Syvälle sydämeen sattuu!!

  • Amber

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

"PERUSOPETUSLAKI 7 luku 29 §
OIKEUS TURVALLISEEN OPISKELUYMPÄRISTÖÖN
Opetukseen osallistuvalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön"

Tämä perusopetuslaki koskee kaikkia niitä yli puolta miljoonaa lasta, jotka tällä hetkellä suorittavat oppivelvollisuuttaan. Kuitenkin lähes joka kymmenes koululainen kokee tulevansa kiusatuksi viikoittain ja joka viides joskus. Suomen Perusopetuslain 7 luku 29 § 1 pykälä ei toteudu kouluissa, se ei siis toteudu YLI SADAN TUHANNEN lapsen kohdalla.

Jos ei koulu osaa tai halua puuttua koulukiusaamistapauksiin niin olisiko aiheellista että jokin korkeampi taho puuttuisi asiaan? Liian moni lapsi ja nuori kärsii tänäkin päivänä koulukiusaamisesta. Kuka pystyy turvaamaan sen, että lasten ja nuorten hyvinvointi sekä oppilaan oikeus turvalliseen koulunkäyntiin toteutuisivat?

Koulukiusaamista on käsitelty julkisuudessa viimeisen 10-vuoden aikana todella paljon ja on hyvin tiedossa että monet lapset ja nuoret, ja jopa lasten vanhemmat kärsivät koulukiusaamisen johdosta, joten ihmettelenkin MIKSI asialle ei ole tehty vielä mitään näkyvää ja pysyvää? Vai ajatellaanko lääninhallituksessa jatkaa noiden valitusten vastaanottoa vielä seuraavatkin 10-vuotta ennenkuin mitään saadaan aikaiseksi?

--> Lääninhallitukset ovat huolissaan, sillä niille tulevien valitusten ja kanteluiden valossa näyttää siltä, että todella pahaa koulukiusaamista on nykyisin aivan yhtä paljon kuin kymmenen vuotta sitten.
(Iltalehti 26.9.2007)

Kuten entinen opetusministeri sanoi; "oppimisympäristöllä on oleellinen vaikutus lapsen ja nuoren kasvuun ja oppimiseen sekä hyvinvointiin" .. ja on aivan varmasti meidän kaikkien tiedossa mitä jatkuva kiusaaminen tekee lapsen ja nuoren psyykkeelle, hyvinvoinnista tulee pahoinvointi!

Tämän adressin on allekirjoittanut 3252 henkilöä.
http://www.adressit.com/koulukiusaaminen_stop

Muumilimu 1,5 litran pulloihin on saanut 18686 allekirjoitusta, kannabis lailliseksi-adressi on saanut jo 7593 nimeä ja pelastakaa fazerin lakupoika 14884 nimeä, kun taas susan kurosen avautumisesta oli huolissaan peräti 63681 kansalaista..

En malta olla kysymättä että mihin tämä maailma onkaan menossa ja mikä tämän päivän ihmisille on tärkeintä? Olemmeko me loppujen lopuksi kuitenkin vain kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistamme? Ovatko todellakin maalliset asiat tärkeämpiä kuin läheisen ihmisen hyvinvointi? Puhutaan yhtä ja tehdään toista.. kuinkahan moni meistäkin ajattelee että se paljon puhuttu lähimmäisen rakkaus on todellakin vain sitä että rakastetaan niitä meidän "omia" lähimmäisiä ihmisiä; omaa perhettä, omia ystäviä, omia sukulaisia..? Että muista viis.. paitsi tietysti silloin jos maailmalla tapahtuu jokin kauhea onnettomuus niin silloin kyllä muistetaan että muitakin ihmisiä on olemassa, ainakin hetken aikaa..

Mitä tapahtuisikaan jos me tuon fazerin lakupojan sijaan keskittyisimmekin todella auttamaan ja pelastamaan lähimmäisiämme, niitä kaikkia muitakin ihmisiä?

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
http://www.youtube.com/watch?v=7LGj41BsLdg

"Äiti, en tahdo mennä kouluun
Äiti, saan aina olla yksin
Ei kukaan musta välitä
Saan aina yksin leikkiä
Äiti, miks toiset vaan kiusaa?

En lukea, en tahdo tavata, en sydäntäni avata
Mutsi hei, mä en mee enää kouluun!

Voi kuinka koskee
Kelle sen kertoisin
Syvälle sydämeen sattuu.."

Kuvitus koulukiusaamisesta kertovaan sanomalehtijuttuun. Julkaistu syyskuussa 2006.
Kuvitus koulukiusaamisesta kertovaan sanomalehtijuttuun. Julkaistu syyskuussa 2006.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

'

Kirjoitettaessa soi Tommi Läntinen - Syvälle sydämeen sattuu

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:15

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus