Maan tapa amerikkalaisittain OSA 2

  • Mikko Sjögren

Yhdysvaltain keskuspankki ilmoitti aloittavansa setelielvytyksen uudelleen. FEDin tavoite on tukea työllisyyttä ja asuntomarkkinoita. Elvytyskierros käynnistettiin nyt kolmatta kertaa käsillä olevan talouskriisin aikana. Markkinat kiittivät ja suuret osakeindeksit lähtivät lentoon.
Keskuspankin pääjohtajaa Ben Bernankea ei voi syyttää epäjohdonmukaisuudesta. Hän on selväsanaisesti puheissaan ilmoittanut olevansa valmis lähettämään helikopterit matkaan ja ampumaan maan täydeltä uutta valuuttaa järjestelmän kiertoon. Kaupan päälle FED on keksinyt nimittää toimenpidettä kvantitatiiviseksi kevennykseksi.
Ikävä velvollisuuteni on paljastaa teille, hyvät lukijani, alaston totuus: keisarilla ei ole vaatteita. Keisari on krapulassaan tilannut jo kolmannen tasoittavan. Ryyppyporukka taputtaa keisaria selkään ja tarjoaa lisää viinaa. Valitettavasti paluu arkeen on edessä ja sitä ei tasurilla korjata. Kiertoon lähtevä uusi valuutta tulee painokoneesta. Se ei poista Yhdysvaltojen talousongelmia. Setelielvytys ainoastaan pitkittää ja pahentaa tilannetta.
Yhdysvaltojen valtionvelka on ennätyskorkealla tasolla. Kuten olen jo aiemmin maininnut, amerikkalaisetkin elävät yli varojensa. Tilanne ei voi jatkua loputtomiin. Ongelman ratkaisu tulee vaikuttamaan sinun elämääsi.Talouden mullistukset luovat aloitekykyisille ihmisille myös suuria mahdollisuuksia. Minkälainen suunnitelma sinulla on tulevaisuuden varalle?

Kirjoitettaessa soi Rahaa palaa, Kristal feat Uniikki

3 kommenttia

Anonyymi

17.9.2012 13:07

Dollarin devalvaatio vain pahentaa tilannetta? Tämähän kuitenkin laskee USA:n valtionvelkaa ja lisää vientiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.9.2012 18:57

Rahan painaminen pahentaa tilannetta, koska se ei perustu mihinkään. Eli sitä painetaan, vaikka sen perustana ei ole mitään nk. kiinteää rahaa, kuten kultakanta ennen kuin presidentti Nixon irrotti dollarin siitä 70-luvulla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.10.2012 14:47

Niin, mutta USA voikin elää yli varojensa, koska muut maat tarvitsevat dollareita ostakseen öljyä. Kun öljyn hinta nousee kasvaa myös muiden maiden dollarivaranto tarve. Eli sinne vaan lisää pökköä pesään. Iran alkaa myymään öljyä suoraan kiinalle ja venäjälle . Kiinassa on jo vaihtoehtoinen öljypörssi lähtökuopissa. Kauanko luulette että menee ennen kun USA hyökkää Iraniin? Tekosyynä on luonnollisesti joku WMD väite. USAn on vaan pakko käydä kimppuun, koska vaihtoehto on liian karmaiseva tavalliselle kaduntallaajalle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi