Anna Suomen kesän kerrankin polttaa – mene Tampereen Chilifesteille

Suomen tulisin festari tuo chilin monet maut ruoan ystävien ulottuville.

Kuva: Chilifest Finland

Ruoan ystävät pääsevät pian taas herkuttelemaan, kun Chilifest Finland sekä pienpanimofestivaali Tulli Beerfest järjestetään elokuussa Tampereella. Koko perheen tapahtumassa on luvassa huippukokkien taidonnäytteitä, tulisia kilpailuja, näytöskeittiöitä, sinkku-tasting, musiikkia sekä tietysti paljon herkullista ruoka- ja juomatarjontaa. 

Näytteilleasettajia tulee ympäri Suomea ja festivaaleilla on tarjolla kaikenlaista ruokaa ja chilituotteita laajalla skaalalla. Tulisen ruoan lisäksi tapahtumassa on myös mietoja makuja.

Tulli Beerfestissä yli viisitoista pienpanimoa esittelee suosittujen tuotteidensa lisäksi myös erikoistuotteita, kuten chilioluita. Lisäksi ohjelmassa on jännittävä sinkku-tasting, johon osallistuvat pääsevät erilaisten panimotuotteiden lisäksi maistelemaan (sori, tapaamaan) erilaisia ihmisiä.

Chilifest Finlandin tämän kesän teemoja ovat tuoreet chilit ja street food. Satavuotiaassa Suomessa sananvapaus on keskeisiä teemoja, ja Chilifest Finlandin tulkinta sananvapauteen käy mahan kautta: Ruokafestivaali järjestää sananvapauden hengessä grillauskilpailun, jossa huippukokkien tehtävänä on valmistaa suomalaisista raaka-aineista annos, joka heidän mielestään parhaiten ilmentää sananvapautta. Chilifest Finland on osa Suomi 100 “Sananvapauden tarina” -ohjelmistoa.

Chilifest Finlandin ohjemistossa nähdään myös perinteinen chilinsyönnin MM-kilpailu, johon kuka tahansa voi ottaa osaa etukäteen ilmoittautumalla. Edellisvuoden skaban Facebook-tapahtumassa kilapilun säännöissä sanotaan: "Kilpailijoilla on puoli tuntia aikaa syödä mahdollisimman paljon (grammoina) Naga Morich -chiliä. Kilpailusuoritus katsotaan lopetetuksi, mikäli suuhun menee jotain muuta kuin chiliä tai kilpailija oksentaa."

Huhhuh! No nyt on mahdollisuus testata, miten paljon chiliä napa vetää.

Chilifest Finland ja Tulli Beerfest järjestetään 18.20.8. Tullikamarin aukiolla sekä Pakkahuoneen ja Klubin tiloissa Tampereella.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi