Mielenterveyspalveluista

  • Jussi Halla-Aho

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettukollega Päivi Lipponen kirjoittaa blogissaan alaikäisten (eli käytännössä 15-30-vuotiaiden) turvapaikanhakijoiden mielenterveyspalveluista. Lipponen vetoaa ministeri Astrid Thorsiin sen epäkohdan korjaamiseksi, että maahanmuuttajalapset kilpailevat samoista niukoista resursseista kantaväestön edustajien kanssa. "Palvelut on saatava vastaamaan tarvetta."

Viime aikoina on eri tahoilla taivasteltu kovasti Perussuomalaisten kannatuksen nousua, eli poliittisesti korrektissa liturgiassa "ulkomaalaisvastaisuuden lisääntymistä". Poliittisesti korrekteja selityksiä ovat taantuma ja pelko siitä, että maahanmuuttajat vievät suomalaisilta työpaikat. Selitykset ovat tietysti vääriä, minkä voimme todeta jo siitä tosiseikasta, että viime syksyn pahamaineiset kunnallisvaalit käytiin noususuhdanteen oloissa. Lisäksi maahanmuuttokriittisyys kohdistuu pääasiassa humanitaariseen maahanmuuttoon ja turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöön, millä viittaan esim. diskorahoja havitteleviin partasuisiin ankkurilapsiin. Tämä porukka harvemmin kilpaili suomalaisten kanssa työmarkkinoilla edes nousukauden aikana.

Yksi keskeinen syy "ulkomaalaisvastaisuuden" lisääntymiselle on se, että turvapaikanhakijoiden ympärille muodostunut, kalliiksi käyvä ihmisoikeusteollinen kompleksi ja humanitaaristen tulijoiden kohtelu etuoikeutettuina kunniakansalaisina loukkaavat ihmisten oikeustajua ja panevat heidät kyselemään, mihin heidän verorahojaan käytetään.

Olisi oikein kiva asia, jos maahanmuuttajien mielenterveyspalveluja rahoitettaisiin tarvetta vastaavilla summilla. Mutta, tärkeä mutta, olisi YLIPÄÄNSÄ kivaa, jos mielenterveystyöllä olisi riittävästi rahaa. Kantaväestöön ja tulijoihin kohdistuvien panostuksien allokoinnissa noudatetaan aivan erilaista filosofiaa. Kun kyseessä ovat suomalaiset, eletään suu säkkiä myöten ja tehdään vain se, mihin on varaa. Kun kyseessä ovat ulkomaalaiset, kartoitetaan ensin tarpeet ja sitten revitään tarvittavat varat vaikka kivenkolosta.

Mielestäni on täysin oikeutettua kysyä, miksi vanhainkotien asukkaita raha- ja henkilöstöpulan vuoksi makuutetaan sängyissä ja saatetaan suihkuun kerran kahdessa viikossa, kun samaan aikaan yhteiskunnalla on varaa maksaa 57 tuhannen euron vuotuinen hintalappu yhden turvapaikkaa hakevan ja perheenyhdistämistä odottavan alaikäisen (tai "alaikäisen") ylläpidosta. Julkisuudessa esiintyneistä puheenvuoroista päätellen eräät uskovat ihmisten olevan nyreissään maahanmuuttajien sosiaalietuisuuksista ja todistelevat, etteivät ne ole sen suurempia kuin kantaväestölläkään. Uskoakseni kovinkaan moni ei pidä tätä kysymystä kovin keskeisenä. On selvää, että turvapaikanhakija ei saa kyseistä 57 tuhatta euroa käteensä. Raha kuluu turvapaikanhakijaa huoltavan ja hoitavan henkilöstön palkkakuluihin. Toisin kuin vanhainkodeissa, henkilöstökuluissa ei pihtailla. Turvapaikkajärjestelmä ja sen jatkuva hyväksikäyttö ovat leipäpuu kasvavalle kotouttaja-, konsultti- ja ihmisoikeusjuristiarmeijalle, ja tämän armeijan ylläpito on se, mikä närästää kasvavaa osaa suomalaisista, oli talous sitten nousussa tai laskussa.

Suurin osa ihmisistä lienee samaa mieltä siitä, että kaikkia ja kaikenvärisiä ihmisiä on julkisen vallan taholta kohdeltava samalla tavoin eli yhtä hyvin tai yhtä huonosti. Se, että turvapaikanhakijoiden ylläpitämiseen riittää rahaa mutta kotimaisiin vanhuksiin ei, ei lähetä kansalaisille sellaista viestiä, että kaikki ovat samanarvoisia ja yhtä tärkeitä. Se, että turvapaikanhakijoiden mielenterveyspalvelut mitoitetaan tarpeen mukaan mutta suomalaisten nuorten palvelut käytettävissä olevien varojen mukaan, kertoo karua kieltä siitä, kenen hyvinvointi ja tyytyväisyys ovat etusijalla Suomessa vuonna 2009.

On huomattava, että kun turvapaikanhakija marssii jonojen ohi, se herättää jonossa seisovissa katkeruutta, joka kohdistuu turvapaikanhakijaan, vaikka epäoikeudenmukaisuus ei ole turvapaikanhakijan vika. Järjestelmä on kotimaisen suvaitsevaiston luoma. Mikään ei rapauta ihmisten suvaitsevaisuutta ja hyvää tahtoa yhtä tehokkaasti kuin kokemus siitä, että tulokkaita suositaan heidän kustannuksellaan, oli suosimisen takana kuinka hyviä, kauniita, yleviä ja humanitaarisia ajatuksia tahansa. Ehkä tämä on pitkän tähtäyksen strategiakin: mitä enemmän "suvaitsemattomuus" ja katkeruus lisääntyvät, sitä enemmän on palkattava kallispalkkaisia syrjintävaltuutettuja, monikulttuurikoordinaattoreita ja muita ihmissielun insinöörejä.

Palatakseni kirjoituksen alkuun. Epäkohta ei ole se, että turvapaikkaa hakevien alaikäisten mielenterveyspalvelut ovat retuperällä. Epäkohta on se, että mielenterveyspalvelut ylipäänsä ovat retuperällä. Hoidetaan kuntoon ylipäänsä mielenterveyspalvelut, niin siinä samalla tulevat kuntoonpannuiksi myös turvapaikanhakijoiden mielenterveyspalvelut.

http://lipponen.blogit.uusisuomi.fi/2009/06/12/alaikaisten-maahanmuuttajalasten-mielenterveyspalvelut/

http://hommaforum.org/index.php/topic,6356.msg98713.html#msg98713

Edellinen

129 kommenttia

Anonyymi

12.6.2009 16:00

Suomalaisten ja kriisialueilta saapuvien pakolaisten tarvitsemat mielenterveyspalvelut eroavat huomattavasti toisistaan. Pakolaiset ovat joutuneet lähtömaassaan näkemään sotaa, raiskauksia, läheisten kuolemaa ja muita asioita, joista suomalainen ikätoveri on kuullut vain uutisissa.

Tällä hetkellä Suomessa on yksi sotatraumoihin erikoitunut psykiatri, eikä alan osaamista ole täällä juuri lainkaan. Se on ymmärrettävää, emmehän ole kohdanneet edes etäisesti samanlaisia oloja ja traumoja sitten 40-luvun, jolloin mielenterveyden hoitoa ei juuri harrastettu.

Lienee turha alkaa pohtia, kumpi on "enemmän sairas", sotaa ja epäinhimillisiä oloja paennut maahanmuuttaja vai suomalainen masentunut yliopisto-opiskelija. Olennaista on ymmärtää, että he eivät kaipaa samanlaista hoitoa. Sotatraumat ovat luonteeltaan sellaisia, että ne on purettava (tai pimahtaa lopullisesti). Osaavan henkilökunnan avulla trauman purku voi kuitenkin olla yllättävän nopeaa. Masennuspotilaiden hoito sen sijaan jatkuu usein vuosia ja masennus saattaa hoitamattomana johtaa työkyvyttömyyteen. Sotatraumat tulisi siis hoita ennen kuin ne muuttuvat mielen sairaudeksi.

Olen Halla-ahon aknssa samaa mieltä siitä, että mielenterveyspalveluihin (ja terveydenhoitoon yleensä) tarvitaan runsaasti lisää resursseja. Maahanmuuttajien mielenterveyspalveluita ei saa siinä unohtaa. Erityisen tärkeää on saada kriisipsykologeja ja -psykiatreja työskentelemään pakolaisten sotatraumojen kanssa. Kysykää vaikka sotiemme veteraaneilta mitä tapahtuu, kun traumat jäävät hoitamatta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.6.2009 16:21

Kun traumat jäivät hoitamatta, tapahtui tuon traumatisoidun sotasukupolven toimesta Suomen nostaminen köyhyydestä maailman kärkeen hyvinvointivaltiona sekä BKT:lla mitattuna.

Jos sotatraumat vaativatkin erilaista hoitoa kuin suomalaisten tyypillisimmät vaivat, ei syynä jonon ohittamiseen kuitenkaan saa olla maahanmuuttajuus, vaan henkilön kärsimä trauma tai sairaus, riippumatta lähtömaasta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.6.2009 18:12

Jep jep, varmaan olisi jäänyt maa rakentamatta, jolleivät veteraanit näkisi painajaisia joka yö...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.6.2009 18:46

"Pakolaiset ovat joutuneet lähtömaassaan näkemään sotaa, raiskauksia, läheisten kuolemaa ja muita asioita, joista suomalainen ikätoveri on kuullut vain uutisissa."
Miksi maailman kriisipesäkkeistä pitäisi imuroida Suomeen traumatisoituneita ihmisiä? Kadut pullollaan sotatraumaisia, syrjäytyviä ja turhautuvia nuoriamiehiä on räjähdysherkkä tilanne. Varsinkin jos ne nuoretmiehet ovat kotoisin kulttuureista, joissa kriisiaikoina elämänsisältöä haetaan usein ääri-islamista.

"Tällä hetkellä Suomessa on yksi sotatraumoihin erikoitunut psykiatri, eikä alan osaamista ole täällä juuri lainkaan. Se on ymmärrettävää, emmehän ole kohdanneet edes etäisesti samanlaisia oloja ja traumoja sitten 40-luvun"
Niin on. Suomi ei tarvitse leegiota sotatraumoihin erikoistuneita psykiatreja. Se yksi voi olla "varalla" suomalaisia rauhanturvaajia varten.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.6.2009 19:03

Juu, ja meillä on juuri Vetoomus Mielenterveyden Palveluiden puolesta :

Mielenterveysjärjestöt ja joukko kansalaisaktiiveja vetoavat päättäjiin parempien mielenterveyspalvelujen puolesta. Tähän adressiin kerätään allekirjoituksia, ja se luovutetaan sosiaali- ja terveysministereille ja kansanedustajille lokakuussa. Nimiä kerätään syyskuun loppuun saakka.

Nykyisessä taloustilanteessa on vaarana, että kunnat eivät kohdista riittävästi rahoja tarpeelliseen mielenterveystyöhön. Psyykkinen sairastaminen Suomessa merkitsee vaaraa joutua yhteiskunnan ulkopuolelle ja köyhyyden kierteeseen. Hyvä psykiatrinen laitos- ja avohoito ei ole halpaa, mutta se maksaa itsensä takaisin parantuneena elämänlaatuna ja lisääntyneenä työkykynä. Kuntien mielenterveystyön suunnittelussa ja sen arvioinnissa tulee olla mukana kokemusasiantuntijoita, kuntoutujia ja heidän omaisiaan.

Me vaadimme kunnilta päättäväisyyttä järjestää riittävät ja tasokkaat mielenterveyspalvelut ja valtiolta sanktion, jos kunta laiminlyö tehtävänsä huolehtia psyykkisesti sairastuneista.

Laadukasta avohoitoa

Laadukkaaksi psykiatriseksi avohoidoksi ei riitä käynti terveyskeskuksessa lääkereseptejä uusimassa. Avohoitoa tulisi kehittää esim. kotikäyntien, etsivän mielenterveystyön, riittävien asumisen tukipalvelujen ja ympärivuorokautisen avohoitopäivystyksen avulla.

Mielen sairaudet kuormittavat myös omaisia, joille usein jää suuri vastuu sairastuneen hoidosta ja huolenpidosta. Masennus ja uupuminen ovat omaisille todellinen uhkatekijä, jos heitä ei tueta riittävästi niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Osana avohoitoa tulee kehittää tukimuotoja omaisille ja perheille.

Laitoshoidosta tehohoitoa

Suomessa on valmistunut uusi kansallinen mielenterveys- ja päihdesuunnitelma. Sitä valmistellut työryhmä Mieli 2009 arvioi, että vuonna 2015 tarvitaan nykyisten 4600 psykiatrisen sairaansijan sijasta noin 3000 laitospaikkaa.

Sairaalapaikkoja voidaan kuitenkin vähentää vasta sitten, kun avohoito toimii siten, että se todella ehkäisee psyykkisen oireilun muuttumista sairaalahoitoa vaativaksi.

Tavoite vähentää laitoshoitoa ja lisätä avohoitoa on sinänsä oikea. Tavoitelaskelmien esittely ei kuitenkaan ole todellinen ratkaisu psykiatrisen hoidon laadun parantamisessa. On puututtava siihen, minkälaista avohoitoa ja laitoshoitoa ihmiset tarvitsevat. Laitoshoidon pitää olla tehohoitoa vakavassa tilanteessa aivan kuten somaattisten sairauksien hoidossakin. Potilaille sekä omaisille tulee turvata myös laitoshoidossa oikeus saada äänensä kuuluviin.

Nykyisessäkin sairaalapaikkatilanteessa on vaikeaa saada sairaalahoitoa tarvittaessa. Sairaalaan pääsyä odottaessa sairaan tila yleensä huononee ja hoitoaika sairaalassa pitenee. Sairaalahoidon käytännöissä on myös kehitettävää. Pakkohoidon ja laitoksissa eristämisen suurten alueellisten erojen tausta tulee selvittää ja pakkoa suosivaan hoitokulttuuriin tarvittaessa puuttua. Lähtökohtana tulee olla potilaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen.

Finlands Svenska Psykosociala Centralförbund
Mielenterveyden keskusliitto
Omaiset mielenterveystyön tukena keskusliitto
Suomen Mielenterveysseura

Lisätietoja:

verksamhetsledare Bodil Viitanen
Finlands Svenska Psykosociala Centralförbund, tel. 050 525 1243, www.fspc.fi

toiminnanjohtaja Timo Peltovuori
Mielenterveyden keskusliitto puh. 0500 438 858

toiminnanjohtaja Kristiina Aminoff
Omaiset mielenterveystyön tukena keskusliitto, puh. 050 530 8120, www.omaisten.org

toiminnanjohtaja Marita Ruohonen
Suomen Mielenterveysseura, puh. (09) 6155 1700, http://www.mielenterveysseura.fi/

Keräys jatkuu netissä jossa on jo 2800 allekirjoitusta
http://www.mtkl.fi/liiton_toiminta/vaikuttamistoiminta/vetoomus/

Ja myös paperiversiona.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.6.2009 20:08

Onko jäänyt hieman levy jumiin? Eikö se ole jo hiukan perverssiä aikuiselta mieheltä kirjoitella ainoastaan ulkomaalaisista pahaa? Edes mielenterveysongelmien hoidossa ei ulkomaalaisia saisi hoitaa. Vasta Suomen kaikkien ongelmien selvittyä ja kun arjalainen onnela kukoistaa, voidaan siinä sivussa hoitaa myös vakavia maahanmuuttajien mielenterveysongelmia. Tämäkö on ydinviesti?

Oletko Halla-aho huomannut käsitteleväsi maahanmuuttajien sijasta pakolaisia? Onko virhe tahallinen? Leimaamalla kaikki Suomeen tulevat ulkomaalaiset turvapaikanhakijoiksi, on kyseessä todellakin ulkomaalaisvastaisuus. Ei tämä ihan niin onnela kuitenkaan ole.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.6.2009 23:20

No onhan se nyt selvää, että kiintiöpakolaisista yritetään tehdä mahdollisimman hyödyllisiä kunnollisilla mielenterveyshoidoilla ja osoittamalla olevansa ystävällinen valtio hotellimajotuksillaan. Miksi ei panostaa enemmän maahanmuuttajiin, kuin palvelutalojen kuoleviin vanhuksiin? Jos niitä kerran otetaan, niihin kannattaa myös panostaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.6.2009 01:34

Olen pitkälti samaa mieltä kuin ensimmäinen kommentoija turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten tarvitsemista palveluista: he tarvitsevat erilaista hoitoa kuin suomalaiset masentuneet. Veteraanit tuskin mitään Suomen maata ovat rakentaneet sotimisensa jälkeen, kyllä sen muut ovat tehneet veteraanien sairastaessa.

Nykyajan (etupäässä suomalaisten ja muiden länsimaalaisten) mielenterveysongelmien hoidon suhteen olen sitä mieltä, että pitäisi paljon enemmän miettiä mitkä syyt yhteiskunnassamme aiheuttavat näitä mielenterveysongelmia: esim. voisiko vika olla yhteiskuntamme kokonaisrakenteessa ja siinä, millaisia menestys-ja kilpailuvaatimuksia asetamme tämän maan nuorisolle ja työväestölle? Ja pitäisikö jotain tehdä, että yhteiskuntaa muutettaisiin? Vai onko ainoa ratkaisu lääkitä ja terapoida nuorisoa ja työväestöä kunnes tajuavat millaisia heidän pitäisi olla kelvatakseen tähän yhteiskuntaan?

Minusta Halla-ahon hallusinaatiot ihmisoikeusteollisuudesta ovat melkoista huttua. Eikö vanhustenhoito ole kunnan ja turvapaikanhakijat valtion vastuulla? Eli sen mukaan vaikka valtio vähentäisi rahaa turvapaikkatoiminnasta, ne rahat eivät päätyisi vanhustenhoitoon kuitenkaan?

Sitä paitsi minusta suomalaisessa tavassa sysätä vanhukset vanhainkoteihin ja pitkäaikaissairaaloihin yhteiskunnan vastuulle "varastohoitoon" on jotain todella paljon väärää. Kielii siitä, että täällä ei oikeasti välitetä vanhuksista tuon taivaallista. (Paitsi jos vanhustenhoitoa ja sen tilaa voi käyttää keinona vastustaa ulkomaalaisten tai turvapaikanhakijoiden saamaa etuutta x.) Minusta meidän pitäisi itse perhekohtaisesti hoitaa omat vanhuksemme. Omaiset voivat vapaasti myös käydä kylvettämässä ja syöttämässä ja muutenkin tapaamassa omia vanhuksiaan laitoksissa. Monia vanhuksia, joilla on lapsia ja muutakin sukua olemassa, ei käy kukaan koskaan katsomassa. Halla-ahokin voisi käydä suihkuttamassa ja ilahduttamassa oman sukunsa mahdollisia vanhuksia, jos näiden peseytymättömyys tarpeeksi paljon huolestuttaa.

Kävin katsomassa Lipposen blogitekstin, joka oli mielestäni hyvä ja asiallinen. Sen sijaan kommenttiosasto oli täynnä toinen toistaan asiattomampia kommentteja. Tuli hirvittävä inho yltiöegoistisia, ilkeitä ja pahantahtoisia suomalaismiehiä kohtaan niitä kommentteja lukiessa. Oletteko Halla-aho iloinen yllyttäessänne perussuomalaista puoluetta kannattavia miehiä tuollaiseen asiattomaan kommentointiin? Kommentointi oli nimittäin samantasoista kuin juuri tuomion saaneiden varusmiesten tekstit naisesimiehistään ns. lorttovihkossa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.6.2009 06:35

Miksi H-A asettaa kaikissa argumentoinneissaan vastakkain maahanmuuttajat ja kantaväestön? Jussi, otahan ne lainausmerkit pois ulkomaalaisvastaisuudesta, et sinä ketään niillä hämää.
"Kun traumat jäivät hoitamatta, tapahtui tuon traumatisoidun sotasukupolven toimesta Suomen nostaminen köyhyydestä maailman kärkeen hyvinvointivaltiona sekä BKT:lla mitattuna." Ja tältä valopäältä kysyisin, että miksi sama ilmiö ei ole muualla maailmassa tapahtunut? Kiesus! Kyllä sylettää!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.6.2009 10:57

Kaikille tasa-arvoisesti mielenterveyspalveluja ,niitä ei saa heikentää keltään.
Henkilökuntaa palkattava tarpeeksi ,että jokainen saa tärkeysjärjestyksessä hoitoa ,siis sairaammat ensiksi ,sitten muut ,kansalaisuus ei saa olla hoidon saannin esteenä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.6.2009 16:36

(lainaukset poimittu kahdesta eri henkilön viestistä)

" Veteraanit tuskin mitään Suomen maata ovat rakentaneet sotimisensa jälkeen, kyllä sen muut ovat tehneet veteraanien sairastaessa."

Reality check: Kun sotaan kerta joutuivat osallistumaan lähes kaikki nuoret ja hieman vanhemmatkin ja osa niistäkin, joita ei täysi-ikäisiksi yleensä lasketa, niin keiden sinä kuvittelet tätä maata sotien jälkeen rakentaneen: 15-vuotiaiden ja 60 täyttäneiden?

(Naisten panos toki oli tärkeä, muutta eivät hekään sitä yksin tehneet.)

"Edes mielenterveysongelmien hoidossa ei ulkomaalaisia saisi hoitaa. Vasta Suomen kaikkien ongelmien selvittyä ja kun arjalainen onnela kukoistaa, voidaan siinä sivussa hoitaa myös vakavia maahanmuuttajien mielenterveysongelmia. Tämäkö on ydinviesti?"

Onko nyt niin hirveätä kysyä, miksi joillekin pitää tarjota erikoisetuja sen takia, että he eivät ole suomalaisia. Onko suomalaisuus jokin synti, jonka takia pitää syrjiä?

"Oletko Halla-aho huomannut käsitteleväsi maahanmuuttajien sijasta pakolaisia? Onko virhe tahallinen? Leimaamalla kaikki Suomeen tulevat ulkomaalaiset turvapaikanhakijoiksi..."

Lähettänet samat kommentit myös Päivi Lipposelle, joka kirjoittaa otsakkeella "Alaikäisten maahanmuuttajalasten mielenterveyspalvelut" puhtaasti turvapaikanhakijoille suunnattavista erityispalveluista..?

Reality check2: Oma vaimoni, meidän (määritelmän mukaisesti) "maahanmuuttajataustainen" lapsemme tai naapurissamme asuva intialaisinsinööri eivät ole niitä maahanmuuttajia, jolle näitä kotouttamispalveluja pitäisi jatkuvasti kehittää lisää. Keskustelun *kummallakin puolella* puhutaan usein käyttäen termiä "maahanmuuttaja", vaikka faktisesti puhutaan *tietyistä maahanmuuttjaryhmistä*, jonka pitäisi aina saada lisäetuuksia, ja jota ei saisi rasittaa turhilla velvollisuuksilla (kuten lakien noudattamisella.)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.6.2009 18:01

"Onko nyt niin hirveätä kysyä, miksi joillekin pitää tarjota erikoisetuja sen takia, että he eivät ole suomalaisia. Onko suomalaisuus jokin synti, jonka takia pitää syrjiä?"

On se. Ainakin näiden "suvaitsevaisten" mielestä. Ihmettelen suuresti, mikä saa ihmisen traumatisoimaan niin pahoin, että vihaa aivan järjettömällä vimmalla omaa etnistä ryhmäänsä? Ehkä näille "suvaitsevaisille" pitäisi alkaa järjestää jotain aivan erityisiä mielenterveyspalveluja.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.6.2009 19:42

Hyvä kirjoitus. Olen mt-ongelmainen nuori nainen, vailla kohtuuhintaista asuntoa. Psykoterapiaani ei ole rahoitettu Kelan toimesta vaikka lafkan omat lääkärit sitä suosittelivat- todettiin vaan että ei ole rahaa, yritä ensi vuonna uudestaan. Tuota rahapulaa olen katsonut kohta 7 vuotta, syrjäytyneenä työelämästä...lääkkeitä annetaan kyllä, pitkäaikaisempaa keskusteluapua ei. Viimeisin menetykseni oli oma psyk.hoitaja, jonka tilalle tarjottiin ryhmäkeskustelua tuntemattomien kanssa kerran kuukaudessa. Lopetin koko touhun, rajansa nöyryytykselläkin...

Kohtuuhintainen asunto on ikuinen haave Helsingissä. Joka kerta kun käyn kaupungin asuntotoimistossa, paikka on täynnä häliseviä mamuja. Nytkin olin hakenut hyvillä perusteilla ja jopa sossun lausunnolla asuntoa, en sitä saanut vieläkään. Sen sijaan en tiedä yhtäkään mamua joka kärsisi liian kalliista asunnosta ja tämän takia kroonisesta rahapulasta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.6.2009 21:13

^Häiritsisivätkö hälisevät suomalaiset vähemmän?
Jos olette, sekä sinä että eriväriset, ilman asuntoa, niin siinähän soudatte samaa venettä. Tuskin he parveilisivat toimistossa, jos olisi paikka jossa viettää aikansa paremmin.
Varmasti muualta tulleillakin on samoja ongelmia kuin sinulla. Oletko yrittänyt jutella, ottaa kontaktia? Voisi oma ahdistus helpottaa, kun huomasit, että muillakin on kompastuskivensä, eivätkä ihmiset niin erilaisia ole.
Ai niin, haluamatta olla ilkeä - tunnetko henk. koht. yhtään ylkomaalaistaustaisita ihmistä, niin että osaisit kertoa paikkaansapitäviä tietoja heidän asumiskustannuksistaan?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.6.2009 21:19

^Kuinka monta maahanmuuttajaa sitten tunnet, niin että voisit kertoa asiatietoja heidän asumiskustannuksistaan?
Miksi muunväristen hälinä ärsyttää, kaivaisiko suomalaisten mekkalointi vähemmän?
Oletko tullut ajatelleeksi, että ei niillä metelöivillä tyypeilläkään ole asuntoa, ja siksi he täyttävät toimistosi. Tämä mitenkään väheksymättä ongelmiasi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.6.2009 22:58

"Sen sijaan en tiedä yhtäkään mamua joka kärsisi liian kalliista asunnosta ja tämän takia kroonisesta rahapulasta."

Ainakaan tietyissä kansanryhmissä niitä ei todellakaan ole, koska kaikki tuodaan eteen kuin manulle illallinen. Se heidän tuomansa suuri rikkaus nääs (koskaan ei perustella mitä se suuri rikkaus, josta meidän pitäisi niin paljon maksaa, on, rikostilastojen rumentamista kenties). Kannattaa vaalien alla miettiä näitä asioita ja tehdä johtopäätöksiä ja toimia sen mukaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.6.2009 00:14

Milloinkohan te todellisuudesta vieraantuneet suomalaisten junttimiesten vihaajat tajuatte, että se on ihan meidän ja teidän omista verorahoista, mistä kustannetaan sekä vanhusten hoito, että turvapaikanhakijoiden ja perheenyhdistämisen kulut. Ihan sama onko rahojen tilittäjänä valtio vai kunta.

Jos te olisitte oikeasti tasa-arvon ja ihmisyyden kannattajia niin huomaisitte, että myös se suomalainen junttimies on inhimillisesti samanarvoinen kuin afrikkalainen junttimies. Sitten kun afrikkalainen junttimies lapsineen (lue sukuineen ja naapurin sukuineen) on saanut suomalaisuuden statuksen, niin heidän pitäisi olla tasavertaisessa asemassa kantasuomalaisten kanssa terveyspalveluiden käyttäjinä.

Erikoisosaamista palveluissa voidaan tosiaan tarveperusteisesti tuottaa, jos on varaa ja tässä päästäänkin siihen mikä on poliitikkojen tahto. Minkä tyyppisten sairauksien hoitoon suunnataan resursseja? Lipposen mielestä resurssit pitäisi suunnata tämän maagisen kotouttamisprosessin piiriin kuuluviin palveluihin mieluummin kuin vallitseviin kantaväestön palveluihin. Huomattavaa on, että kotoutumistoimenpiteitä tarvitsevat maahanmuuttajat kaikissa ikäryhmissä ja kaikenlaisissa sairauksissa ja yleensä eniten jos muuttaa maahan pakolaisena tai turvapaikanhakijana. Tämän kotoutumisen varjolla päässee siis palvelujen piiriin paremmin, kun on vastikään Suomeen muuttanut ulkomaalainen tai muuten eri kulttuurin edustaja. Eikös tämä ole syrjintää pahimmasta päästä?

Jos ajatellaan pohjoismaisen hyvinvointivaltion perusperiaatetta mahdollisuuksien tasa-arvoa, niin periaatteen vastaisesti tässä viedään mahdollisuus pois niiltä, jotka ovat syntyneet Suomeen ihan suomalaisista sukujuurista. Ja tähän sitten suomijunttien vihaajat vastaavat, että venäläisiä ja ruotsalaisiahan me suomalaisetkin oikeasti ollaan. Heja!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.6.2009 08:01

"Kun traumat jäivät hoitamatta, tapahtui tuon traumatisoidun sotasukupolven toimesta Suomen nostaminen köyhyydestä maailman kärkeen hyvinvointivaltiona sekä BKT:lla mitattuna." Ja tältä valopäältä kysyisin, että miksi sama ilmiö ei ole muualla maailmassa tapahtunut? Kiesus! Kyllä sylettää!

Entäs Saksa vuodesta 1945 eteenpäin? Lähes koko kansa oli mobilisoitu sotaan ja sieltä noustiin ilman pään silittelyä!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.6.2009 10:08

Hieno kirjoitus. Kunhan nyt ruvetaan tekemään töitä jotta Suomalaisten vanhusten, mielenterveyspotilaiden, vammaisten, syrjäytymisvaarassa olevien nuorten, asunnottomien ja ja muiden vähäosaisten elämän laatu muuttuu paremmaksi! Kaivetaan se raha vaikka sieltä kivenkolosta seuraavaksi! Kiitos

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gameboy26

15.6.2009 12:35

Näin meillä, mutta entäs muualla?

Suomi on ottanut pakolaisia hävettävän vähän kun verrataan muihin länsieurooppalaisiin valtioihin. Väittäisinpä kuitenkin, että vanhusten huolto on meillä Euroopan kärkitasoa. Jos verrataan USA:han, niin maahan on kulttuurien sulatusuuni, mutta vanhustenhuolto antaa paljonkin toivomisen varaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.6.2009 12:59

MIkään kansa, ei suomalaiset eivätkä saksalaisetkaan, ei ole koskaan 'yhtenä miehenä' tai 'yhtenäisenä kansana' nostanut mitään valtiota tai kansakuntaa taloudelliseen vaurauteen. Tällaiset käsitykset ovat vain kansallisia myyttejä, joilla nationalismia ruokitaan. Sodan jälkeisen talouskasvun syyt ovat globaaleja, ei kansakuntakohtaisia. Lisäksi talouskasvu ei sinällään tuo onnellisuutta, vaan sen alle on aina kätkeytynyt kaikenlaista pahoinvointia, epäoikeudenmukaisuutta, ansiotonta eriarvoistumista ja syrjintää. Pohjoisamerikan menestystarinan vastapainoksi kannattaa lukea vaikka Kafkan teos Amerikka, joka on suhteellisen realistinen kuvaus oman aikansa oloista.

Talouden kasvu johtuu monista yhtäaikaa vaikuttavista tekijöistä, ei mistään myyttisestä 'kansan tahdosta'. Eihän lamatkaan johdu siitä, että jokin 'kansakunta' niitä tahtoisi. Olisi mieletöntä väittää, että (erästä aikaisempaa kommenttia siteraten ja hieman muunnellen): "Kun traumat jäivät hoitamatta, tapahtui tuon traumatisoidun pullamössösukupolven toimesta Suomen laskeminen köyhyydessä maailman kärkeen pahoinvointivaltiona sekä BKT:lla mitattuna." Sama logiikka, mutta ei niin ylevä lausuma. Kansakuntamyyteillä selitetään siis yleensä vain ylevinä pidettyja ilmiöitä ja seikkoja, mikä paljastaa niiden ideologisen luonteen.

Kansakuntamyyttejä käytetään näemmä myös Halla-Ahon tapaan luomaan perustettomia vastakkainasetteluja 'suomalaisten' ja 'muiden' välille. Perusteettomia ne ovat siksi, että nämä ryhmät eivät ole toisille vastakkaisia, eli se mikä toiselle annetaan (kumminpäin tahansa) ei ole toiselta pois. Pikemminkin uudet tulokkaat lisäävät taloudellista aktiivisuutta ja luovat kasvua, vaikka heihin alkuun kuluukin hieman rahaa. Tämä on huomattu mm. Pohjoisamerikassa, jossa maahanmuuttajat nähdään resurssina, ei kustannuseränä. Ja viimekädessä lähitulevaisuudessa, eli parin kolmen sukupolven jälkeen, on aivan sama millä statuksella (pakolaisena tai ns. työperäisenä maahanmuuttajana) kukin on tänne tullut.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.6.2009 14:38

"Sodan jälkeisen talouskasvun syyt ovat globaaleja, ei kansakuntakohtaisia."

Joku voisi tietysti kysyä, että mitenkäs tämä selittää ne kansakuntakohtaiset erot siinä talouskasvussa. Mutta ei, ei sotketa logiikkaa hyvään tiedostamiseen.

"Pikemminkin uudet tulokkaat lisäävät taloudellista aktiivisuutta ja luovat kasvua, vaikka heihin alkuun kuluukin hieman rahaa."

heh, onpahan merkityksetön latteus. Jos nyt puhutaan näistä "erityispalveluita" tarvitsevista maahanmuuttajaryhmistä, niin ei heidän kohdallaan taloudellisen aktiviteetin lisääntyminen tarkoita kasvua. Se vain tarkoittaa varallisuuden uudelleenallokoitumista
muilta heille, tai niille, jotka höydyntävät ilmiötä (esim. vastaanottokeskusiksi vuokrattujen kiinteistöjen omistajat). Yksinkertainen kansataloudellinen fatka kun on, että turvapaikanhakijat syövät moninkertaisesti enemmän kuin tuottavat. Eli siis heidän taloudellinen vaikutuksensa on varallisuutta vähentävä, ei lisäävä.

"Tämä on huomattu mm. Pohjoisamerikassa, jossa maahanmuuttajat nähdään resurssina, ei kustannuseränä."

Jep, olet ehkä kuullut joskus, ettei tuolla Pohjois-Amerikassa nuo sosiaalietuudet ole ihan samalla tasolla. Sinne tulee tästä johtuen aika erilaista porukkaa maahanmuuttajiksi. Erityispalveluita tarvitsevat ja ne, jotka eivät itse odota kykenevänsä elättämään itseään eivät tuonne mene. Ja jos menevätkin, niin köyhtyvät ja kurjistuvat sitten ihan oman onnensa nojassa aiheuttamatta muille kustannuksia, kun ei ole sosiaaliturvaa eikä ilmaispalveluita.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.6.2009 15:05

"Kansakuntamyyttejä käytetään näemmä myös Halla-Ahon tapaan luomaan perustettomia vastakkainasetteluja 'suomalaisten' ja 'muiden' välille. Perusteettomia ne ovat siksi, että nämä ryhmät eivät ole toisille vastakkaisia, eli se mikä toiselle annetaan (kumminpäin tahansa) ei ole toiselta pois. "

Ei olekaan koska rahahan kasvaa puussa?

"Pikemminkin uudet tulokkaat lisäävät taloudellista aktiivisuutta ja luovat kasvua, vaikka heihin alkuun kuluukin hieman rahaa."

Vain "hieman rahaa" paljastaa taas sinun asenteellisuutesi. Kyseessä on suunnaton summa rahaa ja osa näistä mamu-ryhmistä ei tule koskaan integroitumaan Suomeen.

"Tämä on huomattu mm. Pohjoisamerikassa, jossa maahanmuuttajat nähdään resurssina, ei kustannuseränä. Ja viimekädessä lähitulevaisuudessa, eli parin kolmen sukupolven jälkeen, on aivan sama millä statuksella (pakolaisena tai ns. työperäisenä maahanmuuttajana) kukin on tänne tullut."

Lapsellista verrata Suomea ja jenkkilää, vertaa nyt vaikka Suomea ja Ranskaa ennemmin. Mene katsomaan mitä siellä maahanmuutto on saaanut aikaan.

Ja ei, en ole rasisti vaikka kuinka niin haluaisit ja niin todennäköisesti osaat itsesi psyykata uskomaan.

Yhdenkään afrikan valtion ongelmia ei ratkaista vaikka maahanmuuttoa eurooppaan kasvatettaisiin kymmenkertaiseksi nykyisestä. Ja ennenkuin alkaa käsittämätön vikinä "valkoisten" ryöstämästä Afrikasta niin voin kertoa että Suomella ei ole koskaan ollut yhtään siirtomaata.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

15.6.2009 18:08

Tätä minä kutsun jo jonkin sortin keskusteluksi. Toivottavasti tätä kautta aloittaen voidaan puhua myös muista yhteiskuntamme kipupisteistä. Joita kyllä riittää.

Jussi Halla-aholle annan paljon pluspisteitä siitä, että on asettunut aloittajaksi, joka osaa perustella kantojaan. Sehän ei tarkoita mielestäni sitä, että Jussin kanssa pitää olla asioista samaa mieltä.

Mutta olkaamme avoimesti asioista eri mieltä, niin kyllä vastavoimien puristuksessa sieltä ne helmetkin jalostuvat.

Itse pyrin olemaan omissa elämänkokemuksissa ja vastoinkäymisissä realisti. Mutta toki yritän ymmärtää muitakin näkökulmia. Vaikka mielipiteistäni pidänkin kiinni. Aina tarpeen mukaan niitä muuttaen.

Niinhän tekevät Lipposetkin. Paavo ja Päivi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Charm LeParon

15.6.2009 18:17

Nämä takoituksella Halla-ahoa parjaavat viher-kommari edustajat, voisivat itse lähteä pelastamaan islam-maailmaa kohdemaihin eikä rikollisesti rahdata heille tänne täysin vieraaseen maahan tuottamaan heille näitä hoidettavia ja täysin tuottamattomia ja maata kuihduttavia sosiaali-kukka-hattu-täti virkoja.

Kaikki näiden höpö-höpö-virkojen kulut on revittävä tuottavasta työstä ja nyt kun Suomesta tuottava työ viedään muualle niin näitä mamu-kuluja katetaan puhtaasti ulkomaan velalla... jokainen vähänkin ymmärtävä tietää että tästä rkp-viher-mamu-mallista ei seuraa kuin konkurssi, samaan aikaan suomalaisten terveydenhoidosta ja vanhustenhoidosta ja koulutuksesta karsitaan

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.6.2009 11:33

"Yhdenkään afrikan valtion ongelmia ei ratkaista vaikka maahanmuuttoa eurooppaan kasvatettaisiin kymmenkertaiseksi nykyisestä. Ja ennenkuin alkaa käsittämätön vikinä "valkoisten" ryöstämästä Afrikasta niin voin kertoa että Suomella ei ole koskaan ollut yhtään siirtomaata."

Afrikan suurin ongelma, josta kaikki muut ongelmat juontavat juurensa, ovat afrikkalaiset. Vain he itse voisivat ne muut ongelmat ratkaista, jos haluaisivat. Toisaalta, pitääkö kaikkien elää samanlaisissa yhteiskunnissa kuin meidän? Antaa afrikkalaisten luoda omanlaisensa yhteiskunnat (minkä ovat jo ansiokkaasti tehneetkin) eikä mennä sinne sorkkimaan. Ei liioin anneta heidän tuoda tänne sitä omaa ihanneyhteiskuntaansa, koska henk. koht. en sellaisessa halua asua.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.6.2009 17:40

"Leimaamalla kaikki Suomeen tulevat ulkomaalaiset turvapaikanhakijoiksi, on kyseessä todellakin ulkomaalaisvastaisuus"

Miksi jonkin leimaaminen turvapaikanhakijaksi on sitä jotakin vastaan olemista? Onko turvapaikanhakija huono asia? Mikä sinulla on turvapaikanhakijoita vastaan?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.6.2009 18:36

Minun ei sotasukupolven teoista mainitessani ollut tarkoitus liittää asiaa kansakuntamyytteihin, samankaltainen kehitys tapahtui tosiaan monessa muussakin maassa sodan jälkeen. Turha tosin kieltääkään kansakunnan ominaisuuksien vaikutusta täysin, mutta tämä on jo eri aihetta..
Tarkoitus oli vain tuoda esiin se, ettei sotaa nähnyt pakolainenkaan välttämättä ole niin traumatisoitunut että hänen kuuluisi saada automaattinen ohituskaista hoitopalveluihin. Ihan kelvollisia eläjiä ja tuottavia yhteiskunnan jäseniä tuli isoisistämmekin ilman mitään mielenterveyspalveluja. Toki nykyään on hyvä että hoitoon pääsee useampi, mutta ei maahanmuuttajuus, edes sota-alueelta, voi olla vapaalippu jonon kärkeen. Lääkärit harkitkoon kiireellisyyden tapauskohtaisesti, jos resursseja muin kuin lääketieteellisin perustein jonnekin keskitetään, mieluummin sitten Suomen kansalaisille Suomessa.

Halla-Aho saa minun mielestäni olla yhden asian poliitikko maahanmuuttaja(pakolais)painotuksineen. Ei yhden miehen tarvitse joka sektorin ongelmia ratkaista eikä olla edes kiinnostunut niistä. Siinä vaiheessa kun Halla-Ahon kaltainen ajattelija olisi presidenttinä, olisi yhteen asiaan keskittyminen puute, mutta esim. eduskunnassa on 200 edustajaa, kyllä sinne mahtuu yhden asian miehiä mukaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.6.2009 10:11

"Kaikki näiden höpö-höpö-virkojen kulut on revittävä tuottavasta työstä ja nyt kun Suomesta tuottava työ viedään muualle niin näitä mamu-kuluja katetaan puhtaasti ulkomaan velalla... jokainen vähänkin ymmärtävä tietää että tästä rkp-viher-mamu-mallista ei seuraa kuin konkurssi, samaan aikaan suomalaisten terveydenhoidosta ja vanhustenhoidosta ja koulutuksesta karsitaan"

Tämä on kiistaton totuus ja tämän ääneen sanominen on muka rasismia. Tulen äänestämään Halla-ahoa eduskuntavaaleissa todellakin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.6.2009 10:22

Maahanmuuttokriittisyys olisi asia sikseen, mutta Halla-ahon täytyy olla tietoinen saarnaavansa puhtaasti ulkomaalaisvastaiselle seurakunnalle. Tietenkään tämä ei saisi olla este maahanmuuttokriittiselle kirjoittelulle, mutta pesäero ryhmien välille osoittaisi agendan olevan eri.

Ulkomaalaisvastaisuuden myöntäminen ongelmaksi Suomessa auttaisi Halla-ahoa suunnattomasti nykyisen kannatusjoukon ulkopuolisiin vaikuttamisessa, mutta kiertoilmauksien ja lietsovan kirjoittelun jatkuessa, on ilmeisesti Halla-aho omansa löytänyt. Myöskään kaikki ulkomaalaisiin liittyvä kirjoittelu ei voi olla negatiivista, jos tarkoituksena ei ole lietsoa ulkomaalaisvihaa. Yksipuolinen kirjoittelu kyllä saa aikaan ulkomaalaisvihaa aivan varmasti. Motiivin ollessa eri, täytyy myös keinot valita sen mukaisesti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.6.2009 01:43

Jätetään vaan kaikki traumat, masennukset ja muut mielenterveysongelmat hoitamatta! Niin mamuilta kuin paikallisväestöltä, saadaan Suomi nousuun!
No oikeesti, ymmärrän kyllä, että niukkuutta jakaessa "kun turvapaikanhakija marssii jonojen ohi, se herättää jonossa seisovissa katkeruutta, joka kohdistuu turvapaikanhakijaan, vaikka epäoikeudenmukaisuus ei ole turvapaikanhakijan vika." Tämä lainaamani J H-A:n lause oli mielestäni ainoa, jonka voin allekirjoittaa.
Sen sijaan nämä viestit, joissa terapiasta puhutaan pään silittelynä ja hoidotta jättäminen nähdään jopa mahdollisuutena saada kansantalous kuntoon, ovat minusta käsittämättömiä!
Keskustelua on aina hyvä synnyttää ja siinä J H-A on kyllä onnistunut ja miksei hän eduskuntaankin sopisi. Mutta en voi välttyä samaistamasta häntä Tony Halmeeseen, sama puolue, samat suuret populistiset puheet.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.6.2009 12:18

Jos näiden turvapaikkahakijoiden psyykkiset ongelmaty ovat suuria, ttulee heidän tietysti olla resurssien jaossa kärkipäässä, kuten myös kantaväestöön, johon luen suomenkieliset, ruotsinkieliset, saamenkieliset, venäjänkieliset, taataarit ja muut maassa sukupolvien ajan asuneet maahanmuuttajien jälkeläiset. Niin, kaikki olemme maahanmuutajien jälkeläisiä. Kuten myös mustien jälkeläisiä, vai luuletteko että Afrikasta 80 - 50 000 vuotta sitten levinneet Cro Magnon ihmiset olivat valkoisia ;-)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

20.6.2009 22:57

"Maahanmuuttokriittisyys olisi asia sikseen, mutta Halla-ahon täytyy olla tietoinen saarnaavansa puhtaasti ulkomaalaisvastaiselle seurakunnalle."
Mitä on "ulkomaalaisvastaisuus"? Sitäkö, että vihaa koko ihmiskuntaa suomalaisia lukuunottamatta? En minä ainakaan vihaa afrikkalaisia ja keskiaasialaisia, en vain halua heitä Suomeen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.6.2009 21:21

Tulen äänestämään Halla-ahoa yöllä ja päivällä. Kolmesti vuorokaudessa kumarran Eiran suuntaan ja rukoilen suurta Jussia, että pelastaisi lapsensa mustalta islamin uhkalta. Halla-aho ensin kansanedustajaksi, sitten ministeriksi ja myöhemmin presidentiksi. Tässä vaiheessa voidaan lakkauttaa nykyinen punikkien rakentama tasavalta ja kirjoittaa uusi Suomen perustuslaki. Eläköön uusi sinivalkoinen ja ennenkaikkea valkoinen Suomi!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.6.2009 22:12

Mihin minä haluaisin verorahojani kulutettavan? Kyllä mieluisimpien kohteiden TOP5:ssä ovat mielenterveyspalvelut, sekä suomalaisten että maahanmuuttajien. Vähemmän maataloustukia, enemmän rahaa ihan kaikkien mielenterveyshoitoon.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.6.2009 22:29

Reality check:

Suomessa 5-6 % ihmisistä kärsii masennuksesta. Se tarkoittaa noin 300 000 masentunutta henkilöä. Nuo 300 000 keskittyvät tietenkin aikuisväestöön, jossa prosentti hipoo seitsemää - imeväiset ja leikki-ikäiset kun harvemmin ovat kroonisesti masentuneita.

Puhumattakaan muista mielenterveyden häiriöistä! Suomen myydyin lääke on psykoosilääke Zyprexa, kärkikolmikkoon mahtuu toinenkin psykoosilääke.

Mielen sairaudet ovat monimutkaisia hoitaa. Niiden hoitojaksot ovat pitkiä ja ne aiheuttavat usein työkyvyttömyyttä - toisin sanoen tulevat kovin kalliiksi yhteiskunnalle.

Pakolaisten ja maahanmuuttajien mielenterveysongelmat ovat pienen pienen pieni pisara tässä meressä. Se, että suomalaiset jäävät hoitamatta, koska maahanmuuttajat hoidetaan, on silkkaa sontaa ja panettelua.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.6.2009 06:04

"Halla-aho ensin kansanedustajaksi, sitten ministeriksi ja myöhemmin presidentiksi."
Samaa toivon myös.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.6.2009 09:28

Kaikki tulee hoitaa, mieluiten kiireellisyysjärjestyksessä. Kantasuomalaiset ja maahanmuuttajat tulee asettaa samalle viivalle - kummankaan tausta ei saa vaikuttaa siihen, hoidetaanko ja missä järjestyksessä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.6.2009 13:04

Täällä taas vinkujat vikisevät. Itse olen tavallinen palkansaaja, +40v mies, palkka noin 2500€. Vaimolla saman verran. Olemme siis hyvintoimeentulevia...? Ei emme me ole, tyttäremme krooninen sairaus on maksanut meille omistusasunnon, elintason ja melkeinpä vaimon mielenterveyden.

Suomeksi: meillä on velkaa, velkainen auto, ei mitään ulkomaan lomia ja työuraa takana kuitenkin noin 40 vuotta yhteensä. Kyllä vituttaa välillä. Teen usein keväisin kahta duunia että saadaan edes kesälomareissut tehtyä vaimon vanhempien mökille (600km suuntaansa on aika paljon bensaa). Mihinkään ei ole varaa vaikka kaikesta koitetaan säästää.

Ne ketkä näitä partasuisia avainlapsia tänne tuovat "työvoimapulaa" parantamaan voivat mielestäni itse maksaa heidän kulunsa. Ihan sama pitäkää rasistina tai ihan minä vaan, en vaan voi hyväksyä meidän verovarojemme tuhlaamista ulkomaisiin ennenkuin omat asiamme ovat kunnossa.

Tämä maa ei ole rikas paratiisi, ei meillä ole edes mitään merkittäviä luonnonvaroja jos metsänkin arvo jatkaa romahtamistaan. Saatanan punaviherLOISET!

Jos toisimme edes promillen Intian köyhistä tänne, olisimme konkurssissa! Olenko rasisti kun en halua tänne miljoonaa intialaista??? Haluatko sinä?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.6.2009 11:10

Jos Perussuomalaiset ei ole Suomen kansallissosialistisin puolue, ovat heidän ajamansa asiat pelkkää silmänlumetta.

Perussuomalaiset ajavat avoimesti EU:n vastaista linjaa, jolloin Suomi haluttaisiin sulkea muusta maailmasta taloudellisesti ja muutenkin. Kuulostaa äärivasemmistolaiselta politiikalta, jonka pyrkimyksenä on syrjäyttää vapaa markkinatalous kansallisella taloudella, jolla ei ole voimakasta kansainvälistä talousliittoa. Tällöin on perusteltua kutsua sitä sosialistiseksi.

Maahanmuuttajien ja Suomesta turvapaikkaa hakevien demonisointi kaikilla mahdollisilla tasoilla on asiatonta ja lietsovaa. Jos Halla-aholla on aidosti kiinnostus parantaa maahanmuuttoa Suomeen, pitää olla muitakin keinoja kuin sulkea rajat. Ei se ole minkäänlainen ratkaisu oikeassa maailmassa. Eikä maahanmuuttaja ole myöskään synonyymi turvapaikanhakijalle. Näiden tietoinen sekottaminen on pelkkää ulkomaalaisvihan lietsomista, koska kaikki ulkomaalaisilta näyttävät halutaan niputtaa turvapaikanhakijoiksi.

Keskustelun herättely on turhaa, jos ei ole asioihin ehdottaa ratkaisuja. Pelkkä voivottelu ja jatkuva mamu-mamu-mamu-mamu -jankutus ei ole rakentavaa. Eiköhän tuon mantran toistaminen tee enemmän hallaa kuin hyvää, jos sen yhteydessä ei koskaan ole muuta kuin valitusvirttä.

Nyt on valitusta kuunneltu tarpeeksi. Jos aidosti koetaan olevan ongelmia, pitää ensisijaisesti puhua niiden ratkaisemisesta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.6.2009 11:24

Arjalaista Suomea on toki kokeiltu ennenkin. Silloin puna-armeija tuli väliin. Nyt on vapaalla demokraattisella Suomella mahdollisuus tehdä uusia kokeiluja ilman väliintuloja.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.6.2009 09:56

Kahden edellisen Anonyymin kommentteihin ei voi sanoa muuta kuin että olipa mahtavasti perusteltu. Ei kukaan ole puhunut rajojen sulkemisesta, ja mielestäni Halla-aho esitti ihan järkevän pointin kirjoituksensa viimeisessä lauseessa.

Suomella ei muuten ole varaa olla maailman yleinen Sosiaalitoimisto.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.6.2009 10:56

"Pelkkä voivottelu ja jatkuva mamu-mamu-mamu-mamu -jankutus ei ole rakentavaa. Eiköhän tuon mantran toistaminen tee enemmän hallaa kuin hyvää, jos sen yhteydessä ei koskaan ole muuta kuin valitusvirttä.

Nyt on valitusta kuunneltu tarpeeksi. Jos aidosti koetaan olevan ongelmia, pitää ensisijaisesti puhua niiden ratkaisemisesta."

Ainoastaan työperäinen maaahanmuutto on järkevää. Suomella ei ole varaa ottaa pakolaisia. Näin se vaan on.

Nykyisistä mamuista ei ole Suomelle juurikaan mitään muuta kuin haittaa ja kustannuksia.

Ratkaisun on selkeä. Ei tarvita tosiaankaan mitään voivottelua vaan suoraa selkärankaa sanoa asiat niin kuin ne ovat. Suurin osa kansasta ei tänne halua pakolaisia, olet sinä sitten mitä mieltä tahansa.

Ne maahanmuuttajat jotka otetaan olisi syytä tulla kulttuureista joilla on oikeasti mahdollisuuksia tänne sopeutua. Nokiallakin työskentelee satoja intialaisia joista ei ole ollut Suomelle muuta kuin pelkkää hyötyä.

Työläisiä saadaan kyllä vaikka pilvin pimein Kiinasta, Intiasta, Itä-Euroopasta ja Etelä-Amerikasta. En ymmärrä miksi tänne väkipakolla otetaan ihmisiä joille Suomi oli viimeinen vaihtoehto, jotka eivät tänne halua sopeutua, eivät halua tehdä töitä eivätkä edes ole kiitollisia saamastaan turvapaikasta! No eivät kai ole kun mitään turvapaikkaa ei koskaan ole edes tarvittu.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hannu

25.6.2009 04:37

Meillä Suomalaisilla mielenterveys potilaillakin on ihmisarvo, eli perusturva kuntoon myös mielenterveyspotilaiden kohdalla, jotka ovat mielisairaalassa lääkäripalvelut pitää olla myös laitoshoidon aikana saatavilla moitteettomasti.

Sama näillä, jotka ovat mielenterveys laitoksissa, heille perusturva ei aina toteudu, se asia pitäisi korjata PIKAISESTI, koska heilläkin on ihmisarvo.

Kun tuntuu, että PERUSTURVA ei toteudu kaikilla tasapuolisesti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.6.2009 11:39

Suomen nousu 1900-luvulta selittyy osin yhteisellä sotakorvausponnistelulla, mutta käytännössä suurelta osin nopeasti tapahtuneella kaupungistumis/teollistumis kehityksellä, joka nosti bkt:n nousuun. Varsinaisissa länsimaissahan tämä tapahtui pitkällä aikajänteellä 1800-luvulta lähtien. Käyrä oli loivempi, muutos sama.

Hyvin suurelta osalta saamme täällä Suomessakin kiittää elintasostamme vielä 1900-luvulle (vai onko edes päättynyt?) jatkunutta kolonalistista/uuskolonalistista riistoa, millä käytännössä tehtiin tulon siirtoa nykyisistä "kolmansista maista" länsimaihin.

Afrikan ongelmat ovat hyvin pitkälti länsimaiden aiheuttamia, tämä lienee selvää kaikille, jotka ovat vaivautuneet lukemaan maanosasnhistoriasta jotain.

On häpeä, että Suomi ei vie apua (palauta tätä massiivista tulonsiirtoa) enemmän kuin nykyisin. Suomeen ei tule koskaan muuttamaan merkittäviä määriä mauja, johtuen perifeerisestä sijainnista ja oudosta kielestä. Kehitysyhteistyö uudelleen harkintaan ja kasvuun!

Mt-palvelut vaatisivat kokonaan uudelleen harkintaa, mutta niitäkin suurempi ongelma on, että kuinka suomalaisille nuorille, jotka eivät pysy yhteiskunnan kärryillä (tämä joukko on suurempi kuin koskaan ja kasvaa yhä), saataisiin mielekästä työtä aikaiseksi. Varastomiehet ovat logistiikka teknikkoja, lapiomiehet ovat maansiirtourakoitsijoita ja sekareita ei käytännössä enään ole. Yhteiskunnan alemman sosiaaliluokan nuorten miesten mielekäs elämän suunta ja usko tulevaan on selkein yhteiskunnallista rauhallisuutta lisäävä tekijä.

Perussuomalaiset voisivat kääntää katseensa siihen, kuinka heitä äänestävän kansalaisjoukon asiat saataisiin kuntoon, se ei hoidu kääntämällä huomio toissijaiseen kohteeseen (Mamut). Vertaus Natsipuolueeseen on siitä osuva, että politiikan sisältö tuntuu olevan syyn osoittaminen itsensä ulkopuolelta (vrt. kommunistit ja juutalaiset) Älkää nyt hyvät ihmiset langetko maailman vanhimpaan sisäpoliittiseen jippoon. Se toiseksi vanhinhan sodan julistaminen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

koikis

25.6.2009 14:25

Ihmeteltiin tässä eräänkin pakolaistyöntekijän kanssa miten maahanmuuttaja voi olla puolitoista vuotta maassa ilman oikeutta opiskella esim.suomen kieltä ja tehdä työtä. Niissä tapauksissa joissa kovasta elämästä on vähänkin mahdollisuus selviytyä ilman syvempiä traumoja pitäisi saada normaaliin elämään sopeuttamisen mahdollisuus tout suite.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.6.2009 13:32

Lopettakaa se mamu-itkeminen ja lietsominen. Suomessa on tällä hetkellä erittäin vakavia ongelmia, jotka ovat ihan suomalaisten möttösten aiheuttamia. Näiden parissa riittää kyllä työtä, ettei tarvitse ihmisten ihonväristä, uskonnosta tai etnisyydestä voivotella.

Solidaarisuutta ja jälleenrakennushenkeä tarvitaan nyt, eikä nämä sormella maahanmuuttajia osoittavat todellakaan osoita minkäänlaista selkärankaa syytöksillään. Menkää auttamaan vaikkapa vanhuksia, sen sijaan että valitatte netissä maahanmuuttajista kaiket päivät.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Aethyr

26.6.2009 14:10

Täällä saa kyllä ojentaa kaikenmaailman huuhaa mielenterveys palveluja, kun ei ole enää lapsille heinäpeltoja, joissa saada luonnollinen lääke. Ihminen ei unohda mahdollisia kokemuksia esim. sodasta halaamalla, puhumalla, tai edes töitä tekemällä. Tämä koko teksti vaikutti lähinnä vanhusten äänten kalastelulta, miettimättä koko aihetta ollenkaan. Miettiä toki saa kannattiko alkaa rakentamaan suuria "kehityskeskuksia" maaseudun kustannuksella, jossa ihmiset olisivat pysyneet terveinä ilman huuhaatohtorien paskapuheita, lääkkeistä puhumattakaan. Ihon värillä ei ole tässä asiassa mitään tekemistä, ongelma on maailmanlaajuinen, joka varmasti pahenee. Lääke olisi räjäyttää kaupunkien slummeutuneet kommuunit taivaan tuuliin, ja ojentaa ihmisille kirves, saha, muutama kuutio tukkeja, ja näillä luja itseluottamus paremmasta huomisesta. Näin kuitenkaan todellisuudessa ei käy, kun se todellisuus on jo aikaa sitten unohdettu globaaliin kehitykseen, ja muihin pienempiin ilmiöihin nykyisessä maailmassa.

Maaseutu ftw.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

28.6.2009 01:08

"Lopettakaa se mamu-itkeminen ja lietsominen. Suomessa on tällä hetkellä erittäin vakavia ongelmia, jotka ovat ihan suomalaisten möttösten aiheuttamia. Näiden parissa riittää kyllä työtä, ettei tarvitse ihmisten ihonväristä, uskonnosta tai etnisyydestä voivotella."
Mikä itkeminen ja lietsominen? Maahanmuuttokriittisyys perustuu faktoihin ja asiallisiin perusteluihin. Mitään rasistista huutelua ei kaivata. Uskonto ei ole mikään ongelma, jos se on kulttuurihistoriallista puuhailua kuten suomalainen ev.luterilaisuus on. Länsimaalaisesta demokratian, oikeusvaltion ja yksilönvapauksien näkökulmasta islam siinä muodossa, jossa se ohjaa yhteiskunnallisia oloja monissa maissa, on ongelma. Suomessa on asunut yli sata vuotta muslimitataareja, joiden maltillinen ja ei-poliittinen uskonnollisuus ei ole ongelma. Mutta tataarit ovatkin integroituneet maan tavoille. Nykyinen maahanmuuttopolitiikka ei integroi muslimimaista tulevia turvapaikkashoppaajia.

"Solidaarisuutta ja jälleenrakennushenkeä tarvitaan nyt, eikä nämä sormella maahanmuuttajia osoittavat todellakaan osoita minkäänlaista selkärankaa syytöksillään. Menkää auttamaan vaikkapa vanhuksia, sen sijaan että valitatte netissä maahanmuuttajista kaiket päivät."
Syyttely on turhaa. Tosiasioiden tunnustaminen on tärkeää. "humanitäärisen" maahanmuuton lopettaminen on kiireellinen asia. Tätä tavoitetta on hyvä edistää mm. käyttämällä hetki ajastaan blogikirjoitukseen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

3.7.2009 18:47

"Maahanmuuttokriittisyys olisi asia sikseen, mutta Halla-ahon täytyy olla tietoinen saarnaavansa puhtaasti ulkomaalaisvastaiselle seurakunnalle"

Jaahah, City-lehden lukijat siis muodostavat "ulkomaalaisvastaisen seurakunnan". Aina sitä oppii uutta... Kiitokset Jussille hyvästä kirjoituksesta!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.7.2009 22:33

Edelliselle suomalaisista möttösistä kirjoittaneelle: kiitos! Oma mies ollut Suomessa 20v ja kaikki hanskassa: työ, kieli, perhe. Mutta häntä masentaa tämä maa itsessään, Tuttu Ruotsissa asunut sanoi että siellä muulta tulleet ei näytä yhtään niin nujerretuilta ja masentuneilta kuin Suomessa. Ilkkukaa vaan että menkää sitten muualle; se on suunnitelmissa kunhan lapset tarpeeksi isoja!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

5.7.2009 00:14

Niin. Tämä on suunnilleen ainoa valtio sivistyksen tavoittamilla alueilla jossa alkuperäisväestöä ja muualta tullutta työväkeä sorretaan sosiaalipakolaisten hyysäämiseksi. Jos se Thorsin esitys olisi mennyt läpi olisin saman tien ottanut lainan ja muuttanut Amerikan mantereelle. 20 vuotta sitten tässä maassa koki itsensä vielä arvostetuksi, nyt toisen luokan kansalaiseksi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.7.2009 10:09

Minua itseäni kiinnostaisi ennen kaikkea se kuinka pankkijärjestelmää saataisiin muutettua siten, että miljoonia työttömiä ja köyhiä synnyttävät finanssikriisit saataisiin tulevaisuudessa estettyä? Valitettavasti maahamuuttokriittisillä ei ole tähän eikä moneen muuhunkaan elintärkeään poliittiseen kysymykseen vastausta, koska heidän poliittinen asiantuntijuutensa ja mielenkiintonsa rajoittuu humanitaarisen maahanmuuton tuomien marginaaliongelmien tuijottamiseen.

Valtakunnanpolitiikkaan ei tarvita lisää yhden asian liikkeitä. Vihreätkin on jo liikaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.7.2009 13:41

"Minua itseäni kiinnostaisi ennen kaikkea se kuinka pankkijärjestelmää saataisiin muutettua siten, että miljoonia työttömiä ja köyhiä synnyttävät finanssikriisit saataisiin tulevaisuudessa estettyä? Valitettavasti maahamuuttokriittisillä ei ole tähän eikä moneen muuhunkaan elintärkeään poliittiseen kysymykseen vastausta, koska heidän poliittinen asiantuntijuutensa ja mielenkiintonsa rajoittuu humanitaarisen maahanmuuton tuomien marginaaliongelmien tuijottamiseen."

Olet melkein oikeassa, paitsi että 100.000*57.000€=5.700.000.000€/vuodessa, ihan ei voida siis marginaaliongelmasta puhua (maahanmuuton vuosittaiset kustannukset).

Kun sitten mennään Ruotsin puolelle, niin siellä luku on yli 1.000.000, lähempänä 1,5miljoonaa mamua ja mennäänkös sitten Ranskaan asti?

"Valtakunnanpolitiikkaan ei tarvita lisää yhden asian liikkeitä. Vihreätkin on jo liikaa."

Tästä olemme samaa mieltä. Maahanmuuttoa maista joiden kulttuuri/uskonto ei edes halua sopetutua omaamme, emme tarvitse. Joku täällä sanoikin että jos työvoimaa tarvitaan sitä on saatavilla muualta maailmastakin. Ihan minkä väristä vaan, kas mulle ei ole värillä väliä kun en ole rasisti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

7.7.2009 17:23

Maahanmuuttokriittisten olisi korkea aika huomata tämä todellisuus, eikä velloa utopian syövereissä: Oikeassa maailmassa Suomen Sisu kyllä tiedetään ajavan arjalaisuuden asiaa (=uusnatsijärjestö), joten on aivan turha yrittää väittää Halla-ahon virittelevän mitään asiallista keskustelua maahanmuutosta.

Aivan lapsellista jankutusta on mamu-itku, jolla ei ole minkäänlaista rakentavaa vaikutusta. Jos omaa mielipiteen ongelmasta, ensisijainen keskustelu kuuluu pyöriä ongelman ratkaisemisessa, ei sen voivottelussa. Kauheasti tuntuu olevan asiat huonosti, mutta ratkaisuja asioiden parantamiseksi ei tunnu löytyvän. Rajoja ei tulla oikeassa maailmassa ikinä sulkemaan, eikä maahanmuuttajien demonisointi auta kenenkään agendaa, ellei kyseessä ole muukalaisvihan ja rasismin lietsominen. Siitähän ei ole kyse, vai mitä Halla-aho?

Muslimien syrjiminen uskonnon perusteella on aivan täsmälleen samalla viivalla juutalaisvainojen kanssa, joten sekin on mahdollisesti asiatonta. Oikeuslaitoskin taitaa omata samanmoisen mielipiteen.

Suomen Sisun mielipiteet maahanmuuttajien sopeuttamiseen eivät välttämättä ole aivan parhaimmasta päästä, kun sinisilmäinen arjala tuntuu olevan ainoa oikea näille valaistuneille.

Millä tavalla maahanmuuttajien sopeutumista voidaan parantaa? Tämä on kysymys, joka kuuluisi olla ytimenä kaikelle maahanmuuttokriittiselle keskustelulle. Jos maahanmuuttajien sopeutuminen ei ole mamu-voivottelijoiden ensisijaisena aiheena, kyse ei ole kritiikistä vaan vastustamisesta.

Ostakaa itsellenne pala maata, jos haluatte itse määrätä siitä. Kansallinen ja kansainvälinen kenttä ei ole ihan niin yksinkertainen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

8.7.2009 13:16

"Aivan lapsellista jankutusta on mamu-itku, jolla ei ole minkäänlaista rakentavaa vaikutusta. Jos omaa mielipiteen ongelmasta, ensisijainen keskustelu kuuluu pyöriä ongelman ratkaisemisessa, ei sen voivottelussa."

Kyllä ratkaisu on selkeästi se että mamujen valinnassa tulee tiukentaa kriteerejä, sopeutumattomat mamut takaisin kotimaihinsa (monilla ei ole Suomesta kuin valittamista, joten miksi ei?) ja jatkossa mamuja vain maista joista sopeutuminen on todennäköisempää. Ja mahdollisimman vähän mamuja ylipäätään. Paras vaihtoehto on että tietyistä maista ei mamuja ollenkaan ja muillekin maille jonkunlainen kiintiö. Maaahanmuutto sallitaan vain työpaikan saaneille ja kansalaisuuden saamiseen vaaditaan 5 vuotta verollista työtä JA kielittaito.

"Kauheasti tuntuu olevan asiat huonosti, mutta ratkaisuja asioiden parantamiseksi ei tunnu löytyvän. Rajoja ei tulla oikeassa maailmassa ikinä sulkemaan,"

Miten niin ei? Katso mihin avoimet rajat ovat jo johtaneet, ei vielä Suomessa mutta jo Ruotsissa saati sitten Ranskassa. Jos olisi mahdollista palata ajassa 60 vuotta taaksepäin nykytiedoilla, ratkaisut olisivat aivan toisenlaisia, vaikka juuri WWII muisto painoi Eurooppaa raskaana. Todella lapsellista on väittää että mitään ei voida millekään asialle tehdä!

"Muslimien syrjiminen uskonnon perusteella on aivan täsmälleen samalla viivalla juutalaisvainojen kanssa, joten sekin on mahdollisesti asiatonta. "

Muslimeja ei syrjitä uskonnon perusteella vaan islam syrjii kaikkia muita ja aivan avoimesti. Yhdestäkään kulttuurista/uskonnosta ei tule ottaa ensimmäistäkään mamua jos jo etukäteen asenne on se että "minä en sopeudu, islam on ylivoimainen, muitten tulee alistua". Ota nyt vähän asioista selvää ennenkuin tulet tänne "pätemään" ja tuntemaan ylemmyyttä.

Minkähän takia muuten ns. maahanmuuttokritiikittömät niin harvoin ovat veronmaksajia? Miksi useimmiten ovat hyvätuloisten ainoita lapsia, itse kuitenkin lapsettomia työttömiä? Mistähän johtuu?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.7.2009 01:14

Keskustelun ulkopuolelta; miten helvetissä mielenterveysongelmaisten määrä tulisi vähenemään, kun monelle ainoasta toimivasta lääkityksestä (benzodiatsepiinit) ollaan luopumassa?
Ainiin, ne koukuttavat, ja koukku on paha. Niin koukuttavat myös SSRI/SNRI-lääkkeet, mutta ne ovat turvallisia, koska niillä ei voi vahingossakaan saada akuuttia hyvää mieltä (eli VÄÄRINKÄYTTÄÄ).

Koittaa vielä aika, kun opiumia saa ostaa "huumekortilla" - tai sitä määrätään mielenterveysongelmiin. Onko opiaattikoukku paha, jos se kumoaa mielenterveysongelmat (kuten kivun), ja sitä on aina saatavilla?
Ei ole. Alkoholismin määrä vähenisi huomattavasti - ihmiset eivät siis liuottaisi elimistöjään pikkuhiljaa, pahoinpitelisi toisia ym pahinta mahdollista "väärinkäyttöä"....

Haistakaa siis paska - te ameeban ja tiskirätin välimuodot; eli enemmistö päättäjistä, lekureista, ja myös ihmisistä yleensäkin!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.7.2009 14:37

"Koittaa vielä aika, kun opiumia saa ostaa "huumekortilla" - tai sitä määrätään mielenterveysongelmiin. Onko opiaattikoukku paha, jos se kumoaa mielenterveysongelmat (kuten kivun)"

Tehokkain ja sivuoireettomin kipulääke on kannabis ja sen johdannaiset, mutta siinä on yksi merkittävä puute: sitä ei voi patentoida.

-Lääkäri Antti Heikkilä, Eiran sairaala (Radio Rockissa 4.6.2009)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.7.2009 01:47

"Olet melkein oikeassa, paitsi että 100.000*57.000€=5.700.000.000€/vuodessa, ihan ei voida siis marginaaliongelmasta puhua (maahanmuuton vuosittaiset kustannukset)."

Aika yksinkertaista matematiikkaa harjoitat. Ehkä on ihan hyvä että mamukriittiset pysyvätkin poissa talousongelmien saralta.

Mutta kun nyt keksit tuollaisen yksinkertaisen kertolaskun ja sait siitä tulokseksi reilut 5 miljardia, niin verrataanpa asiaa vaikkapa enitsen Nasdaq-johtajan Bernard Madoffin seikkailuihin. Sijoittajien menettämäksi huijausmääräksi mainittiin 50 mrd. $

Jos tämä pitää paikkansa on siis yksi valkoinen mies aiheuttanut maailmantalouteen lähes viisikymmenkertaisesti samanlaisen loven, kuin mitä kaikki Suomen somalit, bosinalaiset, afgaanit, albaanit jne. jne.

Puhumattakaan siitä että tuo viisi miljardiasi ei lainkaan ota huomioon sitä, että Suomen maahanmuuttajat myös tuottavat työllään ja kasvattavat kuluttamisellaan Suomen kansantalouden vaurautta.

Niin tyhmä et voi olla että väittäisit kaikken mamujen vain makaavan himassa syljeskelemässä kattoon.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.7.2009 09:04

Pakolaisia ei ongelmine tänne tarvittaisi, jos joku haluaa tulla niin kyllä se pitäisi olla ihan toinen syy kun pakolainen. Niistä tuskin mitään hyvää seuraa ja tuovat ongelmansa vaan tänne.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

11.7.2009 00:13

Maahanmuuttokriittisyys ja ulkomaalaisviha eivät kulje käsi kädessä. Venäläisten rikollisuus Suomessa on kaikkein merkittävintä esimerkiksi huumerikollisuuden parissa. Muslimeista jauhavat Suomen Sisumieliset eivät tunnu olevan pätkääkään kiinnostuneita tästä, koska ongelma ei ilmeisestikään ole lähimainkaan tarpeeksi eksoottinen. Myös ulkomaalaisvihan ja rasismin lietsonnassa katukuvassa (mahdollisesti) erottuva vähemmistö on tietenkin helpompi kohde hyökkäykselle.

Selkärankaa nyt!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.7.2009 15:43

Kaikki te jotka haluatte laittaa pakolaiset ja kantasuomalaiset "samalle viivalle", kertokaapa että mistä te otatte rahat tuohon kaikkeen? En ymmärrä logiikkaanne.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.7.2009 18:36

Turvapaikanhakijoiden demonisoinnilla ei ole positiivisia vaikutuksia millään muotoa. Tämä korkeintaan lietsoo ulkomaalaisvihaa kaikkia katukuvassa erottuvia vastaan.

Halla-aho ylpeänä julistaa kirjoituksessaan Perussuomalaisten suosion pohjana olevan ulkomaalaisvastaisuuden lisääntyminen. Laman aikana tällainen varmasti toimii hyvin, mutta onneksi tämä "maahanmuuttokriitikkojen" joukko on pieni, eikä näin ollen aiheuta suuria yhteiskunnallisia ongelmia. Nämä äidin pikku kultsipuppelit tuntuvat olevan täysin sokeita omalle fanaattisuudelleen. Liian vähän virikkeitä tai seksuaalista turhautumista, kun pitää mennä pienempiä vähemmistöjä kiusaamaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.7.2009 20:11

"Maahanmuuttokriittisyys ja ulkomaalaisviha eivät kulje käsi kädessä."
Totta. Myöskään rasismi ei liity mitenkään maahanmuuttokriittisyyteen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.7.2009 20:19

"Oikeassa maailmassa Suomen Sisu kyllä tiedetään ajavan arjalaisuuden asiaa (=uusnatsijärjestö), joten on aivan turha yrittää väittää Halla-ahon virittelevän mitään asiallista keskustelua maahanmuutosta."
Vaikka väitteesi Suomen Sisusta pitäisikin paikkansa, miten se muuttaa Halla-ahon kirjoituksia? Jos joku maahanmuuttokriitikko jotenkin "paljastuisi natsiksi" (mitä se sitten käytännössä tarkoittaakaan...), en varmaankaan olisi hänen kanssaan samaa mieltä joistain asioista. Sillä ei kuitenkaan olisi mitään merkitystä maahanmuuttokritiikin kannalta. Vaaleissa Natsi-Markon ääni on yhtä oikea ääni kuin Anarko-Markon ja Sharia-Mohammedin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.7.2009 12:39

Kyseenalaisiin järjestöihin kuuluminen kertoo motiiveista, johon ns. "maahanmuuttokritiikillä" pyritään. Motiivin kannalta näyttääkin aika selvältä, että Halla-aholle riittää kaikki negatiivinen kirjoittelu katukuvassa erottuvista, jolloin pesäeroa ulkomaalaisvihaa ja rasismia lietsovien leiristä ei näytä olevan tarvetta tehdä, päämäärien ilmeisesti ollen harmoniassa. Maahanmuuttajien rinnastaminen turvapaikanhakijoihin olisi erikoinen virhe kielitieteiden tohtorille, ellei hän tällä pyrkisi johonkin. Suomen Sisuun kuuluminen selittää aika paljon. Tahallisella virheellä on tarkoitus vedota tyhmempiin lukijoihin, joilla ei ole kykyä kriittiseen lukemiseen. Kyse on kognitiivisesta manipuloinnista valheella. Tämä on osoitus joko fanaattisesta typeryydestä tai tahallisesta propagandanasta.

Tasa-arvoisesta kohtelusta on turha puhua, jos oma agenda perustuu ihmisten totaaliseen eriarvoistamiseen oikein ääripään kansallissosialistisen järjestön lipunkantajana.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ZOMQandBarbieQ

14.7.2009 14:22

NIIN, mitäs sitten oot ajatellut tehdä asialle Jussi ?
Terapiastahan tämäkin käy.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.7.2009 05:36

Näin kerran unta, että takapuoleeni oli kasvanut Jussi Halla-ahon pään muotoinen kasvain. Se kyllä häiritsi istumista.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.7.2009 00:20

Te puhutte miljardeista, mutta kuinka moni on sitä miettinyt kuinka iso raha tuo miljardi on? jos nopeasti lasketaan että työtätekemällä haluaisi moisen summan haalia sanotaanko nyt vaikka 12 € tuntiliksalla olisi tulos seuraavanlainen: Saisit työskennellä yhtämittaa 3472222 päivää joka on vuosissa tuollainen 9512 ja jotain osia päälle... Niin iso raha on miljardi... no se siitä!
ja onhan 57000€ myöskin kohtalaisen korkea summa jos mietitään sitä äskeisellä tavalla. työskentelen 8 päivässä, 5 päivänä viikossa, 52 viikkoa per vuosi, pitämättä lomaa, lukuun ottamatta viikonloppu vapaita... saan taas sen 12€tunti joka on tollanen perus duunarien liksa (joillain parempi joillain huonompi) hankin siis näin ollen bruttona 24960 € vuodessa. Saisin työskennellä miltei 2 vuotta että kattaisin bruttotuloillani yhden maahanmuuttaja lapsen vuoden oleskelun suomessa... onko järkee vaiko ei? sen päättäkööt jokainen ihan itse!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.7.2009 10:55

"Oikeassa maailmassa Suomen Sisu kyllä tiedetään ajavan arjalaisuuden asiaa (=uusnatsijärjestö), joten on aivan turha yrittää väittää Halla-ahon virittelevän mitään asiallista keskustelua maahanmuutosta. "

Niinpä. "Oikeassa maailmassa" ongelmia ei ole, sähkö tulee pistorasiasta ja kaikki maailman kiertolaiset tulevat Suomeen töihin lentäessään rajojen yli kuin linnut. Ja "oikeassa maailmassa" turkis on murha.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.7.2009 14:27

"Kyseenalaisiin järjestöihin kuuluminen kertoo"
Mitä ovat "kyseenalaiset järjestöt"? Kuka asettaa kyselyn? Jokin toinen kyseenalainen järjestö?

"motiiveista, johon ns. "maahanmuuttokritiikillä" pyritään."
Tarkoittanet "tavoitteista, joihin maahanmuuttokritiikillä pyritään"? Kritiikin tarkoitus on kiinnittää huomio epäkohtiin.

"näyttääkin aika selvältä, että Halla-aholle riittää kaikki negatiivinen kirjoittelu katukuvassa erottuvista, jolloin pesäeroa ulkomaalaisvihaa"
Mitä tarkoitat "katukuvassa erottuvalla"? Entä "ulkomaalaisvihalla"?

"Maahanmuuttajien rinnastaminen turvapaikanhakijoihin olisi erikoinen virhe kielitieteiden tohtorille, ellei hän tällä pyrkisi johonkin. Suomen Sisuun kuuluminen selittää aika paljon. Tahallisella virheellä on tarkoitus vedota tyhmempiin lukijoihin, joilla ei ole kykyä kriittiseen lukemiseen."
Väitteestäsi päätellet et ole lukenut Halla-ahon blogia. Hän kritisoi multikultististien propagandaa, jossa puhutaan maahanmuuttajista yhtenä monoliittisenä massana, johon sisällytetään myös turvapaikanhakijat. Käsitteiden merkitysten hämärtämisellä multikultti pyrkii vaikeuttamaan keskustelua maahanmuutosta.

"Kyse on kognitiivisesta manipuloinnista valheella. Tämä on osoitus joko fanaattisesta typeryydestä tai tahallisesta propagandanasta."
Tästä olen kanssasi samaa mieltä. Multikultistit vaikuttavat fanaattisilta propagandisteilta.

"Tasa-arvoisesta kohtelusta on turha puhua, jos oma agenda perustuu ihmisten totaaliseen eriarvoistamiseen oikein ääripään kansallissosialistisen järjestön lipunkantajana."
Kenellä on tällainen agenda? Mitä tarkoitat "totaalisella eriarvoistamisella"? Minkä niminen on se "ääripään kansallissosialistinen järjestö"? Missä maassa se toimii? (Siellä toiminee myös muita kansallissosialistisia järjestöjä, koska on olemassa ääripään järjestö...)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.7.2009 14:33

"Mutta kun nyt keksit tuollaisen yksinkertaisen kertolaskun ja sait siitä tulokseksi reilut 5 miljardia, niin verrataanpa asiaa vaikkapa enitsen Nasdaq-johtajan Bernard Madoffin seikkailuihin. Sijoittajien menettämäksi huijausmääräksi mainittiin 50 mrd. $"

Sijoittajat menettivät, ei Suomen valtio.

"Jos tämä pitää paikkansa on siis yksi valkoinen mies aiheuttanut maailmantalouteen lähes viisikymmenkertaisesti samanlaisen loven, kuin mitä kaikki Suomen somalit, bosinalaiset, afgaanit, albaanit jne. jne"

5*50=250. Hienosti laskettu, että 50 on 50 KERTAA enemmän kuin 5.

"Puhumattakaan siitä että tuo viisi miljardiasi ei lainkaan ota huomioon sitä, että Suomen maahanmuuttajat myös tuottavat työllään ja kasvattavat kuluttamisellaan Suomen kansantalouden vaurautta. "

5,7 miljardia. Siihen kuuluu 700.000.000€. Mutta ymmärrän että sinä et halua laskea kustannuksia; sinä haluat olla ylevä ja parempi ihminen. Meidän muiden rahoillamme, tottakai.

Jos verotuksessa saisi valita kohdat mitä kukin haluaa maksaa, se olisi oikeudenmukaista.

Sinä voisit ruksata kohdan "annan rahani somaleille", minä ruksaisin kohdan "terveydenhoito". Sairastuttuasi saisit sairaalasta muutaman mamun (sossun maksaman) gsm-numeron ja voisit heille soittamalla nauttia monikulttuurisuuden ihanuudesta (hehän toki kiitollisuudesta hoivaisivat sinua, somalit ovat maailman- tai euroonpankuuluja kiitollisuudestaan auttajiaan kohtaan. Kysy keneltä tahansa peruskoululaiselta!).

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.7.2009 22:04

Lue Halla-aho näitä kommentteja ja mieti millaista dialogia olet onnistunut luomaan. Jos olet ylpeä, mieti asioita uudelleen. Itsekritiikki on tärkeää.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.7.2009 10:42

Kauanko tätä rasistista roskaa on jaettu tätäkin kanavaa kautta?

nim. ent. Cityn lukija.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.7.2009 11:37

Miljardi ei tosiaan ole miljoonan isoveli, vaan tuhat miljoonaa. Henkilötyövuosiksi (HTV) laskettuna:

12€/h palkka
150 työtuntia/kk
=1800€kk

palkka maksetaan 13 kuukaudelta (lomaraha)=23.400€, sanotaan pyöreästi 25.000€/v. Veroja menee 20%, käteen jää 20.000€.

5 vuodessa saat 100.000€, joten ensimmäisen miljoonasi tienaat 50 vuodessa (se olisi jo aika kunnioitettava ura!).

Miljardin €€€:n tienaamiseen menisi siis 50.000 (viisikymmentätuhatta) HTV:tä.

Miten tämä liittyy keskusteluun? No siten että aivan liian suuri osa suomalaisista luulee tosiaan että koska juuri nyt minulla menee vielä hyvin, muillakin menee eikä ongelmia ole ja raha kasvaa puussa.

Valtionvelka oli kesäkuun lopussa 52 846 miljoonaa euroa eli karvan alle 53mrd€. Jokainen otettu velkaeuro jää lastemme maksettaviksi, korkoineen. Ne ovat siis meidän laskujemme siirtämistä lastemme verotukseen.

On edesvastuunto edes ajatella että meidän velvollisuutemme olisi huolehtia koko maailman köyhistä ja kurjista LASTEMME VELAKSI!

Jos Suomella ei olisi velkaa. Jos Suomessa ei olisi köyhyyttä. Jos Suomessa kaikilla olisi mahdollisuus saada hoitoa kaikkiin sairauksiinsa (nykyään siis kuollaan leikkausjonoihin).

Jos vanhuksilla olisi inhimilliset olot, jos lapsilla olisi riittävän pienet luokkakoot, jos suomalaisilla olisi elintaso jossa (käytännössä kaikilla työntekijöillä) kaikilla jäisi omasta työstään ylijäämää pahan päivän varalle.

Ja jos muutama muukin epäkohta korjattaisiin ensin SUOMALAISTEN (jotka ovat siis paikkansa tässä maassa ansainneet vanhempiensa ja esivanhempiensa TYÖLLÄ kenenkään muunmaalaisen auttamatta), niin sitten voitaisiin harkita rahan syytämistä maailman ongelmien korjaamiseen.

Ehkä. Silloinkin raha tulisi ohjata suoraan ongelmamaihin siten että saavutetut tulokset olisivat mitattavissa eikä niitä mitätöitäisi esim. väestönkasvulla tai AIDS:n levittämisellä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.7.2009 22:10

Tämä on kyllä oikein sivistyksen mekka, jossa älyn ja mielipiteiden taso on aivan luokatonta. Toivottavasti City ymmärtää minkälaisen kuvan se itsestään tällaisilla mielipidepalstoilla luo. Ihmisten kommentteja lukiessa ei voi kuin kiittää välillistä demokratiaa, jossa nämä "isän maan toivot" (kirjoitettu tarkoituksella ilman yhdyssanasääntöjä, jotta maahan muutto kriitikotkin ymmärtävät) karsiutuvat pois poliittisesta päätöksenteosta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.7.2009 10:03

"Niin tyhmä et voi olla että väittäisit kaikken mamujen vain makaavan himassa syljeskelemässä kattoon."

mamujen työttömyysprosentit ovat huikeita, yllättäen työministeriö ei halua julkistaa työttömyyslukuja missä näkyisi etninen tausta.

Kaikki tämänkaltainen tietojen pimittäminen ainoastaan lisää mamujen tosiasiallista mahdollisuutta integroitua.

Ja jos kansa ei halua auttaa integroitumaan, sitä ei myöskään tule tapahtumaan. Ikävä tosiasia on että kansaa ei voi vaihtaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.7.2009 02:38

"Toivottavasti City ymmärtää minkälaisen kuvan se itsestään tällaisilla mielipidepalstoilla luo."
Erilaisia mielipiteitä suvaitsevan? Moniäänisen? Ei Virallisen Totuuden mukaan sensuroidun?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.7.2009 12:19

Suvaitsevaisuus ei ole ihmisten eriarvoistamista etnisyyden ja uskonnon perusteella. Maahanmuuttajien demonisointi a la Halla-aho edustaa juuri tätä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.7.2009 12:35

Se on aika erikoinen homma nämä "erilaiset mielipiteet", joita nämä erilaiset kirjoittelijat selvittelevät tavallistakin tavallisemmassa käräjäoikeudessa. Suvaitsevaisuuden sanomaa kun levitetään oikein kiihottamalla kansanryhmää vastaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.7.2009 14:31

Tällä palstalla näkyy taas se kuinka Suomessa ei suvaita kehittävää keskustelua. Kaikki yleisestä mielipiteestä poikkeavat ihmiset pyritään leimaamaan katkeriksi valittajiksi ja inhottaviksi, epäherkiksi, sivistymättömiksi, rasisteiksi jne.

on ällistyttävää miten suurin osa halla-ahon kirjoituksia kommentoivat eivät edes ole ottaneet selvää mitä hän oikeastaan sanoo. Halla-aho kommentoi yhteiskuntarakennetta, ja saa vastaansa rasistisyytöksiä. Vastustavien monista kommenteista paistaa se, että he ovat ylitulkinneet Halla-ahon tekstin ja värittäneet sen omilla ennakkoluuloillaan joita heillä on maahanmuuttokeskustelua kohtaan. Siksi niitä on vaikea ottaa todesta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.7.2009 19:16

"Suvaitsevaisuus ei ole ihmisten eriarvoistamista etnisyyden ja uskonnon perusteella."
Ei City-lehti teekään niin.

"Maahanmuuttajien demonisointi a la Halla-aho edustaa juuri tätä."
Mikä demonisointi? Se, että viittaa tilastoihin?

---

"Se on aika erikoinen homma nämä "erilaiset mielipiteet","
Suomessa on sananvapaus. Ainakin pitäisi olla.

"joita nämä erilaiset kirjoittelijat selvittelevät tavallistakin tavallisemmassa käräjäoikeudessa."
Jep, Halla-ahokin on haastettu viimeisen vuoden aikana oikeuteen mm. siitä, että
A) kertoi, mitä ajatteli monta vuotta sitten, kun homomies ehdotteli kadulla suuseksiä
B) kertoi mielipiteensä, että tiettyjä ongelmia aiheuttavien tulisi itse kokea niiden seuraukset
C) kysyi, miksi joistain etnisistä ryhmistä saa julkisuudessa esittää kielteisiä streotypioita mutta joistain toisista ei saa
D) totesi, että islamin pyhissä kirjoituksissa kerrotaan profeetta Muhammedin olleen sukupuoliyhteydessä 9-vuotiaan kanssa

"Suvaitsevaisuuden sanomaa kun levitetään oikein kiihottamalla kansanryhmää vastaan."
Kuka on tehnyt niin? Mistä tiedät, kiihottuiko kukaan? Varmaankaan se kansanryhmä ei kiihottunut itseään vastaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.7.2009 20:00

Eikö mitenkään voi olla niin, että tietyt maahanmuuttajat ovat itse omilla toimillaan aiheuttaneet sen, että joillakin on kirjoitettavaa?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.7.2009 20:50

Kouluttakaa pakolaiset auttamaan oman maansa ihmisiä ja lähettäkää sinne kriisipesäkkeeseen takaisin hoitamaan asiansa kuntoon ja kouluttamaan/hoitamaan omiaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.7.2009 14:48

http://hemakerk.blogspot.com/2008/11/maahanmuuttokritiikki-kaipaa.html

Maahanmuuttokritiikki kaipaa itsekritiikkiä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.7.2009 17:30

En usko Halla-ahon tekevän kovinkaan rakentavaa työtä mielenterveyspalvelujen kehittämiseksi kirjoittelullaan netissä. Tarttumalla asioihin ihan konkreettisesti, saisi tohtorikin tuntumaa vähän virtuaalimaailmasta poikkeavaan toiseen elämään, jossa kiertoilmauksilla keskustelu ei johda yhtään mihinkään. Vink, vink ja diskoankkuri-jutut eivät toimi, koska turuilla ja toreilla rehellinen ihminen käyttää suoria sanoja, eikä piiloudu kiertoilmaisujen taakse.

Mielenterveyspalvelujen kehittämiseksi jokainen voi tehdä nykyistä enemmän. Kunnallispoliitikon ei tarvitse tuppisuuna istuskella nurkassa, jos löytää yhteiskunnasta ongelmia, joita haluaisi korjata. Kuka nostaa kissan häntää, jos ei kissa itse?

Pelkkä keskustelun herättely ei käytännön tasolla luo minkäänlaisia muutoksia. Jos kaikki vain herättelisivät keskustelua, saattaisi keskustelu olla todella hereillä, mutta käytännön asiat olisivat pahasti painajaismaisessa tilassa. Pelkkä virtuaalitunkion kukon kiekuminen ei Piippolan vaaria lämmitä. Munaa pitää löytyä myös käytännön tasolla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

30.7.2009 01:12

"En usko Halla-ahon tekevän kovinkaan rakentavaa työtä mielenterveyspalvelujen kehittämiseksi kirjoittelullaan netissä."
Yhden kaupunginvaltuutetun poliittinen vaikutusvalta on aika rajallista. On hyvä, että hän kertoo näkemyksiään julkisessa mediassa. Se on rakentavampaa kuin kertomattomuus.

"kiertoilmauksilla keskustelu ei johda yhtään mihinkään. Vink, vink ja diskoankkuri-jutut eivät toimi, koska turuilla ja toreilla rehellinen ihminen käyttää suoria sanoja, eikä piiloudu kiertoilmaisujen taakse."
Käsite "ankkurilapsi" ei ole kiertoilmaus, vaan tarkottaa tiettyä asiaa. (Eli toimintatapaa, jossa alaikäinen tai alaikäiseksi väitetty lapsi/nuori/aikuinen lähetetään johonkin länsimaahan. Hänen saatuaan oleskeluluvan lähettäjät alkavat vaatia ns. perheenyhdistämistä. Useimmiten "yhdistettävät" eivät oikeasti ole sukua toisilleen. Tämä on johtanut siihen, että mm. USA ottaa yhdistettäväksi haluavilta DNA-testit ja että mm. Tanska yhdistää perheet lähtömaahan.) Se on yleisessä käytössä niin maailmalla kuin Suomessa.

Sana "diskoraha" on käsittääkseni lainattu lehtijutusta, jossa vastaanottokeskuksessa asuvat somalimiehet kertoivat saavansa sellaista keskukselta. Jos haluat, voit korvata sanan mielessäsi vaikka "taskurahalla" tai "käyttövaroilla".

"Mielenterveyspalvelujen kehittämiseksi jokainen voi tehdä nykyistä enemmän."
Poliittiset päättäjät sekä alalla työskentelevät voivat, mutta tavallinen tallaaja ei. (Tai ehdota toki, mitä itse kukin voi tehdä!)

"Tarttumalla asioihin ihan konkreettisesti, saisi tohtorikin tuntumaa vähän virtuaalimaailmasta poikkeavaan toiseen elämään"
"Kunnallispoliitikon ei tarvitse tuppisuuna istuskella nurkassa, jos löytää yhteiskunnasta ongelmia, joita haluaisi korjata. -- Pelkkä keskustelun herättely ei käytännön tasolla luo minkäänlaisia muutoksia."
Politikassa keskustelu on juuri sitä tekemistä. Siellä keskustelijoiden puheen "painoon" vaikuttavat eduskunnan ja kunnan/kaupunginvaltuustojen poliittiset voimasuhteet. Näihin taas vaikuttaa se, miten ihmiset äänestävät. Ja tähän ainakin Halla-ahon kohdalla on selkeästi vaikuttanut "virtuaalimaailmassa toimiminen" eli blogin kirjoittaminen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

30.7.2009 01:29

"hemakerk.blogspot.com/2008/11/maahanmuuttokritiikki-kaipaa.html"

Tuossa on myönteistä edes jonkinlainen pyrkimys asialliseen keskusteluun. Kirjoittaja kuitenkin käyttää samanlaisia väittelykikkoja/argumentaatiovirheitä, joista syyttää maahanmuuttokriitikoita. Selkeä asenteellisuus on nähtävissä.

Kehotus maahanmuuttokriitikkojen itsekritiikkiin on hyvä. Itsearviointi on hyväksi itse kullekin! Rasismikortin lätkimiseen ei pitäisi vastata ärtyneellä stereotypiasolvauksella (kuten "ksenomaaninen sossupummianarkisti"), vaan vaatimalla selkeitä, perusteltuja väitteitä ja kumoamalla ne argumentoiden.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

4.8.2009 13:00

Aivan.

Asiallista keskustelua voidaan käydä myös siitä, tulisiko Helsingissäkin olla alueita, joille et voi mennä iltaisin ihonvärisi takia? Ko. alueita löytyy jo Ruotsistakin, Ranskassa niillä asuu miljoonia ihmisiä.

Jos olet siis valkoinen, et voi mennä tietyille alueille iltaisin ja jos olet valkoinen nainen, et voi mennä sinne ollenkaan.

Niin kauan kuin keskusteluissa tällaisen FAKTAN esilletuojaa aletaan leimata rasistiksi, ei keskustelua voi edes syntyä.

Minä vastustan maahanmuuttoa, koska en halua että joudun välttelemään mitään tiettyä aluetta kotimaassani ihonvärini takia.

t: taksikuski

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.8.2009 18:55

Verorahat ovat Valtion omaisuutta.
Pahasti vääristynyt käsitys jos kuvittelee omistavansa maksamansa verot tai omaavansa niihin mitään oikeutta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KoSiru

14.8.2009 21:05

Maahanmuuttajat ja ulkomaalaistaustaiset

Oikeudenmukaisia sääntöjä, joita tulee noudattaa

- rikoksesta tuomittu ulkomaalaistaustainen maahanmuuttaja palautetaan viipymättä lähtömaahansa
- maassamme on yksi ainoa laki ja lakimme on tehty noudatettavaksi, tämä koskee jokaista maamme kamaralla oleilijaa
- maahanmuuttaja joka saapuu maahamme ottaakseen vastaan saamansa työn tai koulutuspaikan on kutsujansa vastuulla
- maahan saapuneen turvapaikanhakijan tilanne tulee kartoittaa viipymättä, niin että turvapaikka myönnetään muutaman kuukauden aikana, mikäli hakijan pakolaisstatus on todellinen ja kotimaa vaarallinen hakijalle
- kotimaan tilanteen rauhoitettua pakolaiseksi saapuneiden mahdollisuus palata kotimaahansa selvitetään viipymättä ja tavoitteena tulee olla kotiin paluu
- yhteiskuntaamme sijoittumisen tulee tapahtua hallitusti ja maahanmuuttajan tulee saada opetusta yhteiskunnastamme toimiakseen "maassa maan tavalla"
- ennen itsenäistä osallisuutta, maahanmuuttajan tulee opiskella kulttuuriamme ja maassamme käytettävää kieltä, joka voi olla kotimaisten kieltemme lisäksi jokin yleisesti käytetty kieli, esimerkiksi englanti
- perheiden yhdistämispolitiikassa toimitaan ydinperhe ideologian mukaan, kuten maamme muidenkin perheiden sosiaalisen statuksen suhteen toimitaan
- sosiaalietuuksien haussa maahanamuuttaja ja kantaväestön edustaja tarvitsevat usein juuri saman verran ohjausta ja tukea
- toimeentulotukilakia noudatetaan maahanmuuttajan kohdalla samalla tavalla kuin alkuperäiskansan edustajien suhteen toimitaan
- työpaikan ja harjoittelupaikan kanssa sekä alkuperäiskansalainen että maahan muuttaja ovat samalla viivalla, tavoitteena tulee olla että ensin pätevin ja sitten sopivin valitaan
- maahan muuttajaa ja kantaväestön edustajaa kohdellaan samanarvoisesti ja oikeudenmukaisesti
- terveydenhoidossa maahanmuuttajan tulee hakea ja saada yhdenmukaista hoitoa, samasta paikasta kantaväestön kanssa
- maahanmuuttajan tulee saada kaikki palvelunsa yhdenmukaisesti kantaväestön kanssa
- rasismista puhutaan vasta silloin kun on todella toimittu rasistisesti, joko maahanmuuttajaa tai kantaväestöä kohtaan
- asioista saa puhua ja esittää mielipiteensä, koska vain puhumalla asiat tulee selvitetyksi, niin että jokainen tulee kuulluksi oikeuksiaan puolustaessaan
- asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä tuomitsematta, tuomion voimme jättää oikeuslaitokselle jos siihen on aihetta

Sirkka-Liisa Pinola
Kempele

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

20.8.2009 19:27

Me emme tarvitse mielenterveyspalveluita lisää.

Me tarvitsemme töitä palkalla jolla tulee toimeen ja jonka avulla voi rakentaa elämäänsä. Lisäksi tämä pallonpläntti tarvitsee radikaalin asenne- ja arvomaailmanuutoksen työelämän sisälle. Autoritäärisen hierarkisen asennemaailman pitää jäädä jo vihdoin historiaan. Työelämästä pitää tulla huomattavasti humaanimpi ja joustavampi, työntekijää kunnioittavampi kuin mitä se on nyt.Asennemaailman pitää muuttua nimenomaan työpaikkojen valtaakäyttävien korvien välissä.

Jopa ihka oikeasti traumatisoitunut ihminen pääsee huomattaasti paremmin jaloilleen sillä että pääsee oman työnsä turvin rakentamaan tulevaisuuttaan, kuin sillä että "pääsee" kemikaaleilla kuorrutettuna märehtimään terapiaan uudelleen ja uudelleen koettuja traumoja ja muita vittumaisuuksia. Suomessa on eletty jo pitkän aikaa mielenterveysterrorismin aikakautta jossa jokaiseen terveeseen ihmiseen lyödään mt- diagnoosi joka erehtyy vähän inahtamaan vaikkapa yhteiskunnallisten epäkohtien vuoksi. Ja medikalisaatio jyrää. Tällaisia "palveluita" me emme todellakaan tarvita lisää.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

20.8.2009 19:51

"Suomalaisten ja kriisialueilta saapuvien pakolaisten tarvitsemat mielenterveyspalvelut eroavat huomattavasti toisistaan. Pakolaiset ovat joutuneet lähtömaassaan näkemään sotaa, raiskauksia, läheisten kuolemaa ja muita asioita, joista suomalainen ikätoveri on kuullut vain uutisissa."

Lässytilää ja visert visert. Se, että ed. kommentin kirjoittaja itse on selvästikin elänyt pumpulissa, ei tarkoita ollenkaan sitä kuin että kaikilla kantasuomalaisilla asiat olisivat yhtä hyvin.

Suomessa ON ihan kuule kantasuomalaisia ihmisiä joilla on hyvin vaikeitakin sotatraumoja. Ihan vois alkaa vaikkapa omasta isoisästäni. Hänelle on tarjottu suomessa terapiaa sotatraumoihinsa, mutta kah, kun hänenkin sotatraumansa ovat sen verran rankkoja, ei hänellä ole mitään intoa lähteä uudelleentraumatisoimaan itseään terapiaan. Ja kun ei, myöskään sotatraumoihin erikoistunut psykiatrikaan ei sellaisia traumoja voi käsittää, koska syvät traumat ovat asioita jotka voi ymmärtää vasta kun ne itse kokee.

Paras apu ja terapia hänelleKIN oli oman työnsä kautta mahdollistunut uuden elämän rakentaminen sotatraumansa jälkeen.

Monilla nuoremmilla suomalaisilla on myöskin hyvin vakavia traumaattisia kokemuksia taustoillaan. Suomi on esimerkiksi koko länsieuroopan väkivaltaisin maa. Täällä tapahtuu jakuvasti äärimmäisen julmia väkivaltarikoksia, mutta suomalaisen rikollisia suojelevan järjestelmän vuoksi meillä ei niistä nosteta suurta haloota, vaan ne ilmoitetaan muutaman sentin kokoisella ilmotuksella jonkun lehden sivunlaidassa. Täällä on jumalaton määrä perhehelveteissä kituvia lapsia jotka traumatisoituvat koska heitä ei huostaanoteta ajoissa, eikä heille löydy sijaisperheitä. Ja tollainen piiperö se vaan katsoo aiheelliseksi vähätellä heidän traumojaan. Suomessa tapahtuu paljon asioita jotka itseasiassa järkyttävät jopa monia maahanmuuttajia. Pää pois pensaasta piiperö.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

20.8.2009 20:39

Kirjoitusvirheet Sirkka-Liisa Pinolan kommentissa ovat mielestäni rikos suomalaista yhteiskuntaa vastaan. Maastakarkotusta pidän vähimmäisrangaistuksena tällaisen kielen ja kulttuurin raiskauksessa.

Opiskele itse ensin suomalaista kulttuuria, jos vaadit sen tuntemusta muilta. Asioista on voitava puhua, mutta ensin on opeteltava puhumaan. Puhumisen taito ei riitä kuitenkaan kirjalliseen kommunikointiin, jossa ilmaisun edellytyksenä ovat hieman erilaiset säännöt.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.8.2009 13:36

Uskoakseni Sirkka-Liisa kiteytit suomalaisten keskivertomielipiteen oivallisesti. Suomi on kokonaisuutena ottaen todella vähä-rasistinen maa!

Kun ulkomaan elävä pelaa noilla säännöillä, ei koe mitään rasismia. Jos nyt rasismiksi koetaan känniääliöiden huutelu nakkikiskalla niin voivoi. Siitä on aika pitkä oikeaan rasismiin.

Jos minä saan huutelua nakkarilla niin se liittyy painooni (135kg) ja on äärimmäisen paljon todennäköisempää että minulle vittuilaan kuin satunnaiselle tummahipiälle.

Jokainen rasisti-huutelu pitäisi viedä oikeuteen, koska rasistiksi haukkuminen on ihonväriin perustuva todella rasistinen viharikos!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.8.2009 23:11

"Kirjoitusvirheet Sirkka-Liisa Pinolan kommentissa ovat mielestäni rikos suomalaista yhteiskuntaa vastaan"
"Opiskele itse ensin suomalaista kulttuuria, jos vaadit sen tuntemusta muilta. Asioista on voitava puhua, mutta ensin on opeteltava puhumaan."
Jepjep. Kun asiallista kritiikkiä ei löydy, lätistään paskaa kirotusvihreistä. Lienet oikeasti tyhmä tai trollaaja.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.8.2009 22:20

Trolli, trolli trolli.

Hyvää keskustelua. asioista on voitava puhua, mutta maahanmuuttokriittinen keskustelu pyörii lähinnä trollien metsästyksessä ja itsensä kivityksessä. Marttyyrinä on helppoa syyttää joka puolella kaiken olevan väärin. Poliittinen ajojahti ja salaliittoteoriat tuntuvat olevan syynä kaikkeen. Ilmeisesti peliin ryhdytään, mutta sitä ei kestetä.

On lähinnä ironista vaatia kulttuurintuntemusta keneltäkään, jos itse on kykenemätön ilmaisemaan itseään äidinkielellään. Rima pitää ensin ylittää. Sitten voi haastaa muita pääsemään samaan tulokseen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.8.2009 18:22

"maahanmuuttokriittinen keskustelu pyörii lähinnä trollien metsästyksessä ja itsensä kivityksessä."
Eikä pyöri. Todettiin, että sinä olet joko tyhmä tai häirikkö. Sirkka-Liisa Pinola kirjoitti asiasta ja teksti oli täysin ymmärrettävää. Et kommentoinut hänen esittämiään asioita, vaan höpötit kirjoitusvirheistä.

"Marttyyrinä on helppoa syyttää joka puolella kaiken olevan väärin."
Sinähän sen tiedät.

"Poliittinen ajojahti ja salaliittoteoriat tuntuvat olevan syynä kaikkeen."
Mihin "kaikkeen"? Jos ajojahti ja salaliitto tuntuvat ikäviltä sanoilta, voit miettiä itseksesi parempia. Halla-aho haastetettiin juuri oikeuteen siitä, että hän siteerasi kommentoiden sanomalehteä ja islamin pyhiä kirjoituksia. Viime viikkojen uutisointi on täynnä raportointia siitä, kuinka poliitikot taktikoivat kulissien takana.

"Ilmeisesti peliin ryhdytään, mutta sitä ei kestetä."
Mihin peliin?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

2.9.2009 12:53

"maahanmuuttokriittinen keskustelu pyörii lähinnä trollien metsästyksessä ja itsensä kivityksessä."
Eikä pyöri. Todettiin, että sinä olet joko tyhmä tai häirikkö. Sirkka-Liisa Pinola kirjoitti asiasta ja teksti oli täysin ymmärrettävää. Et kommentoinut hänen esittämiään asioita, vaan höpötit kirjoitusvirheistä. Sinä höpötit.

"Marttyyrinä on helppoa syyttää joka puolella kaiken olevan väärin."
Sinähän sen tiedät.
Sinä sen tiedät. (Loistava argumentti/kommentti kaikkeen keskusteluun)

"Poliittinen ajojahti ja salaliittoteoriat tuntuvat olevan syynä kaikkeen."
Mihin "kaikkeen"? Jos ajojahti ja salaliitto tuntuvat ikäviltä sanoilta, voit miettiä itseksesi parempia. Halla-aho haastetettiin juuri oikeuteen siitä, että hän siteerasi kommentoiden sanomalehteä ja islamin pyhiä kirjoituksia. Viime viikkojen uutisointi on täynnä raportointia siitä, kuinka poliitikot taktikoivat kulissien takana.

"Ilmeisesti peliin ryhdytään, mutta sitä ei kestetä."
Mihin peliin?
Mihin mihin, ja mikä on peli?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

3.9.2009 20:07

Kyllä on kummallista ihmisen luetun ymmärtämättömyys. Sanamuotoa pitäisi selvästi tarkentaa, koska "maahanmuuttokriittisyys" tulkitaan helposti "maahanmuuttajakriittisyydeksi" mikä on väärin.

Ehdotan puuron erottamiseksi vellistä, (ilman että olisin velliä kohtaan rasistinen) että puhuttaisiin tästä lähtien MAAHANMUUTTOPOLITIIKKAKRIITTISYYDESTÄ, koska sinne kirjoitukset kaikkinensa kohdistuvat, ja näin HS:n aivopesemät vasemmistosopulit eivät voisi tarttua monitulkintaiseen käsitteeseen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus