Blogi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on USA.

Tapaus Haiti  1

Isojen poikien leikkikenttä, karu historia. Vapautus Ranskasta, mutta joitui maksamaan kovan hinnan, viimeinen erä vuonna 1947. Jenkit rapauttivat maatalouden, vaatimuksella vapaakauppaan yms.

Nyt maa kaaoksessa ja länsimaat lykkäävät rahaa sinne. Ranska vois maksaa velkansa Haitille samoin jenkit. Nyt Usa miehittää Haitia täyttä häkää, no se on niille tyypillistä. Onhan se ollut niiden leikkikenttä jo pitkään. Hikipajoissa ihmiset tekee työtä 2euron päivä palkalla, miettikään sitä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Haiti

On se jännä kuinka ihmisten elämällä viel tänä päivänäkin pystytään pelaamaan, eikä se näytä herättävän mitään mielenkiintoa ennen kuin maajärisee ja herättää ihmiset näkemään, mutta vain hetkellisesti ja pinnalllisesti.

Historia kertoo paljon ja mitään se ei tunnu opettavan.


Taliban  1

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/01/taliban_hyokkasi_kabulin_keskustaan_1373809.html

Huvittava heitto, taliban teki yllätysiskun. Mikä yllätys se on? Pakko nostaa hattua porukalle, joka pystyy taistelee ylivoimaista sotilasmahtia vastaan. Taas näkee kuinka pienellä porukalla saa suurta tuhoa aikaan.

Mietin tässä koska Suomi tajuaa vetää joukkonsa pois Afganistanista, Suomella ei ole mitään virkaa siel. Siel tulee kaaos jatkumaan pitkään.

Nukkehallitus ei saa mitään aikaiseksi, vaikka kuinka Jenkit sitä yrittää tukea.

Onhan tilanne helvetin ikävä ja valitettava tavallisen kansan kannalta, si en kiistä. Mutta niin kauan ku muut sanelee miten pitäis elää homma ei toimi.