Maksanko kaksi kertaa saman lennon?

  • Anita

Löytyisikö täältä apua seuraavaan kysymykseen: onko kukaan teistä muista reissaajista maksanut samaa lentoa kahteen kertaa?

Kuvio on käytännössä tämä:

Olin suunnitellut mukavan pitkän viikonlopun ystäväni luokse Zürichiin. Kuitenkin yllättävien sattumusten vuoksi matkustan huomenna Oslon kautta Kööpenhaminaan. Olen Kööpenhaminassa silloin, kun lentoni Helsingistä lähtee. No problemos, ajattelin. Jätän menolentoni käyttämättä ja otan vain uuden edullisen 60 e lennon välille Kööpenhamina-Zürich.

Soitto aiheesta Blue 1:lle. Eivät kommentoi aihetta, koska olen varannut lennon Seat24:sta. Soitto Seat24:n, ei ole heidän asiansa, sillä yhtiö on Blue 1. Soitto uudestaan lentoyhtiöön, kommentoivat sittenkin, ettei onnistu, sillä olen ottanut halvimman mahdollisen lipun. Jos perun menolennon, myös paluulento peruuntuu automaattisesti. Kysyn, enkö saa käyttää maksamastani palvelusta sitä osaa, minkä valitsen?

En kuulemma. Tai saan jättää paluulennon käyttämättä, jos haluan käyttää pelkän menolennon. Ai no kiitos, ihanko totta. Nyt, jos varaan pelkän paluulennon Zürich-Helsinki, hinta on n. 160 e. Tällöin olen maksanut kaksi paikkaa samalle lennolle, hinta yhteensä lähes 300 e.

Siispä, löytyisikö täältä akuuttia pika-apua tai kokemuksia lentojen perumisesta? Otetaan myös vastaan pikku vinkit aiheesta "Miten selvitä tästä mahdollisimman halvalla"?

Ps. Kyllä, en ole koskaan aikaisemmin kohdannut ajatusta siitä, että menolennon peruminen johtaisi siihen, että paluulentokin peruuntuu.

3 kommenttia

Anonyymi

18.11.2010 17:20

Hei,
kannattaa aina lukea varsinkin nettitarjousten ehdot; kaikki lentoyhtiöt nykyisin vaativat,että meno-paluu käytetään tässä järjestyksessä ja mikäli jätät menolennon käyttämättä, peruuntuu paluulentopaikka automaattisesti. Etsi halpalentoyhtiöiltä uusi lento, tällä setillä et saa onnistumaan,sori.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.11.2010 22:49

Tämä on ihan standardi ehto edestakaisissa lentolipuissa. Usein tulee esimerkiksi halvemmaksi ostaa meno-paluu kuin yhdensuuntainen lippu, vaikka paluu jäisikin käyttämättä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anita

19.11.2010 11:51

Kiitos kommenteista ja vinkeistä! Taidan olla vähän turhan kärsimätön lukemaan lentoyhtiöiden säännöksiä.

Olen kuitenkin parhaillaan onnellisesti Oslon kentällä taskussa jatkolennot. Otin välille Kööpenhamina-Zürich Swissin suoran menopaluun Anonyymin kirjoittajan vinkin mukaisesti. Se oli noin puolet halvempi kuin SAS:in pelkkä menolento. Jätän paluun Kööpenhaminaan käyttämättä ja nappaan paluulentoni Zürich-Helsinki. En saanut sitä Blue 1:n kautta hoidettua edes puhuttuani kolme kertaa keskinkertaisesti suomea taitavan virolaisen asiakaspalvelijan kanssa. Matkatoimistossa työskentelevä ystäväni onneksi tarjosi eilen auttavan kätensä ja paluu suunnittelemallani lennolla onnistuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi