Kikkelikerhon tuho

  • Jussi Rauvola

Naiset katselevat lasikaton läpi harmaissa puvuissa mersun takapenkille kiitäviä johtajia. Sitten he menevät päiväkodin kautta kauppaan tekemään ruokaostoksia euroillaan, jotka ovat arvoltaan tulkinnasta riippuen 80–100 senttiä.

Tämä kaikki on jo eilispäivää, ja nyt miesten ahdinko vain pahenee.

Esimerkiksi eräässä suomalaisessa opiskelijajärjestössä on jo pitkään toiminut suuri, aktiivinen naisverkosto täynnä vaikutusvaltaisia naisia yhteiskunnan eri aloilta. Ja sitten on vähemmän aktiivinen ja melko eksklusiivinen miesverkosto, johon kuuluu vain viime vuosien puheenjohtajia.

Jälkimmäinen verkosto on niin epävirallinen, ettei sitä oikeastaan ole edes olemassa, mutta silti joku vääräleuka on keksinyt sille nimen: kikkelikerho. Huhun mukaan pääsyvaatimuksena on vanhoina hyvinä aikoina ollut muutakin kuin miehiset sukukalleudet, mutta tästä ei ole vahvistettua tietoa.

Eikä tule.

Nimittäin kävi niin onnettomasti, että Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokouksessa viime viikonloppuna valittiin puheenjohtajaksi vahingossa nainen. Vahingossa siksi, että ilmeisesti sukupuoleen ei huomattu kiinnittää tavanomaista enempää huomiota.

Yölliset kähminnät kabineteissa jatkuivat aamuun asti, ja lopulta neuvottelijoiden pieni ja perinteisesti miesvaltainen joukko pääsi sopuun keitä kaikkia kokousedustajien tulee äänestää.

Tuloksena kehkeytyi uusi hymyilevä opiskelijan äänitorviseitsikko: http://www.syl.fi/2010/11/20/syln-liittokokous-valitsi-uuden-hallituksen-puheenjohtajaksi-katri-korolainen-virkajarvi/

Koska k-kerhon tapaamisessa ovat perinteisesti läsnä kaikki lähivuosien k-miehet (ml. tämän kirjoittaja), k-kerho voi kokoontua seuraavan kerran aikaisintaan 2010-luvun lopussa – edellyttäen, ettei jostain ilmesty sitä ennen taas pätevää naista, jo toista samalla vuosikymmenellä.

R.I.P. Kikkelikerho.

1 kommentti

Anonyymi

24.11.2010 12:24

Upea kirjoitus. Harvemmin saa lukea mitään näin syvällisesti teemaan uppoutuvaa.

Tavallisestihan me pääsemme tarkkailemaan sitä, että kuinka kirjoittamisesta innostuneet eronneet, karanneet ja pihalle potkitut kalastelevat eri aihevalinnoilla mahdollisimman paljon kehuja itselleen. Kyse on valtaväestön silmiltä sinänsä taitavasti kätketystä manipuloinnista.

Kirjoittamalla: "iloisesta" tapahtumasta on tarkoitus saada yhteisöltä "hiphei, onnee sulle!" -tyyppistä palautetta. "Surullinen" tapahtuma puolestaan on tarkoitettu säälipisteiden keräämiseen. Pidän tätä suoranaisena törkeänä petoksena ja vähintään empatianäpistyksenä. Yhteisöltä nimittäin kalastellaan "osaa ottavia" ja "analyyttisia" keskusteluja kuten "heeeeei, mikä sulla nyt on hätänä *hali*" -kirjoituksia. Sitten tulevat tietysti rändöm kalastelut. Koukku heitetään eetteriin ja katsotaan mitä tapahtuu. Esimerkiksi kirjoittajan päässä saattaa syntyä harhainen käsitys omasta romanttisuudestaan, kuten "hei moon romanttinen, mä ostan nyt joulukuusen jo vähän "ennakkoon" kuuntelen sit jotain romanttista joulumusaa kuten Celinee..." Tämän tarkoituksena on tietysti kalastella vähintäänkin leikkisästi vihjailevia ja epäsuoria kommentteja kuten "soot sitten niin ihqdaa romantiqqo".

Kiitos, asiallisesta kirjoituksesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi