Politiikkaa tuutin täydeltä

  • Mikko Salasuo

Katselin eilen suurta vaalikeskustelua. Sen logiikka oli suunnilleen seuraava:

1. Kymmenen ihmistä puhui eurokriisistä ristiin siten, että miljoonasta katsojasta enintään tuhat ymmärsi mistä lopulta on kyse.
2. Kymmenen ihmistä puhui kuntauudistuksesta siten, ettei kukaan miljoonasta katsojasta vahingossakaan ymmärtäisi mistä on kyse.
3. Kymmenen ihmistä voivotteli nuorten syrjäytymistä ymmärtämättä itse lainkaan mistä siinä on kyse.

Samaan aikaan myös Arkadianmäellä tapahtui. Teuvo sanoi kehitysapurahojen menevän lihoville poppa-ukoille ja satraapien kiillottavan täällä kilpeään, rikkidirektiivin olevan kettutyttöjen direktiivi ja ehtipä saman minuutin aikana viitata myös Tommi Evilään ja Roni Ollikaiseen. Kun vielä Juha Väätäinen kutsui Soinia lihavaksi ja kehotti ihmisiä kokeilemaan 40 kilon reppua selkään, on politiikan vilkas viikko lähes paketissa. Toki siihen mahtui tieto, että Teuvon ja Juhan puolueella kulkee kovaa gallupeissa.

Edellisistä voi tehdä seuraavia havaintoja.

1. On helppo ymmärtää, miksi vaalikansalaisuus on näivettynyt (koko viikko).
2. Herää kysymys, pitävätkö poliitikot ihmisiä täysinä tomppeleina (vaalikeskustelu)
3. Ymmärtää, että ihmiset ovat täysiä tomppeleita (Persujen suosion kasvu; myös Teuvo ja Juha eduskunnassa).
4. Tulee väistämättä pohdittua, ovatko Teuvo ja Juha "aikuisten oikeesti" eduskunnassa istuvia kansanedustajia, vai onko kyseessä nerokkaasti käsikirjoitettu ja jussiparviais-metodilla toteutettu hersyvä poliittinen komedia.

Lopulta havahdun siihen kauhistuttavaan ajatukseen, että samaa poliittista tosi-TV:tä tulee tuutin täydeltä seuraavan viiden viikon ajan ja joudun ammattini puolesta seuraamaan sitä. "Jumalauta", huutaisi tässä vaiheessa Rauno Repomies. Minä olen sanaton.

Kirjoitettaessa soi REM - End of the World

7 kommenttia

zimiii

21.9.2012 20:19

Erittäin hyvin sanottu siellä..
Olen itse tässä voivotellut että yhtäältä beebeetä toisaalta politiikkaa.
Ja mikä nämä kaksi asiaa erottaa toisistaan tänäpäivänä?
oikeesti kysyn sitä kun en erota.

kiitos mainiosta kirjoituksesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

21.9.2012 20:56

Ei käy kateeksi! :D Voi ihan valinnalla seurata tai useimminkin olla seuraamatta. Pölöpölöä, koko porukka.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MAgrippa

21.9.2012 21:23

1124 miljoonaa euroa lähetetään joka joka vuosi kehitysapuna, nykyään budjettiin ilman korvamerkintöjä. Kyllä pitääkin olla täysi tomppeli, suorastaan idiootti, jos ei tiedä että kaikki menee pysyvän tuloksellisen toiminnan käynnistämiseen.
New Yorkin yliopiston tuloksellisuusvertailussa Suomi sijoittui kehitysyhteistyössä häntäpäähän, mutta nehän valehtelevat aina.
Myös kenialainen James Shikwati valehtelee SPIEGELin haastattelussa.
Tomppelipersut taas valehtelevat kun sanovat että Suomi ottaa miljardikaupalla velkaa vuosittain.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.9.2012 10:51

Jep, jep, mä katsoin myös saman keskustelun. Oli se varsinaista touhua. Nooh, eilen oli ihan yhtä älykäs ja "tarpeellinen" keskustelu
A-Streamissa miespoliitikkojen imagosta ja läskistä, että onko siitä politiikassa haittaa vai hyötyä.

Unohdit Repomiehen repliikistä: Jumalauta, lääkkeet :)

Oi aikoja, oi tapoja..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.9.2012 21:15

Poliittisesti vihertävä dosentti Salasuo ylentää itsensä kirjoituksellaan muita ylemmäksi. Kun Salasuon aiempia höpinöitä lueskelee, on selvää, ettei mies itsekään ole ymmärtänyt esimerkiksi ulkoistamisen hyötyjä, vaan purnaa, kuinka työpaikan tietokone ei toimi. Mikko-parka!
Miten siten hänen analyysinsä kuntaliitoksista voitaisiin ottaa vakavasti?

Varmaan muotivihreää dosentti ahdistaa, kun vapaamielisetkin nuoret aikuiset äänestävätkin nykyään perussuomalaisia. Aivan turha huudella parista hepusta - Teuvosta ja Juhasta - kun pääkaupunkiseudun kuntajytky on aivan oven takana. Dosentti Salasuon purnausta lukiessa jää fiilis, että dosentilla itsellään on hätäjytkyt jo puntissa.
Ilmainen neuvo: Dosentti voi tulla poliittisesta kaapista ulos ja ryhtyä avoimesti päättäjäksi. Eräs toinen dosenttihan on vastaavaan jo ryhtynyt, ja tilaa riittää aivan kaikille.

Aikaisemmin Salasuon kaltaiset tieteilijät ja viisaat olivat huolissaan meidän kaupunkilaisten passiivisuudesta - saati syrjäseutujen pojista. Ja nyt, kun käymme uurnilla ja kerromme ettei nykymeno innosta, etsitään jälleen vikoja. Olemme nimittäin äänestäneet väärin.

Saarijärven Paavo

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.9.2012 11:41

Persujen äänestäjiä on helppo haukkua, mutta "yksinkertaisuudessaan"
he ovat oivaltaneet se perusjutun kuka on Suomen puolella. Vallanpitäjät eli lähinnä demarit ja kokoomus lähtivät euroliittovaltiokelkkaan ja ovat nyt siinä kiinni kuin hämähäkinverkossa toivoen vain että lopullinen katastrofi siirtyy mahdollisimman pitkälle. Kataisen tuskaisesta naamasta näkee että hän tietää kyllä tilanteen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.9.2012 02:15

"Teuvo sanoi kehitysapurahojen menevän lihoville poppa-ukoille ja satraapien kiillottavan täällä kilpeään"
Väitätkö siis tosissasi, että yhtään kehitysavusta ei muka mene kohdemaiden korruptioon ja että kukaan suomalainen/ länsimaalainen "puoluekirjapätevä" suojatyöpaikkalainen ei moraalisäteile sillä, että on osallinen rahavirtaan?

Poppamies on yleisesti tunnettu käsite. Se tarkoittaa heimon jäsentä, jonka uskotaan olevan yhteydessä yliluonnollisiin voimiin - eli toisin sanoen taikauskon avulla valtaa käyttävä henkilö. Monilla seuduilla Afrikassa uskotaan edelleen noituuteen, joten poppaukoilla, noitatohtoreilla sun muilla shamaaneilla on paljonkin valtaa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tansaniassa+l%C3%A4hes+jokainen+uskoo+noitavoimien+olemassaoloon/1135258318716

Kenialaisen ekonomin James Shikvatin mielipide kehitysavusta: http://www.spiegel.de/international/spiegel/spiegel-interview-with-african-economics-expert-for-god-s-sake-please-stop-the-aid-a-363663.html

(Jos "lontoon murre" ei ole hallussa, suomennos löytyy täältä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/1915926 . Suomi24-foorumi ei ole maailman luotettavin lähde, mutta lähdekriittiset voivat lukea alkuperäisen haastattelun tuosta edellisestä linkistä.)

"rikkidirektiivin olevan kettutyttöjen direktiivi"
Rikkidirektiiviä on ajanut voimakkaasti europarlamentaarikko Satu Hassi (vihr.). Jos kettutytöt edes äänestävät, niin melko todennäköisesti Vihreitä.

"ja ehtipä saman minuutin aikana viitata myös Tommi Evilään ja Roni Ollikaiseen."
Jösses, kansanedustaja mainitsi suomalaisia urheilijoita! Sen on pakko olla kansalliskiihkoilua!

"Juha Väätäinen kutsui Soinia lihavaksi ja kehotti ihmisiä kokeilemaan 40 kilon reppua selkään"
No onhan Soini reilusti ylipainoinen, kuten jokainen näkee. Hänen kannattaisi laihduttaa terveyssyistä. Juha Väätäinen kyllä mainitsi asiasta vähän hölmössä yhteydessä. Väätäinen on tosin sikäli oikea mies puhumaan laihduttamisesta, että hänelle itselleen kertyi takavuosina ylipainoa, jonka hän sitten nopeasti karisti päättäväisellä, liikuntapitoisella ohjelmalla.

"on politiikan vilkas viikko lähes paketissa. Toki siihen mahtui tieto, että Teuvon ja Juhan puolueella kulkee kovaa gallupeissa."
Mahtui politiikan vilkkaaseen viikkoon sentään muutakin kuin perussuomalaisten eduskuntapuhe, lehdistökommentti ja jatkuvasti kohoava kannatusluku.

"Edellisistä voi tehdä seuraavia havaintoja."
Tarkoitatko kuitenkin "päätelmiä"... Havaintosihan jo luettelit.

"pitävätkö poliitikot ihmisiä täysinä tomppeleina (vaalikeskustelu)"
Koska monet asiat ovat niin mutkikkaita, että niistä on hankala kiteyttää Totuuksia suorassa televisio-ohjelmassa, jossa on monta muutakin puhujaa?

"ihmiset ovat täysiä tomppeleita (Persujen suosion kasvu; myös Teuvo ja Juha eduskunnassa)."
Vastustatko siis demokratiaa, Mikko Salasuo?

"Tulee väistämättä pohdittua, ovatko Teuvo ja Juha "aikuisten oikeesti" eduskunnassa istuvia kansanedustajia, vai onko kyseessä nerokkaasti käsikirjoitettu ja jussiparviais-metodilla toteutettu hersyvä poliittinen komedia."
Ihan oikeita ovat.

Jussi Parviainen pyrki viime vaaleissa kansanedustajaksi Suomen Työväenpuolueen edustajana. Hän ei tullut valituksi. Parviaisella oli Helsingin vaalipiirissä sama ehdokasnumero kuin Timo Soinilla Uudenmaan vaalipiirissä, joten Juskan äänisaalis selittynee hänen saatuaan vahingossa pienen siivun jytkyä. Vertailun vuoksi Parviaisen kaveri SAFKA:sta ("Suomen antifasistinen komitea"), "desantti" Johan Bäckman - tuo mm.Viron neuvostomiehityksen kiistävä höpögneraattori, joka jutuistaan päätellen lienee Kremlin palkkalistoilla - sai eduskuntavaaleissa 36 ääntä... Eli tomppelimpiakin ehdokkaita on tarjolla.

"samaa poliittista tosi-TV:tä tulee tuutin täydeltä seuraavan viiden viikon ajan ja joudun ammattini puolesta seuraamaan sitä."
Älä vaivaudu, kun kerran "analyysisi" politiikasta on tuollaista puolukkaruikkua. Lukaiset vain äkkiä iltapäivälehdet, vilkuilet nettiä ja haukut Persuja. Eli jatkat samaan malliin kuten tähänkin asti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi