Vaate- ja korutrendit - syksy/talvi 2013: osa 1

  • Riikka_Taika-korut
Kuva: Andiata
Kuva: Andiata

Kirjoittaja: Riikka Vermas

1) Black out - Musta tulee voimalla

Musta näkyy niin vaatteissa kuin koruissakin. Esim Givenchyn syksyn 2013 –näytös oli pelkästään mustaa. Mustan sanotaan olevan ”uusi musta”: uusia materiaaleja sekä rohkeita leikkauksia. Nahka on voimakkaasti mukana.

Koruissa on kahta suuntaa: 1) koko musta (sekä mustat vaatteet että asusteet) ja 2) mustat vaatteet yhdistettyinä värikkäisiin koruihin ja asusteisiin. Materiaaleina koruissa on mm. musta nahka, musta Swarovski-kristalli, musta korumetalli.

Värinä musta viestii auktoriteetista - moni valitseekin sen perusvärikseen, ”virkapuvukseen”. Se on muodollinen, hienostunut sekä salaperäisen vahva. Jossain määrin musta väri kertoo mielikuvituksen puutteesta, mutta samalla se on myös hyvin kätevä väri. Mm. Anna Perho kertoo käyttävänsä melkein vain mustia vaatteita, yhdistäen niihin ison kasan koruja ja muita asusteita. Mielestäni parhaiten mustat vaatteet toimivat, kun niihin lisää tehosteväreinä värikkäitä koruja ja asusteita. Syksyn väreistä esim oranssi, viininpunainen ja sininen antavat kivan lisän.

2) Snowy White – lumen valkoinen

Valkoinen on yleensä kesän ja kevään väri, mutta tänä syksynä ja talvena se pitää voimakkaasti pintansa. Trendin nimi on Snowy White, lumen valkoinen. Vaatteiden materiaalit ovat luonnollisesti paksumpia kuin kesällä: valkoista tweediä ja valkoisia neuleita. Materiaalit tuovat ”talvisen”, ”lumisen” leiman perusvalkoiseen.

Myös asusteet kengät, korut ja laukut ovat valkoisia. Materiaalina koruissa käytetään sekä aitoja makeanveden helmiä että seashell-helmiä, nahkaa ja valkoisia korukiviä.

Värinä valkoinen kertoo puhtaudesta, toivosta ja oikeudenmukaisuudesta. Se keventää oloa. Sanotaan, että valkoisissa vaatteissa tuntuu olevan avoin kaikelle – vastaanottavaisempi ja antavampi, myös ihmissuhteissa.

3 ) Black & White / musta-valkoinen

Mustan ja valkoisen lisäksi muodissa on musta-valkoisuus. Se näkyy hyvin geometrisenä, voimakkaina muotojen kielenä, ”marimekkotyylisinä” kuvioiden käyttönä. Musta-valkoisuuden saa aikaan mustavalkoisella vaatteella tai yhdistämällä mustiin vaatteisiin mustia ja valkoisia koruja.

Kuva: www.taika-korut.fi
Kuva: www.taika-korut.fi

4) Harmaa – Shades of Grey

Ei musta eikä valkoinen, mutta harmaa. Shades of Grey. Viime syksyn kirjahitti ”Shades of Grey” on antanut nimensä tälle trendille. Harmaa tulee siis rytinällä. Se on värinä hyvin minimalistinen. Vaatteissa se jokin saadaan aikaan materiaalivalinnoilla sekä leikkauksilla. Koruissa materiaalina käytetään vaaleanharmaita helmiä, harmaata nahkaa, kiillotettua terästä, hopeaa sekä valkokultaa. Myös kirkasta kristallia. Harmaa on viileä väri - se sopii meille suomalaisille hyvin, useimmiten jopa mustaa paremmin.

Musta-valkoisin terveisin, harmaata unohtamatta

Riikka Taika-koruista
riikka@taika-korut.fi

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus