Vaate- ja korutrendit - syksy/talvi 2013: osa 2

  • Riikka_Taika-korut
Kuva: Adorn London, Jodie Rowan. Paris Fashion Week aw2013 street style.
Kuva: Adorn London, Jodie Rowan. Paris Fashion Week aw2013 street style.

Kirjoittaja: Riikka Vermas

ALL ABOUT REDS

Punaiset jyräävät tänä syksynä: vaaleanpunaisesta ja oranssista viininpunaiseen ja kirkkaan punaiseen.

1) Kirkkaan punainen

Pitkän tauon jälkeen kirkkaan punainen on in. Joko päästä varpaisiin tai tehostevärinä. Koruissa käytetään materiaaleina mm. korallikorukiveä, punaista kristallia ja nahkaa.

Punainen väri liitetään yleensä voimaan, rakkauteen ja intohimoon, mutta myös radikalismiin, vereen ja aggressioon. Punainen kiinnittää huomion: paloautot, palosammuttimet ja hätäkatkaisijat ovat tästä esimerkkeinä. Punaisen värin uskotaan myös stimuloivan fyysistä ja henkistä energiaa.

Pukeutumisessa punaiseen väriin liitetään sekä positiivisia että negatiivisia ominaisuuksia: itsevarmuus, hauskuus ja luotettavuus, mutta myös aggressiivisuus ja dominoivuus.

Kuva: Andiata
Kuva: Andiata

2) Burgundi eli viininpunainen

Burgundi eli viininpunainen näkyy myös voimakkaasti vaatteissa ja asusteissa. Se on hyvä väri meille suomalaisille – sopii suurimmalle osalle erittäin hyvin. Burgundi värinä on vähemmän aggressiivinen kuin kirkkaan punainen. Siinä yhdistyvät kirkkaan punaisen positiiviset ominaisuudet: se on itsevarma ja luotettava.

3) Vaaleanpunainen

Myös vaaleanpunainen jatkaa voittokulkuaan. Hempeän vaaleanpunaisen lisäksi väripaletissa näkyy aggressiivisempi pinkki ja vaaleanpunainen mustaan yhdistettynä.

Värinä vaaleanpunainen viestii lempeyttä ja empatiaa. Se korostaa naisen feminiinistä puolta. Vaaleanpunainen rauhoittaa ja lisää hellyyden tunteita. Vaaleanpunaisen on kuulemma myös havaittu vähentävän ruokahalua.
Koruissa käytetään materiaaleina vaaleanpunaista kristallia, nahkaa, vaaleanpunaisia korukiviä sekä helmiä.

4) Oranssi

Jo kesällä voimakkaasti näkynyt oranssi jatkaa valloitustaan. Harvemmalle suomalaiselle sopii aivan koko oranssi asukokonaisuus, mutta tehostevärinä oranssi on loistava.

Oranssissa koruissa näkyy nahka, mutta myös oranssit korukivet sekä vähän hempeämmät kristallit.

Kuva: Taika-korut
Kuva: Taika-korut

Värinä oranssi antaa lisää rohkeutta ja elinvoimaa. Oranssi on myös luova, innostunut ja estoton. Oranssit korut piristävät elämää. Kuvittele päällesi peruspaita ja housut. Kuinka paljon säpinää antaakaan oranssi koru asukokonaisuuteen.

Värikästä viikkoa toivottaen

Riikka Taika-koruista

Lue myös:
Vaate- ja korutrendit - syksy/talvi 2013: osa 1
riikka@taika-korut.fi

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus