Onko seuranhakua muualla, kuin Tinderissä?

  • kallepm

On totta, että Tinder-sovellus on suosittu, mutta seuraa haetaan monesta muustakin paikasta. Tinderiä käyttävät pääsääntöisesti nuoret kaupunkilaiset, mutta jopa heillä on usein muitakin deittisovelluksia tai netin deittipalveluita käytössä. Toki Tinder on helppo, koska siihen voi Facebookista valita kuvan ja samalla se näyttää, jos potentiaalisessa matchilla ja sinulla on yhteisiä tuttuja. Eli toisaalta voi kenties kaverilta kysellä, että millainen tyyppi on kyseessä tai vaihtoehtoisesti pyyhkäistä vasemmalle, jos ei halua, että kyseessä on kenenkään tuttu. Monessa muussa palvelussa ei tätä mahdollisuutta ole, joten se onkin monen käyttäjän mielestä suuri etu. Tinderissä näkee myös etäisyyden, eli yleensä lähialueen käyttäjät näkyvät ensin. Toisaalta taas kenties keskustelua ei kannata aloittaa, jos asuu itse Hangossa ja matchi näyttääkin asuvan Inarissa. Silloin välimatka tekee tapailun melkoisen haasteelliseksi. Jos etäsuhde ei häiritse, niin yrittänyttä ei laiteta.

Toisaalta taas, jos asuu pienellä paikkakunnalla, niin saattaa kokea kiusalliseksi sen, että jatkuvasti tulee tuttuja vastaan. Netin deittipalvelut sen sijaan antavat mahdollisuuden hieman anonyymimpään kumppanin etsintään. Itsestään voi paljastaa juuri sen verran, kuin haluaa. Ilmoitukseen ei tarvitse laittaa omaa kuvaa ja kuvan voi lähettää, vaikka vasta sitten, kun on jo hetki juteltu. Seuranhaku netin kautta hieman anonyymimmin onkin monelle luontevampaa. Osa tosin ei vastaa kuvattomiin profiileihin, mutta se onkin sitten jo asia erikseen.

Mitä tulee kysymykseen, että onko seuranhakua muualla, kuin Tinderissä, niin lyhyesti vastattuna voi sanoa, että on. Varsinkin hieman varttuneemmat tekevät mielellään profiilin netin deittipalveluihin, koska heillä kaikilla ei ole Facebook-tiliä, joka vaaditaan Tinderiin ja he muutenkin kokevat sen vieraaksi. Tinderissä myöskin se, että siihen voi rekisteröityä ilmaiseksi usein tarkoittaa sitä, että sieltä löytyy erilaisia kujeilijoita ja keppostelijoita, jotka ovat liikkeellä feikkiprofiililla. Maksulliset netin palvelut sen sijaan eivät juurikaan kärsi näistä keppostelijoista, koska he eivät halua profiilistaan maksaa.

Kirjoitettaessa soi Massive Attack - The Spoils

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.