Asuntojen kalleudesta

  • Prinssi1963

Helsingin apul kaup joht. oli uutisissa. Vastasin HS ään asuntojen kalleudesta ja pääkaupunkialueen hajanaisuudesta. Tässä artikkeli.

" Suomi on EU:n harvaanasutuin maa, jossa tonttien hinnat kaupungeissa ovat kalleimmasta päästä. Pääkaupunkiseudulle mahtuisi vaikka kaikki suomalaiset. Google Earth:istä näkee kuinka tyhjää täällä on. Selitys löytyy - politikoista ja tottelevista virkamiehistä.

Kaavoituspeli on häikäilemätöntä eduntavoittelua kunnan monopoliasemalla. Keinotekoinen niukkuus pitää tontit kalliina ja kunnan tulot korkeana. Jos kunta ei saa osaansa arvonnousta niin se ei hyväksy kaavaa. Keinokimaraan kuuluu esimerkiksi vaatia ilmaista tonttimaata, rakennusta, muuta korvausta, ei suostuta kaavoittamaan väärän puolueen, sosiaaliryhmän tai kieliryhmän asukkaille.

Kunnallisen systeemin liittymismaksut on myös rahastuskeino. Lopulta tontti ja talo maksaa hyvin, hyvin paljon. Rakennusoikeuden kalleuden takia pientalot joudutaan kaivamaan maan alle kaivoon.

Homeriski tunnetaan ja tiedetään vesieristysten ja putkitusten pettävän ajan mittaan. Kivijalasta ja tuulettuvasta rossipohjasta on turha haaveilla. Näillä eväillä tehdään kalliita ja huonoja asuntoja. Kaupungit ovat hajanaisia kun kansalaiset joutuvat muuttamaan matkojen taakse.
"

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:11

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus