Säästä luontoa

  • Tero

Monella tuntuu olevan sellainen harhaluulo, että ilmastonmuutokseen ja luonnon tilaan on mahdotonta, tai ainakin vaikeaa vaikuttaa.
Monikaan ei myöskään ymmärrä että muuttamalla toimintatapojaan edes vähän, vaikuttaa suoraan omaan tulevaisuuteensa, tai ainakin lähimpien jälkeläistensä tulevaisuuteen.

Tässä muutamia helppoja keinoja vaikuttaa:

1. Etsi internetistä ilmaston puolesta toimivia ryhmiä ja lue asiasta, jotta tiedät mistä puhutaan.

2. Allekirjoita valtionjohtoon lähetettäviä adresseja (näitä on netissä useita, valitse joku saitti ja ala pistää nimeä alle), näin maiden hallintokin saattaa alkaa ymmärtämään että ihmiset valveutuvat ja asioihin on tultava muutos.

3. Ota asia tosissaan ja keskustele siitä aina kun tilanne sallii. Jo pienikin maininta asiasta riittää nostamaan tietoisuutta. Tämä ei tarkoita että joka käänteessä pitäisi olla "vihreä", vain silloin kun huomaat että se tilanteeseen sopisi.

4. Sammuta esimerkillisesti turhat sähkölaitteet, sekä valot toimistostasi kun lähdet töistä. Sammuta varsinkin tietokoneesi.

5. Käytä energiaa säästäviä lamppuja ja muita laitteita aina kuin mahdollista.

6. Lajittele jätteesi. Älä heitä ongelmajätteitä sekajätteiden sekaan, vaan vie ne hajonneet kodinkoneet ongelmajätteen keräyspisteisiin.

Älä myöskään laita orgaanista jätettä sekajätteiden sekaan, vaan erittele ne biojätteeseen. Yritä saada taloyhtiöösi biojäteastia, jos sellaista ei vielä ole. Taloyhtiöt voivat myös pari kertaa vuodessa tilata ongelmajätelavan, johon asukkaat saavat tuoda ongelmajätteensä, jotka viedään sitten kootusti pois.

Yllämainitut jutut ovat monille uusia ja siksi niihin ei tartuta hanakasti.

Ollaan laiskoja ja ajatellaan että "onahn sitä tähänkin asti päästy ilman". Noh, pian ei enää päästä, ellei muutosta ala tulla.

Ota yksi muutos omaan arkeesi aluksi. Kun se on iskostunut toimintaasi, aloita seuraavalla ja niin edelleen.

Save the planet, god damn it!

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:57

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus