Päiväni Kurvissa

  • Laura Heija

Sörkän Kurvi on aina ollut sellainen paikka, joka on hämmentänyt mua kerta toisensa jälkeen.
Hesari myös. Muutamat tuttuni asuvat aivan Kurvin läheisyydessä, joten sielläpäin tulee käytyä joskus. Muun muassa veljeni on väittänyt, ettei siellä mitään ole koskaan.
Itse olen ollut eri mieltä, ehkä vähän liian kärkkäästikin.

Tapasimme tänään ystäväni Annan kanssa Hämeentien Cafe Picnikin edessä aamulla.
En voinut olla kiinnittämättä asiakaskuntaan huomiotani. Puolet asiakkaista oli selkeästi jonkin sortin päihdekäyttäjiä. Keskustelua käydään siitä, kuka on kuinkakin paljon viinaa velkaa ja kellekin. Lisäksi lasketaan kuinka paljon rahaa saadaan kokoon yhteensä, ja mitä sillä voisi ostaa. Mietin, että miksei tämä porukka käy töissä niin kuin esimerkiksi mä.
En myöskään voi unohtaa sitä seikkaa, että muun muassa mun verorahoilla siellä nyt sitten hengaillaan päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.
Ei siellä mitään ongelmia kuitenkaan ollut, tunnelma oli hyvä.

Aamupalalta lähdemme Vaasanaukiolle metrotunnelin kautta. Kyllä siellä se sama porukka hengaa aamusta iltaan. Ihan kuin jotain kauppaa tehtäisiin.
En tiedä, että asuvatko alueella vai tulevatko kauempaa.
Haluaisin kysyä joltakin, että mitä te täällä teette ja miksi. En luonnollisestikaan uskalla mennä kysymään moista keneltäkään. Koska mitähän vittua se mulle kuuluisikaan?

Lähdemme kohti Hesarin Alkoa. Seiskoskelemme Alkon edessä hetken aikaa. Pahin “ruuhka” on ilmeisesti ohi. Kyllä porukka oikeasti jonottaa joskus aamuisin Hesarin Alkoon ennen yhdeksää. Viina on viisasten juoma. Alkosta tulee hoikka kolmekymppinen mies, joka on ehtinyt korkata kaljansa jo myymälän puolella. Mies ottaa helkkarin ison kulauksen Alkon portailla, vilkaisee meitä kohti ja kysyy: "Mitäs te siinä seisotte?"
Vastaan, että ajateltiin kohta mennä Alkoon. Mies nyökkää ja hymyilee meille hyväksyvästi.
Hampaaton sälli lähtee syvemmälle Hesarin viidakkoon, ja me astelemme Alkoon.

Alkossa kahta Breezeriä ostamassa joudun luonnollisesti näyttämään paperini. En tiedä, mitä nuori naismyyjä ajattelee siitä, että kaksi nuorta naista tulee ennen kello 12.00 ostamaan alkoholia. Uskon, että myyjä on nähnyt vähän oudompiakin juttuja.

Otamme Breezerit ja käännymme Kustaankadulle. Missä on pullonkorkinavain? No ei missään. Ei ole tapana kantaa mukana, koska tapanani ei myöskään ole juoda alkoholia kuin joskus viikonloppuisin. Kyllä kadulla keinot keksii. Pullo aukeaa mukavasti ikkunanlautaa vasten, ja näin alkaa päivämme! Istuskelemme auringon lämmittäessä, kun joku tyyppi tulee kysymään, että onko toi jotain uutta juomaa? Vastaamme, että ihan Breezereitä nämä ovat.
Mies katsoo mielenkiintoisen oloisena pulloja ja lähtee pois.

Meillä on yllättävän hauskaa. Kukaan ei kiinnitä meihin erikoisemmin huomiota.
Olisiko meillä parempaa tekemistä? No olisi varmaankin. Itse olin ollut edellisenä päivänä iltakymmeneen asti duunissa, ja ystäväni Anna on menossa retkemme jälkeen töihin, Stockmannille.

Kävelemme seuraavaksi takaisin Hesarille. Kaksi kolikoista tappelavaa nuorukaista juomineen kävelee ohitsemme. Tylsää. Kerjäläisiä. LIDL avataan torstaina Kurviin, se on hyvä tietää. Apteekin kautta menemme paikalliseen pubiin, joka houkuttelee meidät sisään nimellään!
Kurvitar.
Kun astumme sisään paikalliseen juoppolaan, niin vakkariasikasryhmä toivottaa meidät lämpimästi tervetulleiksi. Intialainen omistaja on erittäin ystävällinen ja saamme kahvit ja teet puoli-ilmaiseksi. Istumme alas, muttemme ole kauaa yksin – 70-vuotias Sean Conneryn veljeksi itseään kutsuva herrasmies kysyy, josko voisi liittyä seuraan.
Vastaan, että mikä ettei ja että painahan puuta.
Mies ilahtuu kovasti ja istuu alas. Ja siitä alkaa sitten jumalaisen viihdyttävä parituntinen.
Saamme kuulla, että miehen lempimaa on Mongolia, ja että hän on asunut Kurvissa jo kolme vuosikymmentä. Ongelmia ei ole. Kapakkatappeluita joskus, mutta muuten paikka on Helsingin paras!
Eräs toinen vanhempi mies haluaa liittyä seuraan ja tulee kehumaan tatuointejani. Sean Conneryn veli häätää miehen pois. “Kerrankin kun mulla on naisseuraa, niin älä sinä perkele tule tähän nyt!”
Miehellä on paljon tarinoita elämänsä varrelta, ja niitä hän myös kertoo mielellään, ja me myös kuuntelemme mielellämme. Naurua riittää kaikille kolmelle pariksi tunniksi.
Hän kertoo, että paikalliset juopot eivät anna nistien hengailla seudulla. “Narkkarit menevät muualle, laitakaupungille. Ei me niitä tänne päästetä.” En tiedä, kuinka luotettava lähde tämä Sean Conneryn veli on, mutta pääasia, että hän viihtyy ja että muut viihtyvät.

Tulee hyvästien paikka. Mies toivottaa meidät jatkossakin tervetulleiksi.
Menemme kauppaan, minkä jälkeen Anna lähtee töihin ja mä hyppään bussiin.
Retki on pulkassa ja olen hyvällä mielellä. Alan uskoa, että riitelykumppanini saa sittenkin myytyä parhaillaan remontissa olevan yksiönsä Hesarilla. http://hesanhelmeksi.blogspot.com/
Alan myös oikeastaan lämmetä hieman Kurville. Siinä oli oma jännittävä fiiliksensä.

Kirjoitettaessa soi Killswitch Engage - Take me away

Seuraava

126 kommenttia

Anonyymi

16.3.2011 22:51

Leccare: Sä olet naurettava. Kaikki ei ole samanlaisia Cityn käyttäjien kuville runkkaavia klovneja. Toisinkuin sinä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.3.2011 23:02

Ihan söpö kirjoitus :)
Harmi vaan että Kallion romantisoiminen loppui omalta osaltani melko nopeasti sen jälkeen kun Hesarille muutin, viisi vuotta sitten.

Nykyäänhän Kallio esittäytyy blogeissa "urbaanina kulttuurien kohtaamispaikkana" ja trendibaarit nousee pitkän sillan tälle puolen.
Enkä mä valita. Onhan mun matkani Siltasen brunssille aina sitä jännempi, mitä useampi kadun mies tulee pummimaan röökiä/tulta/kusemaan päälle. Kerrankin heitettiin kengällä, kun yritin auttaa päänsä loukannutta miestä.

Kallio on ihana. Ja riittäähän siitä juttua. But it's just life. Valitettavasti. Kaupunginosa joka ei piilottele kaupunkinsa ongelmia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.3.2011 09:45

Tykkäsin sun kirjotuksesta. Ja ei nuo kieli oppi virheet haitanneet minun lukemista ollenkaa. jotkut koittaa vaa päteä taas että tuntee ittesä paremmaksi ja viisaammaksi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.3.2011 09:58

Joku valitti Lauran veroraha -kommentista, ja ai että ottaa taas aivoon. Kyllä minulla 18 vuotta eri opinahjoissa raataneena ja 40 tuntista työviikkoa vääntävänä kansalaisena on oikeus olla vähän käärmeissään siitä, että jotkut ihmiset todellakin kaataa kaikki päivät, vaikka sitten siellä Kurvin kaduilla, mun verorahani kurkusta alas.
Kyllä, kannatan ehdottomasti laajaa sosiaaliturvaa ja muutenkin tätä universaalia hyvinvointimallia, mutta jotkut ihmiset kyllä käyttää sitä häpeilemättömästi väärin.Ja se on aivan se ja sama, kuinka suuri osa verorahoista käytetään toimeentulotukiin, ja kuinka paljon siitä menee vaikka kansankusettajien palkkoihin Arkadianmäelle. Kyse on perjaatteesta. Maksaisin mieluusti enemmänkin, jos tietäisin että tuet menevät ainoastaan ihmisille, jotka tekevät sen eteen jotain muutakin kuin marssivat sossun luukulle hakemaan, ja jotka käyttävät sen johonkin muuhun kuin päihteisiin - oli alkoholismi sairaus tai ei. Eihän siinä ole mitään järkeä, että kun joku vanha juoppo toteaa, ettei halua apua vaan viinaa, niin yhteiskunta nyökkäilee myötätuntoisesti ja antaa rahat käteen. Ei ne juopot siihen kuole, että niille tarjottaan viinarahojen sijasta appelsiinimehua.
Muistan lukioaikoina kuinka täysin yhteiskunnan tuilla elävä ystäväni valitteli köyhyyttään, muttei silti halunnut edes yrittää löytää työpaikkaa. Kaiken lisäksi ystävälleni jäi tuista pakollisten maksujen jälkeen käteen noin nelinkertainen summa vanhemmilta saamaani kuukausirahaani nähden. Minulle tukia ei tietenkään tullut senttiäkään. Yliopistossa opiskellessani ja yksin asuessani tukeni olivat silloinkin minimaalisia. Minulla ei kuitenkaan ollut oikeutta valittaa, sillä vanhempani eivät olleet köyhiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.3.2011 12:48

Syrjäytyneitä juoppoja ja narkomaaneja voitaisiin nimenomaan HYVINVOINTIYHTEISKUNNASSA auttaa tehokkaammallakin tavalla kuin syytää lisää rahaa ongelmien alkulähteeseen, eli alkoholiin ja huumeisiin (turha kenenkään väittää että näillä henkilöillä suurin osa pienistä tuista menis asumiseen ja ruokaan). Tämähän on vain riippuvaisuuden ruokkimista kun ongelmiin voitaisi puuttua esimerkiksi ennaltaehkäisyn keinoin sekä katkaisuhoidoilla. Käyttäisin ''mun verorahani'' oikeisiin tarkoituksiin, jos olisi mahdollisuus päättää. Ja kenen mielestä juuri mielenterveysongelmat aiheuttavat alkoholismia ja huumeriippuvuutta (ja täten syrjäytymistä esimerkiksi työelämästä ja yhteiskunnasta)? Uskaltaisin väittää, että se yleensä menee toisinpäin. Täällä ihmiset valittaa, kuinka pieni toimeentulotuki on, vaikka samaan aikaan opiskelijat saavat rehkiä itsensä hengiltä elääkseen ja siltikin nääntyvät. Opiskelen oikeustieteellisessä ja teen aamut ja illat siivoushommia, vain että olisi varaa elämiseen, nimenomaan niihin oikeisiin tarpeisiin, ei päihteisiin, jotka ehkä hetkellisesti ''parantaa'' näiden masentuneiden syrjäytyneiden elämäntasoa. Mun mielestä tulevana rikkaana Työntekijänä minulla on oikeus valittaa yhteiskunnan siipeilijöistä, koska itse myöhemmin tulen huomaamaan rehkineeni puolet elämästäni köyhyyden rajoilla. Jos tämä mielenterveyteni kestää jatkuvaa stressiä, tulevaisuudessa saan nauttia tietyistä etuoikeuksista mutta tiedänpähän ainakin, että olen sen ansainnut. Aion myös valittaa, että verorahani menevät väärään päämäärään, sillä päihteiden käyttäjät voitaisiin ohjata katkaisuun, hankkia apua ja sen jälkeen ohjata työelämään tai kouluttautumiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lara84

17.3.2011 16:35

No voi el ou el :) Yleensä en kommentoi kielioppiasioita, mutta... Sen vuoksi niitä editoreita ovat esim. kustantamot pullollaan, koska kirjailijat (ihan kovan luokan bestseller-kirjailijatkin) palauttavat kuulemma sen verran kaameaa tekstiä kieliopillisesti, että kolmasluokkalaistakin hävettäisi.Hieman tietenkin kärjistäen.

Itseäni on kehoitettu ostamaan suomenkielen kielioppikirja juuri kyseisen ongelman vuoksi. Kieliopilleen voi jotain tehdä... Tylsälle sisällölle taas ei kovinkaan paljon.

Tuskin Lauran lukijat hänen blogiaan lukevat sen toivossa, että saisivat oppitunnin suomen kieliopista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MAgrippa

17.3.2011 16:53

Minullakin ovat melkein kaikki toisen sukuhaaran miespuoliset kuolleet viinaan tai jollain lailla sen seurauksiin. Nuorin oli 15. Itsemurhia, tulipaloja, liukastumista ammeessa ym, ja jopa kaksintaistelu, jossa toinen oli kännissä!

Ja juuri siksi en aloita yhtään ensimmäistäkään päivääni imemällä aamulla viinaa pullonsuusta kadulla Vaasanaukion kulmilla, ja sitten jatka tätä glamouria seurustelemalla tuntikausia "paikallisen juopon" kanssa "paikallisessa juoppolassa". Pienestä se alkaa.

(Se mitä kirjoitin tällaisesta elämäntyylistä blogiini, oli huumorifantasiaa.)

On kyllä totta että voisi olla, harvinaisen oikean (juopon) henkilön sattuessa kohdalle, viihdyttävää ja ehkä opettavaista kuunnella hänenkin elämäntarinaansa. Siis pysyen itse kahvissa, kuten toivon bloggarin tehneen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.3.2011 17:03

Alkoholismi ja selkärangattomuus eivät ikävä kyllä kuulu samaan lauseeseen. Alkoholismi on sairaus siinä missä muutkin sairaudet, josta on myös paljon tutkittua tietoa mm. alkoholistejen välittäjäaineiden puutoksista/muutoksista yms..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.3.2011 17:51

"Mietin, että miksei tämä porukka käy töissä niin kuin esimerkiksi mä.
En myöskään voi unohtaa sitä seikkaa, että muun muassa mun verorahoilla siellä nyt sitten hengaillaan päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen."

oisit jättänyt ton sanomatta. koska tuo on sanomattakin selvää ja kuulostaa ylimieliseltä ;)
arskaista kevättä kaikille, piritorilla muuten paistaa aina aurinko ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.3.2011 18:34

"Tiesitkö, että jo ala-asteella opitaan, että ennen että-sanaa tulee pilkku?"

Ja tämähän ei ole totta :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.3.2011 21:57

Onpa Sean Conneryn veli komea!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mountainwalrus

18.3.2011 08:23

Älkäähän nyt liikaa nussiko pilkkua,kielioppia tai kilinoppia niin Laura,kirjoitit hyvin.Kurvin suunta on ehdoton jos etsii sellasta kivaa kaupunkilomakohdetta.Jännitystä,draamaa ja ehdottoman aitoa sekä rehellistä menoa koko rahalla.Tuli ihan mieli lähteä sivuraiteelle pizzalle ja kannulliselle sangriaa.

Sean Conneryn veli oli ehdottomasti upee löytö. En tiennyt että sillä on veli ja vielä kurvissa asusteleva!

MUN mielestä on hyvä että toiset ihmiset juo MUN verorahoja ja just SUN verorahoja,toivottavasti niillä on hauskaa ja railakasta. Kolikolla kun on aina kaks puolta.

Joskus sitäpaitsi on ihan hyvä olla kännissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.3.2011 10:11

Tuskin Laura on omilla veroillaan vielä itse aiheuttamiaan kustannuksia maksanut ja ei varmaan tiedä paljon ne "päihdekäyttäjät" ovat veroja maksaneet. Eli hieman lapsellista ja pintapuolista luettavaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.3.2011 10:57

""Tiesitkö, että jo ala-asteella opitaan, että ennen että-sanaa tulee pilkku?"

Ja tämähän ei ole totta :D"

Kyllä opetussuunnitelmaan kuuluu alistuskonjunktioiden opetus ala-asteella. Siis sen että jotta koska kun.. -rimpsun opettelu. Tietysti eri asia, oppiiko sen vai ei :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.3.2011 16:43

Alkoholismi ei oo sen enempää sairaus kuin sekään, että ihminen hakee tyydytystä purkamalla patoutumiaan täällä muihin anonyymeihin. Se on julmaa, että joku on elämässään onnistunu ja saa kirjoittamisestaan rahaa, mut chilaxoitukaa jo kuomat. It's friday. Laura oot kovis!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.3.2011 22:30

Pakko myös kommentoida että tiedän paljon ihmisiä jotka ovat työttömiä vasten tahtoaan, masentuneita ja joutuvat elämään täten tuilla, MUTTA eivät käytä alkoholia/huumeita .. :))

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.3.2011 22:50

Vitun bellet lukekaa Bukowskia. Siinä on kirjailija joka on vallottanu puol maailmaa teoksillaan jotka on kirjoitettu päin vittua. Sisältö ratkaisee ja jokaisella taiteilijasielulla on oma oikeutensa kattoa laatikon ulkopuolelle eikä miellyttää kukkahattutätejä(etikettien noudattajia,pilkunnussijoita,kontrollifriikkejä). Että koittakaan nyt olla ilosia että edes jollaki on lähteny ura nousuun, vaikka teillä ei olekkaan. Hyvä, kaunis, suorasanainen Laura. Respect!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

19.3.2011 11:07

"Anonyymi 17.3.2011 18:34 "Tiesitkö, että jo ala-asteella opitaan, että ennen että-sanaa tulee pilkku?"

Ja tämähän ei ole totta :D"

No kyllä meille ala-asteella ainakin opetettiin, en tosin muista oliko viidennellä vai kuudennella luokalla. Missäköhän ihmeen ala-asteella sä olet ollut vai skippasitko kokonaan..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

19.3.2011 14:26

Anonyymi Tänään 11:07 "Anonyymi 17.3.2011 18:34 "Tiesitkö, että jo ala-asteella opitaan, että ennen että-sanaa tulee pilkku?"

Ja tämähän ei ole totta :D"

No kyllä meille ala-asteella ainakin opetettiin, en tosin muista oliko viidennellä vai kuudennella luokalla. Missäköhän ihmeen ala-asteella sä olet ollut vai skippasitko kokonaan.. "

Ei halleluja! Joka kirjotuksen alla on 100 kommenttia siitä, että Lauran teksteissä on kirjoitusvirheitä. Voiko ihmisillä olla enää tylsempi elämä? Ja tuokin aikaisempi kommentti tuosta että-sanasta on naurettava. Eihän joka että-sanan eteen pakosti edes tule pilkkua. En jaksa mennä tutkimaan että onko Lauran tekstissä nyt se yks vitun pilkku väärässä paikassa vai ei. Hankkikaa ihmiset elämä.

Laura, olet loistava! <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

19.3.2011 17:15

Ihana lukea kommentteja, joissa puhutaan ihan täyttä ymmärtämätöntä paskaa. Itse en tajunnut tän jutun pointtia, ja vaikka kirjoittajan blogiteksteistä yleensä pidänkin, tää oli jotenkin tosi huonosti kirjotettu. Pilkunnussintaa tai ei, mutta oikeinkirjoitus kuuluu mun mielestä tekstiin kuin tekstiin, joka on yleisessä julkaisussa.

"Eihän siinä ole mitään järkeä, että kun joku vanha juoppo toteaa, ettei halua apua vaan viinaa, niin yhteiskunta nyökkäilee myötätuntoisesti ja antaa rahat käteen. Ei ne juopot siihen kuole, että niille tarjottaan viinarahojen sijasta appelsiinimehua."

Voi että, totuushan on että noi "katujuopot", niinkuin ihmiset eräitä syrjäytyneitä niin kunnioittavasti kutsuukin, juovat siihen tahtiin ja semmosia määriä ettei kukaan voi edes tajuta. Ja nopea viinanjuomisen lopettaminen johtaa kramppeihin, joiden seurauksena voi olla pahimmassa tapauksessa kuolema. Ja alkoholismi ei ole selkärangatonta juoppoutta, monet eivät halua ottaa apua vastaan koska eivät näe mahdollisuuksiaan päästä irti. Ja mitä 60-vuotias syrjäytynyt alkoholisti voi elämältään vielä toivoa? Elinympäristö ja sosiaalinen ympäristö eivät tule koskaan olemaan "normaalin luokkaa".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.3.2011 21:01

Kurvin pummit ovat yhteiskunnan ongelma. Raitistuminen on mahdollista, elämän raiteilleen saaminen on mahdollista. Miksi nämä makaavat siellä vielä? Syy on "hyvinvointivaltion", hemmotellaan pilalle tuilla ja verorahoilla. Jos olisi kannusteita, yrittäisivät nämäkin uudestaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.3.2011 09:17

Laudaturin kirjoittaneet eivät kirjoita tylsää lukukelvotonta tekstiä. Laudaturin saa kun on helvetin hyvä ja sujuva kirjoittaja, joka käyttää ilmeikästä kieltä. Jos on vaikea lukea hyvin kirjoitettua tekstiä, voi syy olla sisällön vaativuudessa. On vaikka tottunut Seiskan otsikkotyyliin. Ajattelu on joskus vaikeaa ja kaiken ei tarvitse olla helppoa.

Ai, sairaanhoitajaksi opiskelu voi alentaa hetkeksi elintasoa?! Älä! mitä luulet, miten akateemisen ammatin opiskelu vaikuttaa? Ensin 3-4v lukiota, ilman palkkaa ja tukia, sitten 5-7v. yliopistoa huonolla tuella. Oletko kuullut lykätystä tarpeentyydytyksestä?

Tää on just tää juttu. Tämä maa on täynnä urpoja, jotka eivät jaksa yhtään ponnistella asioiden eteen, joilla ei ole mitään ylpeyttä (että pitäisivät huolta itsestään ja ottaisivat vastuuta jostakin, vaikka se joskus, hyvinkin usein, on epämukavaa, kuka sanoi, että elämästä pitää aina päästä helpolla?)

Kohta tämä maa on täynnä läskejä sekakäyttäjiä, jotka haluavat vaan maata kopassa huutamassa makeaa lientä tuttipullosta. Nouskaa vauvuudestanne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.3.2011 19:00

ei vitsi toi mies on sama jonka mä näin viikko sitte kännissä ratikassa lauleskelemassa :O

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

31.3.2011 22:15

"Mielenterveysongelmat ja alkoholismi ovat asennekysymyksiä, ne paranevat reippaalla työnteolla ja positiivisella asenteella."

Kuten joku jo mainitsi, kannattaa ottaa selvää asioista ennen kun tulee tänne kertomaan omia mielipiteitään, jotka perustuvat vain omiin ajatuksiin :)
Alkoholismi ei kenenkään valinta eikä siitä parantuminen ole helppoa. Jos olette eri mieltä, vierailkaa AA-kerhossa ja kyselkää entisiltä alkoholisteilta vähän, voi teidän ajatusmaailmannekin muuttua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

1.4.2011 07:15

Pinnallista shittiä. Alkosta ja aineista voi parantua, mutta se on elinikäinen prosessi, ei mikään stockan hajuvesiosastolla käynti. Onhan se hienoa että osa ihmisistä kokee olevansa sen verran parempia että narkkareitten ja juoppojen elämän seuraaminen käy aamupäiväviihteestä ja kotiseutuseikkailusta. Ei paljon naurata niitä jotka taistelevat näiden juttujen kanssa päivittäin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

2.5.2011 00:59

hHAAHAHahhahahahHAHAHAHahahhHAHAHAH luin joku tunnin näitä kommentteja enkä edes pysty lukemaan kaikkia loppuun kun pää alkoi särkeä 8D (liikaa kun tuijottaa tietokoneenruutua keskittyneesti niin alkaa silmät sirrittää ja pää kolista, kannattaa kokeilla).

Mut ei juma mitä keskustelua tää saikaan aikaan. :D Siis ihan uskomatonta. Sen lisäks että Lauralla on hyviä postauksia mitä on aina mielenkiintosta lukea, niin nää kommentit on ehkä jopa mielenkiintosempia, ja voi että näistä saa hyvät naurut. Ainakin näin yhden aikaan yöllä, vapun jälkeen vielä pikkuisessa alkoholinhuurteessa. Ihmiset on niin höpöjä kun ne alkaa jakelee mielipiteitään, ja pakko sanoa tälläisenä "sivustakatsojana" ja "puolueettomana" että kyllä näissä on kaikissa perää joo on tässä postauksessa virheitä ja joo ei niillä ole väliä tai sitten on, JA JOO alkoholismi on sairaus tai sitten ei ja verorahat sitä ja tätä. Kullakin mielipiteet. Lauran pitää hakeutua politiikkaan mukaan kun saat näin paljon keskustelua aikaiseksi. :D

KIITOS oli hyvä teksti Laura ja KIITOS anonyymit sun muut oli VITUN HILARIOUS kommentteja mä tuun heti aamulla kun herään ni lukemaa loputkin tekstit tänne. 8) Nyt on hyvä mennä nukkumaan öitä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi