Kaksi oikein, yksi nurin

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on askartelu.

Kirje  1

Sain ihanan kirjeen tokaluokkalaiselta tytöltä. On niin harvinaista saada oikea kirje! Pienenä minulla oli useita kirjeenvaihtokavereita, kirjeiden saaminen oli kivaa, lähettäminen vielä kivempaa. Kirjoitin siis pikapikaa vastauksen kummitytölleni ja liitin mukaan askartelutavaraa... Toivottavasti saaja pitää kirjeestään yhtä paljon kuin minä omastani!

Kirjekuoren reunat ovat vahvistettu kuvioteipillä
Kirjekuoren reunat ovat vahvistettu kuvioteipillä

Liimasin kuoreen värillistä teippiä, jotta kirjekuori pysyisi varmasti kiinni postin kyydissä. Innostuin vahvistamaan jokaisen reunan ja askartelemaan vielä sydämenkin kuoren taakse.

Värilliset teipit ovat innostavia ja olen niitä muutaman jo hankkinutkin... Lempparini ovat Washi teipit, jotka ovat masking tape tyylisiä, japanilaisia teippejä. Teipin saa liimattua siististi, niissä on lukemattomia värejä ja kuoseja ja teippi irtoaa siististi jälkiä jättämättä, mutta pysyy silti hyvin kiinni.


Talven varalle ja lahjaksi  1

Kesä on muisto vain. Onneksi parhaat muistot saa purkkiin, joita voi lahjoittaa ystäville syksyn ja talven viimoja vastaan. Tässä on pakattuna parhaat palat mansikkamaalta ja vadelmapuskista.

Hillopurkeista saa nopeasti ja helposti tuunattua lahjaksi sopivia. Leikkasin kuviopaperista pikkulautasen avulla hillopurkin halkaisijaa reilusti isomman ympyrän ja virkkasin ohuesta pellavalangasta sitomisnauhat. Toiseen nauhaan virkkasin kerroksen pylväitäkin. Sitten vain paperi kannen päälle, kevyt rutistus ja pellavanauhaa rusetille.

Lisäksi voi askarrella kauniin lapun, jossa kerrotaan mitä purkin sisältä löytyykään. Pienellä askartelulla saa mukavan viemisen, josta on iloa saajalle ja antajalle.