Sijoitusstrategia

  • Aapo Puskala

Paula Lehtomäen puolison ja lapsien Talvivaara-kaivosyhtiön omistustukset herättivät kohua. Ministeri voi olla mukana tekemässä päätöksiä, joista on suoraa rahallista hyötyä hänen perheelleen (ellei ministeri jäävää itsensä, mutta mehän luotamme poliitikkoihimme 100%).

Asian voi nähdä myös toisin. Kannattaa nimenomaan sijoittaa sellaisiin yrityksiin, joiden osakkeita ministereillä on. He takuulla järjestävät näille yrityksille tarvittaessa apua niin, että omistusten arvon väheneminen minimoidaan. Ministerien osakkeet ovat turvallisia sijoituksia.

Perustuslain mukaan ministerien on ilmoitettava omistuksistaan. Eduskunnan sivuilla (hyvässä piilossa) on listattu ministerien osakeomistukset. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota yrityksiin, joiden tukipäätöksistä ja muista hankkeista ministeri päättää.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen salkkusta löytyy KONE, M-Real, Nokia, Outokumpu ja Marimekko. Katainen on mukana päättämässä veroista, joten näitä kannattaa seurata.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen omistaa Elisaa. Kun kyseessä on vielä kepulainen ja valtio puuttuu syrjäseutujen laajakaistahankkeisiin, on odotettavissa merkittäviä tukia operaattoreille.

Viestintäministeri Suvi Lindénillä on Stockmannia ja surullisenkuuluisa golfosake Oulun Golfista. Golfratahan saikin merkittävää tukea.

Pääministeri Mari Kiviniemen salkussa lojuu Sampo, Lännen Tehtaat ja Nokia.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinilla on paljon osakkeita: Stora-Enso, Raisio, Sanoma-WSOY, BasWare ja Stockmann.

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalla on Elisaa.

Sisäasiainministeri Anne Holmlundilla on osakekita niin että heikompaa hirvittää: Amanda Capital Plv, Amer Sports, CapMan, eQ, Evoc, Fortum, Kemira, Metso, Neste, Nordea, Rautaruukki, Sampo ja UMP-Kymmene.

Maahanmuuttoministeri Astrid Thorsilla on myös paljon osakkeita: ÅAB, Stockmann, Huhtamäki, M-Real, Sampo, Wärtsilä, Stora Enso, UPM Kymmene, Fortum, Metso, Elisa, Vaco, Ahlström, Neste Oil, Telia Sonera, Nordea.

Asuntoministeri Jan Vapaavuorella ei ole muuta kuin kolme golfosaketta.

Yhteenvetona voi sanoa, että kannattaa sijoittaa Stockmanniin, Sampoon, Stora Ensoon, UPM Kymmeneen, Fortumiin, Elisaan, Neste Oiliin ja Nordeaan

2 kommenttia

Anonyymi

10.10.2010 09:22

Jep jep, enemmän olisin huolissani siitä, että yhteiskuntamme päättäjillä ei ole suuria sijoitusvarallisuuksia.

Itseasiassa koko kuvio on hieman nurinkurinen; kansnaedustajalla ei saa olla sijoitusvarallisuutta ja palkka ei saa olla liikaa keskitasoa kovempi, mutta silti täytyy pysyä riippumattomana, ja osata tehdä mm. kymmenien miljardien budjetti.

Mielestäni yksi Suomen kansanedustajalaitoksen suurimmista ongelmista on se, että alipalkkaus ei houkuttele ketään todellista osaajaa vastuulliseen tehtävään. Paskaa niskaan on kyllä tarjolla senkin edestä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marika7

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi