Merkillinen merkki

Parahin Walter,

Lukiessani mainion Jari Ehrnroothin aikaisempaa tuotantoa, niin esseistiikkaa kuin kaunokirjallisuutta, olen huomannut kaikissa käsiini saamissa kirjoissa (niin WSOY:n, kuin Kirjanpajan kustantamissa) aina jossain kohtaa kirjan kantta pienen merkin, pikemminkin symbolin. Vaikka olenkin tutkinut suurella mielenkiinnolla suuren määrän kirjoja, kenenkään toisen kirjoissa en ole koskaan samanlaista symbolia nähnyt?
Symboli on kuin kaksi kaulan kohdalta selät vastakkain aseteltua makaavaa leijonaa.

Mikä tämä symboli oikein on? Ainakaan se ei kuulu Ehrnrooth-suvun vaakunaan. Onko se kenties julkinen osoitus kuuluvuudesta Jeesus Syyrakin ritarikuntaan? Ilmaistu pyrkimys jonkin aatteellisen päämäärän tavoittelemiseksi?

Kiitän ja kumarran.

  • Shergar, 18 v mies

1 vastaus

Walter de Camp

24.3.2015 11:43

Shergar! Se merkki on egyptiläinen hieroglyfi, jossa todellakin on kaksi vastakkaiseen suuntaan katsovaa leijonaa. Se muistuttaa kreikkalaista Janusta. Siinä katsotaan yhtä aikaa eiliseen iltaan ja tähän aamuun eli menneeseen ja tulevaan. Jari on monin tavoin samaistunut tuohon hieroglyfiin. Hän on itse horoskooppimerkiltään leijona, ja hänen äitinsä kutsui häntä lapsena usein "pikku jellonaksi". Tärkeintä on kuitenkin menneeseen ja tulevaan katsominen yhtä aikaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi