Pekka ja Rosa

  • Mikko Salasuo

Eilen alkoi TV1:ltä kovasti mainostettu keskusteluohjelma Kuningas alkoholi. Ohjelman teemana on alkoholin asema suomalaisen elämässä ja sitä juontaa Juhani Seppänen. Odotin ohjelmalta paljon.

Ensimmäisen jakson pohjalta ohjelman tekijät ovat onnistuneet epäonnistumaan hämmästyttävän huolella. Villa Salin, jossa ohjelma on kuvattu, on teemaan nähden surkea miljöö. Ensimmäisessä jaksossa vieraina olleet Pekka Myllykoski Freukkareista ja Rosa Meriläinen näyttivät lilliputeilta ihmemaassa huvilan kolkossa ympäristössä. Henkilökohtainen teema jossa haetaan pohdiskelevaa otetta ja yltiökliininen ympäristö - häh?

Myllykoski on alan mies ja erittäin fiksu sellainen. Rosa säkenöi aina omalla persoonallisella tyylillään. Mutta mitä helvettiä he tekivät samassa jaksossa? Pekka ja Rosa painivat alkoholin käytössä aivan eri sarjoissa. Jos Rosa on perusbailaaja, voi Myllykoskea kutsua elämäntapajuopoksi. Heille Juhani Seppänen sitten heittelee yhteisiä kysymyksiä pohdiskeltavaksi – voi jeesus!

Mikäli katsoja ei tunne Pekkaa ja Rosaa, jää puheenvuorojen merkitys täysin absurdiksi. Esimerkiksi Pekalle sääntely tarkoittaa jokapäiväisten annosten laskemista ja myös tasoittelua aamuisin ”lääketieteellisistä syistä”. Rosalle sääntely taas on joka toinen viikko tapahtuvaan bailaamiseen liittyvää juomisen sääntelyä. Toinen puhuu metsästä ja toinen puista ja vika ei toden totta ole puhujissa, vaan ohjelman suunnittelijoissa.

Koska minua todella v...tti, että kaksi loistotyyppiä, joilla on asiasta sanottavaa, on sullottu järjettömästi samaan jaksoon, painelin heti ohjelman nettisivuille http://tv1.yle.fi/ohjelmat/asia/kuningas-alkoholi . Luettuani ohjelman ”ohjelmakortin” äkkäsin oitis, että ainakaan taustatoimittajille ei ole ollut hajuakaan Myllykosken tai Meriläisen suhteesta alkoholiin – en tiedä oliko juontajallakaan.

Freukkareita yli 25 vuotta seuranneena, ja siinä sivussa myös Pekkaa, olisi ollut todella kiinnostava kuunnella hänen ajatuksiaan. Nyt oli Rosa lyöty hulppean naurunsa kanssa samaan pakettiin ja tulos oli sieltä. Miksei Rosaa laitettu jaksoon, jossa olisi ollut jotakin resonanssia hänen kokemuksilleen?

Viisi tähteä Pekalle ja Rosalle, mutta nolla ohjelmalle.

Kirjoitettaessa soi Freukkarit - Kossu on mun kuski

4 kommenttia

Anonyymi

4.6.2010 12:29

Rosalle aina 0 tähteä, ihan mistä vaan. Sanottavan taso = uskomattoman alhainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MMOC

4.6.2010 16:18

Kerrankin jostain samaa mieltä tuon V-alkuisen kaverin kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gildetun

4.6.2010 23:12

Ohjelma oli todella hyvä,kaikinpuolin,ei moitteen sijaa mistään.Hyvä,että näistä asioista keskustellaan nykyään.Itse olen alkoholin kanssa jäänyt toiseksi,ja ollut raittiina 13 vuotta.Ei sitä alkoholia,elämän parasta kaveria kukaan hylkää,jos ei ole pakko,ja sitten on niitä jotka haluaisivat lopettaa käytön ,mutta eivät jostain syystä siihen pysty.Itsekin aikoinaan nauraa räkätin asialle kuin Rosa,mutta loppujen lopuksi toiseksi jäin..alkoi parantelut seuraavana aamuna,ja jossain vaiheessa alkoi putki jäämään päälle,ei siinä niin pitänyt käydä..
Ei ihminen ymmärrä ennen kuin on asian kokenut itse.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-suzannah-

9.6.2010 00:23

Ohjelma oli loistava, mutta Roosa kaukana siitä.. Keskenkasvuinen pikku kapinoitsija.. Tsori, nyt vaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi