Naapurissa on bileet – muttei kauaa!

  • Mikko Salasuo

Kerrostaloasumisessa on kääntöpuolensa. Monille on varmasti tuttu ilmiö, kun naapurissa bailataan yön pikkutunneille saakka. Mikäli itse sattuu olemaan kinkerien järjestäjä, ei homma pahemmin puristele, mutta seinän takana voi kupla otsassa kasvaa hyvinkin kookkaaksi. Näin juhannuksena aihe on akuutti, sillä stadiin jääneet järjestävät usein juhannustanssit kotonaan.

Itse olen ollut seinän kummallakin puolen. Asuessani kahden miehen poikamiesboksissa Roihuvuoressa, oli meno välillä hyvinkin hilpeää. Naapurit olivat kuitenkin hyvin joustavaa sorttia ja osin varmasti siksi, että siirryimme kapakkaan aina kello 22 hujakoilla. Valituksia ei tullut, vaikka laulu kaikasi usein ”kuin olisitte seisseet meidän olohuoneessa” – lausui tuolloinen seinänaapurimme. Mukava mies.

Seuraavassa asuinpaikassani, sekin Roihiksessa, homma ei mennyt ihan yhtä putkeen. Alakerran naapuriperhe oli venyvää sorttia, siitä ei heitä voi syyttää. Eräille etkoille alakerran rouva tuli ystävänsä kanssa mukaan, kun ”mekkala ylhäällä oli niin kova”. Sen sijaan jatkot menivät muutamaan otteeseen poskelleen. Pahimmin joulupäivänä 1997, kun mellakkamme seurauksena poliisi saapui paikalle ja meikäläinen Kisiksen pahnoille. Anteeksipyyntö viinipullon kera ja se oli siinä.

Viime aikoina olen ollut seinän väärällä puolella. Vaikka asuintaloni onkin suhteellisen rauhallinen, toisinaan musiikki ja mekkala jatkuvat läpi yön. Aiemmin ongelma oli yläkerrassa, jossa joku uuno soitti toistuvasti teknoa niin helvetin kovaa, että ikkunaruudut helisivät. Eräänä yönä kävin pyytämässä bassoa pienemmälle ja se auttoikin jo paljon. Nykyisin siellä on hiljaista.

Eilen uusi seinänaapurini aloitti juhannuksen. Onneksi suhteellisen maltillisesti, vaikka Solistiyhtye Suomen biisi ”Mahtava peräsin ja pulleat purjeet” tulikin repeatilla ainakin kymmenen kertaa putkeen – ja kovaa. En itse ole mikään Suomi-iskelmän ystävä, mutta rehellisyyden nimissä se voittaa nukkumista yrittäessä teknon 100-0.

Tänään starttasin todella aikaisin urheilemaan ja palasin juuri äsken kotiin. Markku Aro on varmasti jonkun mielestä oikeinkin kelpo artisti, mutta en toivoisi näin juhannusaattoaamuna sen jätkän laulavan omassa olohuoneessani. Kuitenkin ”Läähätän ja läkähdyn” raikui vielä hetki sitten joka sanaa myöden sohvalleni.

En kuitenkaan jaksa sniidata pienistä näin juhannuksena ja iskinkin valittamisen sijaan Social Distortionilla vastapalloon – touuuudella kovalla volyymilla. Toimi kuin häkä! Nyt jään odottelemaan naapurin vastaliikettä ja rukoilen salaa, että tämä kuuntelee jotain muutakin kuin suomi-iskelmää tai teknoa – sillä muuten kuuppani räjähtää.

Suosituksena 49 minuuttia taattua vastamyrkkyä mekkaloivalle naapurille – Mike Ness ja kumppanit rämistelevät oikealla volyymilla saletisti humppakansan maanrakoon.

Kirjoitettaessa soi Social Distortion - Rock am Ring

5 kommenttia

Zipkins

24.6.2011 11:29

Tuttua touhua. En itse jaksa niuhottaa jos ovat liian äänekkäitä, viikonloppuisin tai yleisinä kännäyspäivinä varsinkin. Mutta toissapåiväna naapurin ottaessa varaslähdön juissiin, seinän takaa alkoi kuulua niin kamalaa teknos@*$% a, että aloin kaivata entisiä asukkeja joilla oli öisin itkevä vauva

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.6.2011 12:44

Mulla oli naapuri, joka tuli toisinaan baarista, laittoi jonkun suomiklassikon soimaan repeatilla ja sammui. Naapurit sitten kuuntelivat tuota kunnes sankari heräsi itse ja sammutti musiikin.
Joskus juhlien isäntäkin taisi yrittää kertoa bilekansalle, että olisi jo aika lähteä kotiin - Ultra Bran Sinä lähdit pois soi vissiin sen seitsemän kertaa joskus aamuviideltä ennen kuin porukka tosiaan lähti kotiinsa.

En viitsi valittaa naapureista, kerrostalossa kun asun. Eikä täällä onneksi ole möykkää kuin muutaman kerran vuoden mittaan, tai sitten en ole itse kotona kuuntelemassa.

Häädön hommaaminen naapurille tai oma muutto muualle voi viedä ojasta allikkoon, vielä pahempaa voi tulla tilalle. Ja mä suosin noissa metelivalituksissa sitä,että ensin mennään pyytämään itse, että meteli hiljenee ja vasta sitten soitetaan apuvoimia tai valitetaan isännöitsijälle.

Itse olen saanut valituksen siksi, että tyttäreeni rakastuneet maahanmuuttajapojat parveilivat meidän pihassa ja rapussa odottelemassa tyttöä koulusta ja soittelemassa meidän ovikelloa. Millähän mä olisin voinut ajaa nuo ihastuneet esiteinit muualle kun olin töissä, ja tuo parveilu oli kiihkeimmillään klo 13-16, eli ei edes myöhään. Kaikille ei kerrostalo sovi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.6.2011 12:20

hah!
Entinen alakerran nais-ihminen vuoroin tappeli tai harrasti seksiä poikaystävänsä kanssa niin että seinät tärisi. Huusin öisin muutaman kerran lattian läpi että erotkaa jo kun tyyppi kävi puhelimessa läpi suhdettaan. Onneksi se muutti pois.
Nyt siellä asuu joku hullu nikkaroija. Hakkaa taulua seinään vaikka kahdelta yöllä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.6.2011 00:53

Äänet saa aina torpattua korvatulpilla. Tupakansavuun ei auta mikään. Joku päivä vielä tyhjennän jauhesammuttimen naapurin postiluukusta sisään, prkl.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samsa

29.6.2011 16:00

Jos haluaa pitää lämpimät välit naapureihin, niin kannattaa paukutella rumpuja kerrostalossa. Ehti mennä kuukausi ku sain varotuksen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi