Rahan korruptio: Luku 2. Maslowin tarvehierarkia

  • V.C. Mikko

Jatkan jälleen Jani Laasosen kirjan: "Rahan korruptio - Johdatus resurssipohjaiseen talousajatteluun" luvallista julkaisemista
omassa blogissani.

Jani Laasosen omin sanoin:

[LAINAUS]
Rahan korruptio - Johdatus resurssipohjaiseen talousajatteluun
Kirja "Rahan korruptio - Johdatus resurssipohjaiseen talousajatteluun" julkaistaan kahdessa osassa. Kirjan ensimmäinen osa julkaistiin 01.02.2010 ja laskettiin vapaaseen levitykseen. Blogissa kirjaa julkaistaan yhden alaotsikon päivävauhdilla. Kirja on syntynyt vastareaktiona kaikelle sille läpikorruptoituneelle, kieroutuneelle ja ihmisvihamieliselle maailmankatsomukselle, joka nykykulttuurissamme on yleisesti vallalla.[/LAINAUS]

Luku 2. Maslowin tarvehierarkia

Suora linkki Jani Laasosen blogiin ja siellä myös lisäaineistoa:

http://resurssipohjainentalous.blogspot.com/2010/02/2-maslowin-tarvehierarkia.html

Jani Laasosen kirjan viimeisin versio löytyy latauksena hänen blogisivunsa oikeasta reunasta heti vierailijalaskurin alla olevasta kuvakkeesta.

[LAINAUS]
tiistaina 2. helmikuuta 2010
2. Maslowin tarvehierarkia

Pohdiskeltaessa ihmislajin käyttäytymiseen vaikuttavia tekijöitä, eräänlaisena standardisoituna ja yleisesti hyväksyttynä lähtökohtana voitaneen pitää Abraham Maslowin (1908 - 1970) teoriaa ihmisen tarvehierarkiasta.

Maslowin tarvehierarkiaa kuvataan viisitasoisena pyramidina. Pyramidin alimmat tasot muodostuvat ihmisen hengissä pysymisen kannalta välttämättömistä fyysisistä perustarpeista. Vasta kun nämä hengitysilman, ravinnon, suojan, unen ja juomaveden kaltaiset, elämän ylläpitämisen kannalta välttämättömät fysiologiset perustarpeet ovat tulleet tyydytetyiksi, voi ihminen siirtyä tarvehierarkian seuraavalle tasolle. Pyramidin toisella tasolla ajankohtaiseksi tulevat kysymykset turvallisuuden varmistamisesta, terveydenhuollon järjestämisestä, toimeentulon jatkuvuudesta jne.

Vasta kun tarvehierarkian kaksi alinta tasoa ovat tulleet kelvollisesti tyydytetyiksi, ihminen voi keskittyä korkeampien tarpeidensa tyydytykseen. Tarvehierarkian kolme korkeinta tasoa pitävät sisällään erilaisia yhteenkuuluvuuden, rakkauden, arvostetuksi tulemisen ja itsensä toteuttamisen tarpeita.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Maslowin tarvehierarkia noudattaa seuraavaa kaavaa:

1.Fysiologiset tarpeet
2.Turvallisuuden tarpeet
3.Yhteenkuuluvuuden ja rakkauden tarpeet
4.Arvonannon tarpeet
5.Itsensä toteuttamisen tarpeet [/LAINAUS]

Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.
Yhteiskunnalla on väliä. Tervetuloa mukaan muutokseen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus