Kirje Uusikselle

  • Aapo Puskala
100 000 000 000 000 dollaria
100 000 000 000 000 dollaria

Hyvä edustaja Uusipaavalniemi,

Suomen Talousdemokratia ry:n haastattelussa ehdotatte yksinkertaista ratkaisua Suomen velkaongelmaan. Tiivistetysti sanomanne on, että valtio loisi rahaa tyhjästä. Osoititte haastattelussanne varsin vakuuttavasti, kuinka rahan painaminen ei johtaisi hyperinflaatioon tai muihin ongelmiin.

Minulla on seinälläni 100 000 000 000 000 Zimbabwen dollarin seteli. Tarjoan tätä Teille ja koko Suomen valtiolle velkaongelmamme ratkaisuksi. Ei tarvita kuin virkamies Euroopan Keskuspankista, joka piirtää eurosymbolin setelin numeroiden perään. Sen jälkeen raha viedään pankkiin ja saamme sata biljoonaa euroa tyhjästä.

Tällä yhdellä sadan biljoonan euron setelillä voimme
* maksaa koko Suomen valtionvelan
* maksaa kaikki valtion ja kuntien menot 100 vuoden ajan (vaikka laskemme mukaan 3% vuotuisen lisäyksen)
* jakaa jokaiselle kansalaiselle vauvasta vaariin 7,5 miljoonaa euroa käteistä

Tekisimme kaikista suomalaisista monimiljonäärejä, suomme heille täyden verovapauden sadaksi vuodeksi, takaamme heille ilmaiset palvelut koko eliniäksi ja maksamme kaiken valtionvelkamme pois.

Lahjoitan setelini ilomielin näin hyvään tarkoitukseen. Onko teillä tiedossanne osoitetta, jossa joku virkamies voisi piirtää seteliin eurosymbolin ja näin suoda meille täydellisen taloudellisen itsenäisyyden?

Ystävällisin terveisin,
- Aapo Puskala
Helsinki

9 kommenttia

Anonyymi

24.11.2010 02:20

No onhan tota setelirahotusta esim. ameriikan yhdysvallat tehny nyt viime aikoina ja käytännössä myös euroopan keskuspankki on painanu irlannin pankkijärjestelmälle rahaa,eikä se nyt oo mihinkää hyperiflaatioo johtanu,eikä tuu johtamakaa,jos rahapolitiikan kanssa ollaa tarkkana....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin