostain voi oppia tai mitä on kuultu jonkun muun asiasta sanovan. Tämä on kait normaalia ihmisten välistä kanssakäymistä, joka pitää sietää, mutta kun minä en halua! Pitäisikö minun haistattaa pitkät kaikille ja erakoitua? Ikävä tulisi varmaan pian ihmisiä.


 • City Irmat, 24 v nainen

Ruohoa vanukkaaseen?  1

Kaksi pilviamamatööriä Amsterdamissa miettii, että voisiko sätkän sisällön sekoittaa vanukkaaseen ja nauttia sitä kautta? Kurkkua polttelee, eikä sauhuttaminen onnistu. Brownieita emme ole nähneet myynnissä.


 • Kake M., 33 v mies

Miksi yhden yön jutut harmittavat jälkikäteen?  3

Naisten seksuaalisuus on merkillinen universuminlaajuinen kysymysmerkki, jossa erityisesti yksi asia minua ihmetyttää: miksi tavattoman usein käy niin, että jälkikäteen nainen on harmissaan tapahtuneesta kertaluontoisesta seksisuhteesta?

Näin siis tilanteessa, jossa kaikki on tapahtunut hyvässä yhteisymmärryksessä, pidempiaikaista romanssia ei ole lupailtu eikä toivottu ja seksi vaikuttanut molemmin puolin hyvälle. Krapulassa ja morkkiksessa toki kaikki harmittaa, mutta että sen jälkeenkin. • ex-ystävä, 34 v nainen

Ystävän karmea petos  1

Hei Walter! Mikä saa parhaimman ystäväni iskemään minun ex-miesystäväni? Tai ex-miesystäväni iskemään minun parhaimman ystäväni? En tiedä kuinka päin juttu todellisuudessa meni. Kateus? Turhautuminen kun ei itse löydä ketään? Ikä ja biologinen kello (naisella)? Pissapäisyys? Huono itsetunto? Vai liian hyvä itsetunto? Tiedän, ei ollut mies minua varten, mutta tuskinpa on ystäväänikään varten. Ja ystäväni kun niin varoitteli minua miehestä ja "psykologina" näki niin selvät merkit ettei mies ole valmis suhteeseen. Käski minun suojella itseäni. Nyt kuitenkin itse sen miehen kimpussa kuin sika limpussa. Luultavasti teki kaikkensa pilatakseen juttumme puuttumalla asioihimme, kyselemällä kiperiä kysymyksiä toisen kuulleen yms. ja olemalla itse niin ihana... Niin päättyi pitkä ystävyys. Ero miehestä otti koville ja ihmettelin kun ystäväni ei edes yrittänyt lohduttaa. Laskin yhteen 1 + 1 = ex ja kaksinaamainen ystäväni. Kaikki tämä muutaman päivän päästä erostamme. Miten hän voi kuvitella, että voisimme jatkaa ystävinä? Vertailisimmeko, mitä mies sanoo orgasmin partaalla?


 • Heinähattu25, 25 v nainen

Tyly Helsinki  9

Miksi Helsingissä tönitään ohikulkiessa ihmisiä aina ja kaikkialla? Teki mieli käydä parin ihmisen kurkkuun kiinni, kun näin sokeaa tönittävän hänen yrittäessään löytää liukuportaita metroon!


 • YO-Liisa, 35 v nainen

Paras jano juoma vappuna?  3

Olemme ystävien kanssa pohtineet joka vappu, että mikä on parasta vappujuomaa? Sima, kuohuviini vai kirkasviina tai joku muu?


 • Miss repeater, 29 v nainen

Vanhat tavat juurtuvat tiukasti, miten katkaista jatkuva ero-ei ero-ero -kierre?  3

Parahin Walter! Olen taas parisuhderintamalla ajautunut tilanteeseen, jossa pohdiskellaan, että erotakko vai ei, vai tehdä jotakin siltä väliltä. Historiaani valottaen, että jokainen vakavampi parisuhteeni (joita on siis ollut 3), on päättynyt niin, että ensin erotaan (usein miehen aloitteesta, ilman "suurempaa syytä", tai syy on vastaavanlainen: "ei johdu sinusta, en vaan pysty nyt seurustelemaan, mutta pysytään ystävinä") ja sitten eron jälkeen mies tuleekin katumapäälle ja luikertelee takaisin elämääni "olin väärässä, en pysty elämään ilman sinua ja plaa plaa plaa". Ja sitten minä heikolla hetkellä suostun tähän, kaikki menee hetken hyvin ja sit mua vuorostaan ahdistaa ja alan vilauttelemaan erokorttia, hetken jatketaan tämmöstä vaihetta ja sit koittaa taas ero (useimmiten mun aloitteesta tässä vaiheessa) ja sama homma uudelleen, tätä jatkuu useimmiten 2-4 kertaa, kunnes tilanne on mennyt niin likaiseksi ja sekavaksi, että lopuksi ei voida edes olla enää ystäviä, tai moikata kadulla. Kysymykseni on siis, että miten saan kierteen katkaistua, että ero on ero, eikä takaisin palata ja MIKSI aina päädyn toistamaan samaa kaavaa ja miten voin tilanteen katkaista?


 • Tinderissä..., 23 v nainen

Tinder tarjoaa lopulta vain kyrpä-kuvia  8

Arvon Walter,

olen uskaltanut Tinderin käyttäjäksi, ja palvelusta tuntuu löytyvän ihan hyvän näköisiä miehiä. Mutta, kun näitä komistuksia on sitten valinnut jatkoon, niin saan kuvan peniksestä. Mitä tätä tästä pitäisi päätellä? Ovatko omat kriteerini väärät, kun valitsen tällaisia tapauksia? Vai viestiikö oma kuvani jotenkin miehille, että kaipaan munaa niin kipeästi että virtuaalinen lepotilassakin oleva kelpaa?


 • Humppasiili, 23 v nainen

Mitä jos jököttää saunassa?  3

Walter, auta, englantilainen ystäväni on tulossa kesällä Suomeen ja panikoi jo etukäteen siitä mahdollisuudesta, että saa seisokin saunassa. Koitin rauhoitella, että tuskin edes sekasauna on aivan niin eroottinen kokemus kuin hän tuntuu kuvittelevan, mutta haluaisimme kuitenkin tietää, mitä etiketti sanelee tällaisessa tilanteessa. Naisena kyseinen ongelma ei ole aiemmin edes tullut mieleeni. Onko saunasta poistuttava, vai yksinkertaisesti pidettä stiff upper lip?


 • Paljas totuus, 21 v nainen

Totuus suljetun oven takaa  1

Mitä miehet oikein tekevät vessassa, kun kaikkien ravintoloiden ym. paikkojen vessat ovat aina niin likaisia??


 • Tamperelainen Herra, 34 v mies

Tesoman transsut suojassa poliisilta?  1

Tätä asiaa on pohdittu kovin, ja oh vain suuri Walter, voinet tähän vastata. Tampereen Tesomalla otettiin taannoin dna-näyte kaikilta väestörekisteriin tietyllä alueella asuvaksi merkityiltä miehiltä. Näytteestä ei voinut kieltäytyä.

Entäs jos kyseessä on trans-henkilö - tarkemmin MtF, eli henkilö, joka on dna-tasolla mies, mutta juridisesti (ja väestörekisteriin merkitysti) nainen. Onko riski, että paikalliset transsut selviävät nyt rikoksesta kuin koirat veräjästä?


 • Kari de Cassa, 34 v mies

Työvuoroittainen paskoaika?  1

Arvoisa Hra de Camp,

olet ottanut aiemmassa kantaa seksiin työpaikalla. Kysymykseni seuraa samaa linjaa, ja suoltaa syvälle suomalaisen työehtosopimusjärjestelmän aukkoihin.

Onko linjattu, mikä on se osuus työajasta, jonka 8-tuntista työpäivää suorittava kassapoika Kari saa työvuoronsa aikana viettää työpaikan huusissa, ilman, että työnantajalla voi olla asiaan sanomista?

Muistelen urbaanin juorun vuosien takaa lupaavan päivittäisesti jopa 60 minuutin paskoajan illman sanktiopelkoa. Jos pukamat antavat perin, olisiko tämä myös minulle upea mahdollisuus?


 • Smyle White, mies

Cunnilingus ja hampaiden terveys  4

Dear Eki. Olen innokas todella innokas pimpsan nuolija. Mutta tässä päivänä eräänä ryhdyimme erään kaverini kanssa pohdiskelemaan, että voiko liian innokas nuoleskelu olla haitallista hampaille?! Onko esim. emättimen nesteet happamia, ja siten haitallisia hammaskiilteelle..? Entä voiko joku ikävä sukupuolitauti tehdä tuhojaan myös purukalustossa? Kerro ihmeessä voinko jatkaa mielipuuhaani kevein mielin?


 • Kerran viikossa, 29 v nainen

Seksiä työaikana  1

Heippa Walter!
En ole kehdannut juristiikkaa tuntevia ystäviäni lähestyä, joten käännynkin toisen luotettavan tietolähteen - sinun - puoleesi. Olen tässä muutaman kuukauden ajan lähes viikottain harrastanut aina tilaisuuden tullen seksiä. Tässä nyt mitään ihmeellistä ole, mutta tämä tapahtuu työaikana, työpaikalla, työkaverin kanssa. Nyt, kun kiihko on alkanut tasaantua ja aivoillekin on riittänyt verta, olen alkanut pohtia, mitä jos jäisimme kiinni. Onko seksin harrastaminen työaikana rangaistava teko? Saanko potkut vai vaan varoituksen? Vai riippuuko se TES:stä? Onko tätä edes linjattu työlaissa?


 • Johku1989, 26 v nainen

Miehen ristiriitainen käytös  2

Ongelmani on, etten tiedä, mitä eräs minua kiinnostava mies minusta haluaa. Itse haluaisin tutustua häneen enemmän ja katsoa, mihin homma vie. Olen kertonut tämän miehelle, ja hän kertoi ajattelevansa samoin. Mies on minua 9 vuotta vanhempi ja eronnut juuri avioliitosta (ero ei ole vielä astunut voimaan). Löysimme toisemme Tinderistä. Olemme nähneet 4 kertaa, joista 2 kertaa miehen kotona. Nähdessämme mies on ollut hauska ja sen oloinen, että olisi kiinnostunut minusta. Seksiä meillä ei ole vielä ollut. Mies pitää minuun yhteyttä, mutta ei tee aloitetta näkemiselle - ja kun minä olen ehdottanut näkemistä, mies on vedonnut kiireeseen ja näkeminen jäänyt. Silti hän on minuun jatkuvasti viestein yhteydessä. Hän on kertonut olevansa hämmentynyt. Mitä mies haluaa? Olen kysynyt asiaa häneltä, mutta hän vastaa vitsaillen tai kääntää asian niin, että minusta on vaikea saada selkoa.


 • Shergar, 18 v mies

Merkillinen merkki  1

Parahin Walter,

Lukiessani mainion Jari Ehrnroothin aikaisempaa tuotantoa, niin esseistiikkaa kuin kaunokirjallisuutta, olen huomannut kaikissa käsiini saamissa kirjoissa (niin WSOY:n, kuin Kirjanpajan kustantamissa) aina jossain kohtaa kirjan kantta pienen merkin, pikemminkin symbolin. Vaikka olenkin tutkinut suurella mielenkiinnolla suuren määrän kirjoja, kenenkään toisen kirjoissa en ole koskaan samanlaista symbolia nähnyt?
Symboli on kuin kaksi kaulan kohdalta selät vastakkain aseteltua makaavaa leijonaa.

Mikä tämä symboli oikein on? Ainakaan se ei kuulu Ehrnrooth-suvun vaakunaan. Onko se kenties julkinen osoitus kuuluvuudesta Jeesus Syyrakin ritarikuntaan? Ilmaistu pyrkimys jonkin aatteellisen päämäärän tavoittelemiseksi?

Kiitän ja kumarran.


 • Opiskelijabudjetti93, 21 v nainen

Suosittele klubia Berliinistä  1

Olen suuntaamassa joksikin aikaa Berliiniin ja matkan aikana on tarkoitus muunmuassa toteuttaa unelmani swingerklubiin tutustumisesta. Ja kun on Berliinistä kyse, täytyy asiaa tietysti kysyä kaupungin swingerklubien asiantuntijalta ;) Olen nuori sinkkunainen, ja menossa klubille yksin. Mitä paikkaa/paikkoja suosittelet, ja onko joitakin sisäpiirin vinkkejä? Olen siis kiinnostunut ihan seksin harrastamisesta, en katsomisesta. Kiitos jo etukäteen! :)


 • Hra. Harmaa, 27 v mies

Menestyksen sulosoinnut  3

Arvon mr. De Camp. Kertoisitteko minulle minkälaista musiikkia menestyvät ihmiset kuuntelevat toimistoissaa hypistellessään isoja rahatukkojaan? Itse en ole vielä löytänyt sopivaa rahan hypistelymusiikkia.

Edellinen