Facebook omistaa Sinut !

  • ZOMQandBarbieQ

PörssiPs-säästötRahastotIt-viikkoYrityksetNimityksetLaskuritTaSaBlogit Kotimaa Ulkomaat Pörssi Markkinointi Yrittäjä Oma talous Kolumnit Juttusarjat Täystyrmäys Facebookin uudistuksille
Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Facebookin aikomat muutokset käyttäjien yksityisyyteen saivat täystyrmäyksen tietoturvayhtiön tuoreessa kyselyssä.
10 Kommentoi
Lähetä
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Del.icio.us
Facebook
Twitter
Tuomas Linnake
8.4.2010 18:17
25
Facebook on taas rukkaamassa yksityisyysasetuksia. Maaliskuun lopussa esitetyt uudistukset kuitenkin tyrmättiin brittiläisen Sophoksen kyselyssä. Se sai 680 ääntä, joista vain kaksi prosenttia kannatti Facebookin aikeita.

Yli 400 miljoonan käyttäjän Facebook tahtoo muun muassa jakaa käyttäjien tietoja automaattisesti ennalta hyväksyttyjen verkkosivujen kanssa. Se lupailee henkilökohtaisempaa palvelua tällaisilla kumppanisivuilla.

Tällaiset sivut saattaisivat tietää jo valmiiksi vierailijan syntymäajan, Facebook-ystävät ja muuta tietoa. Facebook vastasi arvosteluun tällä viikolla ja korosti, että tietojenjako on testi, johon osallistuu muutama tarkoin valittu verkkosivusto.

Kaikki mukaan
oletuksena

Sophoksen asiantuntija Graham Cluley ei ole edelleenkään vakuuttunut. Uudistukseen sisältyy monista muista yhteyksistä tuttu ongelma: käyttäjät voivat irtautua tietojensa jakamisesta, mutta eivät voi estää joutumasta sen piiriin oletuksena. Cluley pitää tärkeänä, että käyttäjät saisivat itse alun alkaen valita, haluavatko he mukaan vai eivät.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Facebook on joutunut arvostelun kohteeksi palvelun yksityisyyden muutoksista. Viime vuoden lopulla Facebook muutti asetuksia saadakseen käyttäjät julkistamaan enemmän tietoa itsestään.

Riitoja aiheuttanut mainosohjelma Beacon lopetettiin viime vuoden lopulla, kun Facebook oli ensin vedetty oikeuteen. Ohjelma salli mainostajien liittää Facebookin jäsenten tietoja ja kuvia omiin mainoksiinsa.

Facebookin pääjohtaja Mark Zuckerberg nostatti hiljattain kulmakarvoja arvioimalla, että yksityisyys ei välttämättä ole enää sellainen sosiaalinen normi kuin aikaisemmin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus