Blogi

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2007.

Internet on miekkaa tehokkaampi  1

Internet laajentaa demokratiaa ja tajuntaa kuin LSD ja kommunismi 60-luvun suuren ikäluokan nuoren mieltä. Ei ihme että monet uudet ideat ja Marimekon värikkäät Lotuskukat saivat alkunsa silloin.

Internet on moniyksilöisen virtuaaliolion hermoverkko. Internet on yhteinen tietoisuus, jossa yhden ajatukset kuuluvat muille ja jalostuvat. Osa ajatuksista on tietty vain aivomyrskyä, mutta on seassa jotain älykkyyttäkin. Mikäli planeetaltamme löytyy älyä.

Polittinen eliitti ei voi kävellä enää helposti kansan yli. Ylilyönneistä on äkkiä tieto äänestäjillä ja parhaassa tapauksessa jopa valppaan kansalaisen kännykkävideo. Internetissä ei ole samaa sensuuria ja omien etujen tavoittelua, mitä on julkisessa sanassa, kuten sanomalehdissä tai TV:ssä. Internet on myös totuuden torvi.

Olisi ihmeellistä jos ei valtaeliitti ja poliitikot haluaisi sensuuria nettiin, koska heiltä on pois kansan valta ja ajattelu. Koska alkaa nettisensuuri, jossa harhaoppiset ajatukset deletoidaan. Harhaoppivirasto voitaisiin perustella piratoinnin ja terrorismin uhalla. Valitettavasti roskapostin blokkaus ei kiinnosta viranomaisia.

Täällä voi yksilö myös munata itsensa laajemmin kuin koskaan. Kannattaa olla tarkka naputtaja.


Asuntojen kalleudesta  1

Helsingin apul kaup joht. oli uutisissa. Vastasin HS ään asuntojen kalleudesta ja pääkaupunkialueen hajanaisuudesta. Tässä artikkeli.

" Suomi on EU:n harvaanasutuin maa, jossa tonttien hinnat kaupungeissa ovat kalleimmasta päästä. Pääkaupunkiseudulle mahtuisi vaikka kaikki suomalaiset. Google Earth:istä näkee kuinka tyhjää täällä on. Selitys löytyy - politikoista ja tottelevista virkamiehistä.

Kaavoituspeli on häikäilemätöntä eduntavoittelua kunnan monopoliasemalla. Keinotekoinen niukkuus pitää tontit kalliina ja kunnan tulot korkeana. Jos kunta ei saa osaansa arvonnousta niin se ei hyväksy kaavaa. Keinokimaraan kuuluu esimerkiksi vaatia ilmaista tonttimaata, rakennusta, muuta korvausta, ei suostuta kaavoittamaan väärän puolueen, sosiaaliryhmän tai kieliryhmän asukkaille.

Kunnallisen systeemin liittymismaksut on myös rahastuskeino. Lopulta tontti ja talo maksaa hyvin, hyvin paljon. Rakennusoikeuden kalleuden takia pientalot joudutaan kaivamaan maan alle kaivoon.

Homeriski tunnetaan ja tiedetään vesieristysten ja putkitusten pettävän ajan mittaan. Kivijalasta ja tuulettuvasta rossipohjasta on turha haaveilla. Näillä eväillä tehdään kalliita ja huonoja asuntoja. Kaupungit ovat hajanaisia kun kansalaiset joutuvat muuttamaan matkojen taakse.
"


Kulttuuri ja ekohulluus  1

Luin kaupunginjohtajan ajatuksia HS ssä ja vastasin niihin.
Exterpoloimalla hihhuleiden ajatuksia päädytään seuraavaan pakinaan. Tässä artikkeli :
"
Entinen helsinkiläinen, nykyinen espoolainen tekee yhteenvetoa.

Helsingin niemen voisi muuttaa täysin autottomaksi alueeksi ja muuttaa ulkoilmaeläintarhaksi ja museoksi. Näin villieläimille, bongareille ja kulttuuri-ihmisille jäisi tilaa harrastaa. Ekosysteemit tasapainottuisivat kun sudet ja ketut tasapainottaisivat suojeltujen valkoposkihanhien, lokkien ja pulujen määrää luonnollisella tavalla.

Ihmiset voisivat kävellä, pyöräillä ja käyttää metroa ja ratikkaa. Samalla kunto nousisi kohisten ja kaikki olisivat iloisia. Luultavasti saataisiin liikenteeseen taas idyllisiä hevospelejä, joille keskusta on muutenkin suunniteltu.

Kun Helsingin kulutus ja liikkeet vähenisivät, ei huoltoautot ja taxitkaan enää parkkeeraisi jalkakäytäville ja suojateille. Turhan liikkumisen voisi jättää pois ja hoitaa asiat kotoa internetillä. Ihminen saastuttaa luontoa, joten voisi tutkia helsinkiläisten pakkosteriloinnin vaikutusta ilmaston lämpenemiseen.

Pääkaupungin voisi siirtää samalla muualle dynaamisempaan paikkaan, vaikka Espooseen tai Hämeenlinnaan.

Nykyisen eduskunnan autoille löytyy hyvin tilaa vaikka Vantaalta, mistä on nopea raideyhteys. Kansanedustajat voisivat saada peräänkuuluttamaansa arvonantoa kansalta tälläkin tavoin. Taxien käyttö olisi tietty pahinta huijasta, koska ne kuluttaa eniten kulkien turhaa tyhjänä kaupungista toiseen.

Helsinkiläiset ajelevat vanhoilla autoillaan ostoksille Espooseen jo nyt, kun kuulemma keskustassa on vaikea käydä ostoksilla ja logistiikka ei toimi. Jos ei helsinkiläisillä olisi autoja niin ei tarvittaisi Espooseenpäin suunniteltuja tulleja ja passinmaksupaikkoja. Jo nyt vieraat tukkivat kehätiet mennessään keskustaan ja pois, mikä poistuisi samalla.

Helsingissä voisi olla polttoaineet hinnoiteltu kaksinkertaiseksi ja värjätty vihreäksi. Tämä rajoittaisi turha ajelua. Väärän värisestä menovedestä rankaistaisiin riittävästi. Muualta tulevilla pitäisi olla GPS systeemi, joka laskisi ajettuja kilometrejä ja yksinkertaisella CO2 taulukolla ja saataisiin arvioitu lisämaksun määrä.

Ilman systeemiä ei ole asiaa Helsinkiin. Yksinkertaisella hahmontunnistuksella ja tekoälyllä voitaisiin tutkia rajalla rekisterinumerot ja seurata auton liikettä myös 3G verkon yli. Esimerkiksi Tullihallituksella on kerääntynyt asiantuntemusta luoda yksinkertainen ja yksiselitteinen systeemi tämänkin auton käyttöveron kantoon. "


Ekojutuilla huijataan ihmisiä  1

Oli pakko reagoida kun maailmassa on oman edun tavoittelua. Ekosanalla voidaan perustella monenlaista rahastusta. Siispä kirjoitin HS:n.

"
Uutisen mukaan virkamiehet saivat raporttinsa valmiiksi Espanjassa. Seuraavaksi lentävät ensi kuussa Balille. Syynä on huolestuminen lentoliikenteen päästöistä.

Luonnonsuojelusta ja ekojutuista on tullut kokonaiselle virkamiesryhmälle ja politikikoille pysyvä tekosyy reissata ympäri maailmaa ja nostella ekoveroja. Yritykset voivat työskennellä kuvapuhelimillaja netin avulla. Miksei virkamiehet ?

Pitäisi rahoittaa muutakin kuin tätä nykyistä CO2 -tutkimusta ja hysteriaa, jotta ympäristöön voisi oikeasti vaikuttaa. Nyt CO2 on helppo ratkaisu ja palkka juoksee.

Edelleenkään ei ole tieteellisesti voitu perustella että CO2 olisi tämän hetkisen lyhyen lämpöjakson takana. CO2 on ilmassa tuhannesosia. Vesihöyryä on 1,8%paino @100 RH, 20C. Tunnetusti pilvet lämmittävät. Palaminen tuottaa vesihöyryä. Myös auringon aktiivisuus vaihtelee. Pinnan heijastuvuus vaihtelee. Ehkä ratkaisu onkin voimaloiden vesihöyryjen tiivistäminen vedeksi ?

Lopullinen energiaratkaisu on fuusio-energia tämän hetkisen tiedon mukaan. Osa CO2-veroista pitäisi käyttää fuusioenergian kaupallisen käytön aloittamiseen ja kehittämiseen. Nyt ne rahat käytetään muuhun.
"

Julkisuudessa moni tutkija on valitellut ettei muulle tutkimukselle kuin ympäristön lämpenemistä ja tunnetuilla CO2 systeemeillä perustuvalle tutkimukselle saa rahoitusta. Kuitenkin tuon hypoteesin varaan nojaa poliitikkojen globaalit ratkaisut päästökaupasta, korkeasta energiaverotuksesta jne. Ehkä juuri siksi he eivät halua että joku todistaisi ettei kyse olekaan CO2 päästöstä. Ekosta on tullut sana, jolla voidaan perustella kaikenlaisia hölmöyksiä ja lisärahastuksia.

Balin lomaparatiisiin lentää muuten 2500 virkamiestä + apurit ...


Keskusta eläväksi - ihmiset maan alle  1

Luin HSn ja ihmettelin kun toimittaja oli muuttanut Hgin kaup joht Pajusen autoilijoita keskustan suosivan mielipiteen muotoon Keskusta eläväksi- autot maan alle. Minulla on ollut vuosikymmeniä toinen visio.
"
Keskusta eläväksi - ihmiset maan alle.

Jo pitkään olen huomannut miten kätevä on kävellä maan alla keskustatunneleissa paikasta toiseen myös talvella lämpimässä ja valoisassa paikassa. Kesähelteellä maan alla on viileämpää. Pimeä aika kun kestaa 1/2 vuotta. Autojen matelua ei tarvitse odotella valoissa. Myöskään ei tarvitse altistua diesel-autojen katkulle. Tunneliin mahtuu yhden autotien tilalle hyvä tilat kävelijöille. Näissä tiloissa pitäisi olla riittävästi liikkeitä, mikä pitäisi tilan valvottuna ja toimivana. Liikennejärjestelyt, kuten metro, pitäisi liittyä näihin tunneleihin. Tämä olisi todellinen metropoli.

Kuvattu maanalainen verkosto on esimerkiksi Torontossa, jota pidetään yhtenä pohjois-Amerikan kauneimpana kaupunkina ja ilmasto on saman tyyppinen. Siellä on isot ja turvalliset liiketilat maan alla. Marmoriakin näkyy seinillä. Rikkinäisten ikkunoiden teorian mukaan tilat on pidettävä siistinä jotta ne pysyy siistinä ja turvallisena.
"



Pakkotyölaista, Tehy-laki  1

Laitoin saman tekstitn HS än keskusteluun jo siitä olisi mitään apua demokratiassa. Liittyy Tehy/ pakkotyölakiin ja perustuslainmuutoksiin. :
"
Pakkolaki kuuluu erikoiseen kriisitilanteeseen, jossa voidaan hetkellisesti yhteisen edun takia polkea yksilön vapautta. Näitä ovat mm. vapaus valita työnsä, ollakko töissä millä palkalla ja lakko-oikeus. Kriisitilanteita on äkillinen tai ennalta-arvaamaton luonnonkatastrofi, sotatila, hätätila, mellakka tms.

Laissa on kyse yksilön oikeuksien, joihon Suomi on sitoutunut mm. perustuslaissa, polkemisesta. Tietysti perustuslain käsittely tapahtuu siitä määrätyssä muodossa.

Pakkotyötapauksissa pitää maksaa tekijälle täysi korvaus ja aiheutetusta haitasta. Oikeustajun mukaan korvaus on luokkaa 2-10 kertainen normaali palkka ja korvattava työn suorittamisesta aiheutuvat kulut ja haitat. Kyse on hätätyöstä eikä edes viikonlopputyöstä tai ylityöstä. Haittoja on työpaikkamatkat, lomamatkan peruutus ja muut välilliset kulut. Jos tällaisen päivystystyön tapainen uhka lisätään työnkuvaan, on se huomioitava palkkauksessa.

Tällaista hätätyötä voisi käyttää esimerkikisi tarkoituksella turvaamaan yhteiskunnan toiminta esimerkiksi mellakan tai lakon aikana useilla aloilla. Tällaisia on hoitajalakko, julkinen liikenne, ruuan ja lääkkeiden kuljetukset, poliisi- ja rajavartiosto, sähkönjakelu, jätteet, satamat, uutistoimitus, vesi- ja viemäri, kaukolämpö, polttoaineidenkuljetus ja monet muut alat. Todennäköisesti oikeudessa tulkitaan kuuluuko hoitajalakko hätätilan piiriin.

Hoitajien tapauksessa on kyse lakosta ja irtisanoutumisesta huonosti palkatusta työstä. Lakko aiheuttaa kriisitilanteen, joka on ennalta tiedossa ja on syntynyt pitkän ajan mittaan. Työnantajan on lakon aikana turvattava toimintansa väliaikaisella keinolla kunnes kysyntä ja tarjonta kohtaa. Ilmeisesti työnantajan on sovittava siitä neuvotteluosapuolensa kanssa kunnes saadaan palkkasopu eikä ensimmäiseksi yritettävä pakkolain mahdollisuutta. Palkkaus on ainut keino saada alalle tarpeeksi henkilökuntaa tässä vaiheessa muutenkin.

Keinoja hoitaa kriisitilanne on palkata minimihenkilökunta väliaikaisesti suuremmalla (neuvoteltava) kriisipalkalla, siirtää potilaat yksityyissairaalaihin ja ulkomaille. Eli ei pakkolakitilanne.

Laajemmin pitää tutkia täyttääkö Suomen käytäntö lansimaisen demokratian peruspiirteen erillisestä toimeenpano-, lainsäädäntä- ja tuomiovallan erottamisesta. Sitoutuneet lainsäätäjät ovat jäävejä päättämään perustuslain tulkinnasta esimerkiksi eduskunnassa eturistiriidan takia. Muualla on yleistä että esimerkiksi valituksia käsittelee samat päättäjät.
"
Viimeisen lauseen piti olla " Muualla Suomessa on yleistä että esimerkiksi valituksia käsittelee samat päättäjät. , muttei se mahtunut.

Lisäksi voi todeta että laissa on valtiolla ja sitä kautta kunnilla velvollisuus huolehtia (verorahoilla) terveydenhoidosta eikä Tehyn. Eduskunnasta on tullut kumma työsopimuskiistan kumppani, koska samat päättävät (hallitus)puolueet on sopijaosapuolina kunnissa. Usein kunnan virkamiehet ja poliitikot ovat samoja henkilöitä. Eli nyt kyseessä on neuvottelu poliitikot vastaan Tehy. Hätätilan julistamiseen tarvitaan 5/6 enemmistö eduskunnasta, enkä usko löytyvän sellaista yhtenäisyyttä maassa. Kunnat voi järjestaa ilman kriisilakia terveydenhoidon normaaliakana rahalla. Tätä pakkolakia voidaan käyttää epäselvästi melkein mihin tahansa lakkoon.

Pitäisikö lakoissa pyrkiä siihen että aloitetaan lakko, mutta välttämätön henkilökunta pidetään töissä reilusti korotetulla palkalla yhteisen sopimuksen mukaan kunnes neuvotelutulos saavutetaan ? Tällöin minimoidaan vahingot ja voidaan maksaa jatkossakin lisää palkkaa.

Valitettavasti kunnat ja valtio käyttää (Tehyn palkkarahat)rahansa muuhun kuin terveydenhuoltoon ja koulutukseen, mitkä on kansanoikeustajun mukaan perustoimintoja. Valtio on lisäksi sälyttänyt kunnille lisää kuluja muttei verotuloja, vaan käyttää rahat itse. Verotulojen käyttäminen kertoo, että yhteiskunta katsoo älykkäämmäksi käyttää kansalaisten rahat. Ja tässä tapauksesa älykkäämmät poliitikot ovat kanavoineet rahat muualle kuin terveydenhuoltoon.

Pakkolaissa on eräs epäselvyys.
Ihmisiä voi määrätä pakkotöihin. Työntekijä voi ilmoittaa olevansa epävarma/epäpäteva tehtävään. Tai työntekijä voi olla humalassa. Kuka ottaa vastuun hoitovirheistä kun työntekijä ei halua niistä olla vastuussa ? Jos pakkotyöstä kieltäytyy ja saa sakot eikä maksa, joutuuko vankilaan ? Voidaanko määrätä (mielisairaalaan) uudelleenkoulutettavaksi ja Novgorodiin leirille ? Miten tämä laki eroaa kommunistien toimista NL:ssa ? Käyttääkö poliitikot demokratian nimissä anastamaansa kansanvaltaa kansaa vastaan ? Onko tässä kansan kestokynnyksen raja ?

Esimerkkejä säästöistä :
Esimerkiksi Afrikan kehitysyhteistyö rahoja voisi käyttää Suomen kehittämiseen ja pitää suomalaiset potilaat hengissä. Suomi voisi vaihtoehtoisesti viedä vaikka työtä sinne ja auttaa ihmisiä auttamaan itseään. Ehkä työttömät voisi halutessaan työllistyä näihin töihin. Samalla kehitettäisiin kulttuurinvaihtoa, solidaarisuutta ja kaikkea hyvää. Muutenkin kuulemma afrikkalaiset naureskelee miten helppoa on saada noita rahoja, joita valvotaan huonosti, ja joista osa menee aseisiin ja osa tavaroista varastetaan. Samaan aikaan avunsaajat pilkkaavat kristittyä Eurooppaa ja toivovat että Allah saisi auttaa, joten se ei edes nosta profiiliamme.