Timo Soini valmis Putinin sylikoiraksi

  • Touko Aalto
Kuva: Werner Dreblow/Fotolia

”Ydinvoima on noussut vanhoissa puolueissa suureen suosioon. Ne ovat innoissaan kuin vauva varpaistaan löydettyään jotain mukamas uutta, kun ovat löytäneet vanhan kankean tavan tuottaa energiaa. On hupaisaa katsoa ja kuunnella tuulipuvun suhinaa, kun takit kääntyvät."

Näin perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ryhmäpuheenvuorossaan ilmastonmuutosta ja energiansaannin turvaamista koskevassa välikysymyskeskustelussa 17.1.2007

Tämä ei ollut yksittäinen kommentti vaan aikaisemmille kannoille uskollinen ja linjakas puheenvuoro. Lukekaa vaikka plokista:

Timo Soinin ploki 12.1.2007

”Emme lähteneet mukaan Kokoomuksen välikysymykseen, joka oli kuin kuudennen ydinvoimalan mainosflipari. Saisivat nyt sen viidennen edes toimintaan – vuosia myöhässä!”

Timo Soinin ploki 17.1.2007

”Pidän tänään ryhmäpuheen kokoomuksen välikysymyksestä, jota emme yksisilmäisen ydinvoimavouhotuksen takia kannattaneet. Oma kantani 6. ydinvoimalaan on kyllä kriittinen. Sen sijaan tehtyjä päätöksiä on turha itkeä.”

Mitä tuumaa ydinvoimasta Timo Soini vuonna 2014:

”Ydinvoima ei pysäydy takiaispuolueisiin. Lisää ydinvoimaa tulee Suomeen. Joko Fennovoima, TVO tai Fortum. Tai ne kaikki.”

Soinin mielestä on onneton tilanne, ettei Fortum ole saanut lupaa ydinvoimahankkeelleen.

Jokainen joka lukee tämän tekstin, huomaa selkeän ristiriidan Soinin linjassa. Ja vain hetki sitten Soini julisti, että

Persu ei myy persettään. Emme ole ostettavissa, emmekä petä.

Miksi Soini on sitten muuttanut mielipiteensä?

Näyttää siltä, että entinen ydinvoimavastainen puolue on hinkumassa niin paljon tulevaan hallitukseen, että on valmis Putinin sylikoiraksi ja salonkikelpoisuuden kiimassa valmis syömään vanhat periaatteensa?

Putinin sylikoiraksi?

Rosatom ei ole mikään tavallinen yritys vaan Kremlin suorassa ohjauksessa oleva valtionyhtiö. Ydinvoimalan suurin omistaja on Venäjän valtio ja niin reaktori, rahoitus kuin polttoaine tulevat Venäjältä.Energia ei ole koskaan Venäjälle pelkkää bisnestä, vaan aina osa valtapolitiikkaa.

Samalla kun koko Euroopan pitää rakentaa omavaraisuutta Venäjän energiasta, Suomi tekee Fennovoimaan sitoutumalla itsestään yhä riippuvaisemman Venäjästä. Tämä asettaa meidät kansainvälisesti hyvin erikoiseen valoon. Venäjä on jo käyttänyt Suomea esimerkkinä maasta, joka EU:n asettamista pakotteista huolimatta rakentaa Venäjän kanssa ydinvoimalaa.

Vanhan Soinin tunnistaa enää vain retoriikasta. Sisällöt ovat muuttuneet täysin. Soini on haukkunut muita takin kääntämisestä, mutta nyt miehellä pyörii oma tuulitakki niin paljon päällä, että sisältöjä ei enää erota suhinasta.

Tämä on harmillista sen vuoksi, että investoiminen ydinvoimaan on aina pois muista investoinneista, joita toden totta nyt tarvittaisiin kotimaisen ja hajautetun energiantuotannon tukemiseen, jolla saataisiin uusia työpaikkoja kaikkialle Suomeen.

Perussuomalaiset ovat aina ennen olleet tukemassa kotimaisia työpaikkoja ja ihmisten mahdollisuutta asua, elää ja työllistyä eri puolilla Suomea, mutta päätösten hetkellä Soini vetää maton noiden tavoitteiden alta.

20 kommenttia

Milli-Ville

2.12.2014 16:05

8-vuoden aikana maailma on muuttunut niin paljon, että ei ole väärin päivittää jurakautista kantaa muuttuneisiin tilanteisiin sopivaksi. Tyhmäähän se olisi väkisin seistä vanhan mielipiteen takana, jos se ei ole enää relevantti tähän maailmaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Touko Aalto

3.12.2014 13:58

Vanhaa ja uutta Soinia yhdistää se, että kumpikaan ei sen enempiä perustele kantojaan. Nyt Soini tekee täsmälleen sitä, mistä on muita haukkunut. Tästä on kohtuullista huomauttaa. Sinänsä kriittinen rationalismi on sallittua, jopa suotavaa.

Scrooge222

2.12.2014 16:40

Ohhoh...Poliitikko joka muuttaa näkemystään. Tavatonta. Ois ennemmin kuin Räsänen ja vetoais vanhoihin viisasteluihin. Mut on tyylikästä vissii kytätä Soinii...Miksei RKP:n johto saa samaa käsittelyä?Nepotismin kehto on heidän konttorillaan...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Touko Aalto

3.12.2014 14:07

Poliitikko, joka on koko uransa ajan keskittynyt muiden haukkumiseen. Vanha Soini haukkuu uutta Soinia. Argumentteja ei ole vieläkään, mutta kanta on vaihtunut täysin. Ja Soini nimenomaan on haukkunut poliitikkoja, jotka muuttavat näkemystään.

Henrikkihenri

2.12.2014 17:11

Valitettava tosiasia kuitenkin on se että tarvitsemme ydinvoimaa siirtymäajan energiana. Energian varastoimisteknologian puute merkitsee sitä, että heti kun aurinko ei paista eikä tuule, Suomesta loppuu sähkö. Mikäli siis olisimme täysin uusiutuvien energiamuotojen maa. Saksa on hyvä esimerkki siitä, mitä käy 2010-luvulla, mikäli ydinoimasta luovutaan. Kivihiilen käyttö kasvaa. Uusiutuvaan energiaan sijoittamisen sijaan tulisi rahat käyttää tutkimus ja kehitystyöhön uuden energiamuodon löytämiseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ex vihreä

2.12.2014 18:44

VMP Touko Aalto.

Soinista nyt kukaan niin välitä, mutta tuo energiaomavaraisuuden kääntäminen väärinpäin on vielä pahempi moka kuin Soinin kasukan kääntö.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Waka Wanha

2.12.2014 23:04

Timo Soinin takinkääntämisestä ja sylikoira-ajatuksista en tiedä, mutta tässä energia-asiassa hän on ehdottomasti oikeassa. Vihreät hölmöläiset johtajansa Kim Il Ville Vihreän johdolla käyttävät keppihevosenaan Putin-Venäjä korttia. Jokainen selväjärkinen tilanteen tajuaa poliittiset riskit, mutta mikä on vaihtoehto, propelleja pyörimään helvetinmoiseen hintaan pienellä tuotolla veronmaksajien kustannuksella! Realia-ajattelu kertoo, että millään muulla keinolla kuin ydinenergian tuotannolla ei saada tarvittavia massiivisia energiamääriä, vieläpä ilman sen Ison-Pahan, hiilidioksidin tuotantoa. Tuo Kim Il Ville Vihreä puhuu uusiutuvista energiamuodoista, mutta tuuli on kallista, vähiä jäljellä olevia koskia ei voi luonnonsuojelu ja esteettisistä syistä rakentaa ja kaikenlaisen biomateria polttaminen tuottaa hiilidioksidia. Yksin yhden maakaasutonnin polttaminen tuottaa lähes kolme tonnia hiilidioksidia. Siis ainoa vaihtoehto vielä pitkään aikaan on ydinenergia. Hupaisaa muuten, vihreät puhuvat aina ydinvoimasta, mutta muuten energiasta, esim. bioenergia, uusiutuva energia jne. Hauskaa on myös tuo "ydinvoiman vastustaminen", sehän on kuin vastustaisi auringon nousua aamuisin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kouluun mars

3.12.2014 10:47

Olipa luokaton kirjoitus ihan joka tasolla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Touko Aalto

3.12.2014 14:03

Soini kommentoisi tämän kaltaisiin heittoihin seuraavasti:

"Perussuomalaiset käyttävät kovaa kieltä, jos on tarve. Tosiasiat eivät saa hukkua poliittisen korrektiuden suohon. Siksi homoliittoa kutsutaan homoliitoksi, kommunistia kommunistiksi, fasistia fasistiksi, pakanaa pakanaksi, juoppoa juopoksi." (Ploki 1.12.2014)

Soinin koko ura on keskittynyt muiden haukkumiseen, joten eiköhän mies myös kestä oman lääkkeensä. Etenkin kun kyse on pääasiassa hänen omien sanojen muisteloista.

hassua :)

3.12.2014 12:32

heh, vihreä puhumassa takinkäännöstä :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

asiat järjestykseen

4.12.2014 08:16

Ydinvoima on puhtain ja paras energiamuoto. Vihreät taas kannattaa vaikka Guggenheimia, kunhan saavat omia ideoitaan läpi. Mitä Anni Sinnemäki tekee kaupunginjohtajana? Hänellä ei mitään edellytyksiä menestyä tuossa virassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Waka Wanha

4.12.2014 16:05

Täysin samaa mieltä "asiat järjestykseen" kommentoijan kanssa. Suuresti ihmettelen runoilija Sinnemäen kompetenssia kaupungin rakennus ja kaavoitusasioissa!

60- ja 70- luvulla villitsi "kukkaiskansa", sitten Pillipiipari veti Stalinisteja nenästä peräänsä ja nyt sitten Vihreät tosiuskovaiset luulevat hölmöilyllään pelastavan maailman!

Waka Wanha

4.12.2014 21:53

Kim Il Ville Vihreä parhaillaan TV:ssä kaksin käsin heiluttaa Venäjä-korttia yrittäen edes pysäyttää vihreiden kannatuksen lasku. Vapaavuori on täysin oikeassa mainitessaan Kim Il Ville Vihreän viekkaudesta. Katsokaapa hänen kasvojenilmeitään, alitajunta ei valehtele, ketunhäntä suorastaan vilkkuu kainalosta.

Venäjä riippuvuudesta puhutaan ikään kuin jos Fennovoiman hankkeesta luovuttaisi, Venäjä katoaisi yli 1200km:n Suomen rajansa kanssa tuosta naapurista.

Haihattelijoille kerrottakoon, Venäjä on ja pysyy meidän naapurissa, voi olla että kehitys menee huonompaan suuntaan meidän ja Euroopan kannalta, mutta Venäjä on yhä kuitenkin naapurissa. Toivottavaa tietysti olisi että suunta siellä muuttuisi, mutta jos ei on meidän silti elettävä "Karhun" naapurissa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hubbeh

7.12.2014 21:04

Vai että sylikoira. Tämä kirjoitus oli täysin ala-arvoista skeidaa. Touko Aalto voi toki todeta tähän jotain vihreistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sylikoira

22.12.2014 05:10

Niin miten se toinen venäläisten rakentama ydinvoimala tekee meistä entistä riippuvaisemmaksi Venäjästä? Siis ajetaanko voimalan tuotanto alas, jos Putin niin käskee, vai eikö muualta tuleva polttoaine sovi tankkiin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nakkimukia hanuriin

6.6.2015 22:02

Pullapoika ja kanttikallo junttipuolueineen helvettiin hallituksesta asioita sotkemasta. Äänioikeus pois idiooteilta, niin vältytään jatkossa vastaavalta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi