Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on bb.

BB? Hitti vai huti!  3

Sunnuntaina se jo on. Bbn finaali. Oliko tämä kausi mielestäsi hitti vai huti. Alkaako bb toistaa itseään. Voiko ohjelma edes olla täysin eri jos puikoissa on sama tuottaja jolla on omanlaisensa näkemys.

Bbn kohtalosta ei tiedetä mutta kuinka moni haluaisi sitä vielä seurata. Vielä olisi ainakin jäljellä suomalaisia ehdokkaita, jotka haluavat taloon.

Katsoin tänään tiputuksen vielä ennen finaalia, ja olin ihmeissäni. Miksi Eetu, mutta ei Petri. Miksi uudet, mutta ei vanhat. Bb on ainakin vihdoin tosiaan henkilöitynyt katsojille enemmän eikä toitoteta vain "periaatteiden" nimiin. Jos ei muuta olla saavutettu niin ainakin tämä. Oli upeaa että jotkut sai kuin saikin kokea tuon saman mahdollisuuden vielä uudestaan ja myös minä sain. Olen astellut taloon jo 3 kertaa ja joka kerta se on mullistanut elämääni. Jos minulta kysyttäisiin menisinkö vielä, en voi valehdella että vastaus olisi ei. Kyllä menisin. Bb on iso osa minua ja elänääni jo ja osittain jännällä tavalla tehnyt minusta tälläisen kuin olen nyt, ja minulla on viha rakkaus suhde asiaan. Se ei ole minulle pelkkä ohjelma tai asia, vaan nään sen paljon syvemmälle.

Sitä on helppo syyttää epäonnesta, sitä ja sen tuomaa suosiota on helppo rakastaa ja nauttia. Mutta se voi kääntää sinut myös päälaelleen yhdessä minuutissa. Ovia aukeaa niin paljon, että voit päätyä våärään huoneeseen ja jäädä sinne jumiin. Bb herättää myös ristiriitaisia ajatuksia. Toisinaan se on kuin keltainen lehdistö mitä ei kehtaa myöntää seuraavansa. Mitä ajatuksia se herättää sinussa?

Bb extrassa olemme kaikki vielä sunnuntaina. Katso jos uskallat :)


Oikea minäkuva  7

Se on joskus hassua ajatella mitä ihmiset oikein ajattelevatkaan
kaikista ihmisistä keitä näkee mm televisiossa ja julkisuudessa. Mitä
jos sinä saisit mahdollisuuden edustaa itseäsi jossain tärkeässä
tilaisuudessa, menisit unelmatyösi haastatteluun, erittäin
sivistyneeseen seuraan, bileristeilylle tai kaikkien suosimaan
televisio-ohjelmaan?.

Vastaus on looginen ja järkevä. Jokaisessa
tilanteessa käyttäydyt eri tavalla. Tilanteen mukaan.

Kartoitat itse
mikä tekee sinusta sillä hetkellä kiinnostavan ja mikä sopii
tilanteeseen. Minulla itselläni on sellainen luonne, että vielä
tänäkään päivänä suurin osa ei tiedä puoliakaan minusta.Kukaan ei ota
minusta ikinä selvää. Itsekään en osaa kertoa olevani vain tietynlainen
vaan minussa on niin monia puolia. Läheiseni eivät jaksa edes yllättyä
jutuistani, sillä minusta paljastuu aina jotain uutta ja
mielenkiintoista. No se siitä, ehkä se on syy siihen miksi olen vielä
tänäkin päivänä esillä.

Big brother ei ole vain sitä miltä se näyttää, sillä minä tunnen nuo
ihmiset ja jotkut läpikotaisin. Televisiosta et siis saa juuri sitä
kuvaa aina mitä se antaa.

Mm. kun Mari oli talossa, annettiin hänestä
ilkeä ja huono kuva vaikka todellisuudessa kuoren alta paljastuu vielä
herttainen, nuori nainen jolla on kunnianhimoa.

Nino, ei todellakaan ole tuollainen hermoraunio ja kiusoittelija kuin
talossa vaan hänelläkin elämän voisi kuvailla olevan ihan normaalia ja
suhteellisen tasapainoista ulkomaailmassa.

Jani on suloinen ja ajttelee paljon muita ihmisiä, en tiedä minkälaisen
kuvan antoi talossa.

Petri jakaa paljon mielipiteitä, mutta uskon että hän on aika
tavallinen nuori mies jolla on jalat maassa ja järki päässä
ulkomaailmassa. Talossa siitä on tehty lähinnä uskomaton naisten mies.

Tietysti ei kukaan mitään lähde esittämään, mutta ehkä
käyttäytymismalli ja yleinen reagointi asioihin on aivan eri luokkaa
ulkomaailmassa kuin talossa. Antakaa hyvät ihmiset siis kaikille
mahdollisuus. :)

Big brother on kohta ohi ja ihana finaalijuhla
lähestyy. En tiedä enää kenen haluaisin voittavan. Todella vaikea
sanoa.

Mielestäni ehkä jopa Nino ansaitsisi voiton. Hän pääsisi
veloistaan, auttaisi läheisiään ja saisi elämän kuntoon, sillä tällä
pojalla on sydän paikallaan.

Ulkomaailmassa olemme olleet hyviä
ystävyksiä, vaikka talossa meillä oli omat erimielisyytemme. Osa johtuu
Ninon vihasta asioita kohtaan joita olen kestänyt turhaan elämässäni ja
antanut satuttaa itseäni. Välitämme toisistamme ystävinä! Seuratkaa nyt
kausi loppuun tarkkana ja paras voittakoon!!


Pitäisikö bb-julkkikset hyötykäyttää!  21

Siinäpä vasta kysymys. Aloin tässä miettimään nyt tälläistä asiaa kun luin uutisen mm. Bb-Mia:sta, että hän ei halua pysyä julkisuudessa, sillä eihän hänellä ole lahjoja tehdä mitään.Aivan!

Eipä ole ollut minullakaan laulutaitoja tai tanssitaitoja tähän asti näyttää, mutta silti alusta asti kun julkisuuteen päätin jäädä niin kyllähän se niin on, että jokainen julkkis varmasti haluaisi olla jossain hyvässä ja yhteiskunnalle hyödyllisissä asioissa mukana. Julkisuus on aluksi toki kivaa ja aluksi myös hyvin rahallisesti palkitsevaa puuhaa, mutta ei pidemmän päälle. Sitten kun omat jutut loppuvat ja "minä minä minä" kuvan tyrkyttäminen alkaa kyllästyttää pitäisi tehdä jotain muutakin. BB-talossa on tietojeni mukaan asunut viime kauteen mennessä n. 120 asukasta.

Siihen päälle nämä uudet asukkaat. Kuinka monen heistä voimme sitten nähdä julkisuudessa useammin kuin joskus hymyn tai maikkarin verkkouutisissa. Korkeintaan nettijulkkiksia. Mutta he ovat olleet Big Brotherissa. Vain harva heistä on jäänyt julkisuuteen.

Katsojaluvut ovat huikeat ja puhelimet käy äänestäjillä kuumana. Puhutaan Suomen yhdestä katsotuimmasta viihdeohjelmasta.

Itse olen ollut nyt reilut 2 vuotta julkisuudessa ja koko ajan on tullut pyyntöjä televisio-ohjelmiin ja pariin hyväntekeväisyysjuttuun. Suosio ulkona liikkuessa on suuri. Kaikki tunnistaa, huutelee perään, pyytää kuviin ja nimmareita. Eikö meitä bb-julkkiksia sitten voisi käyttää ns. myöskin hyväntahdon lähettiläinä.

BB:tä katsoo tosiaan niin moni että kilpailijat ovat helposti tunnistettavissa ja aina jokaikiselle(joka ei mokannut itseään ihan täysin) on olemassa tässä Suomen maassa vankka kannattajajoukko mikä seuraa varmasti suosikkinsa liikkeitä tarkkaan myös talon ulkopuolella.

Minä ehdottaisin että sitä tv:n kautta hankittua suurta tunnettavuutta käytettäisiin erilaisien asioiden ajamisessa eteenpäin, hyväntekeväisyydessä ja muussa vastaavanlaisessa toiminnassa.

Jottei mene jeesusteluksi niin toki siis julkisuudella ajetaan omia etuja ja toteutetaan itseään mutta joskus olisi hyvä antaakkin jotain. Huono tunnettu tyyppikin voi saada jonkun asian kuulumaan paremmin ja pohdittavaksi, josta on lopuksi hyötyä kaikille.

Tähän asti mainittavia hatunnoston ansaitsevia suorituksia on bbläisiltä:

Hyväntekeväisyyspokeriturnaukset mm. BB-Sari lahjoitti 1 000 euroa lapsille voitettuaan. niko N lahjoitti muistaakseni 10 000 euroa eläinten hyvinvointia edistääkseen.
Niko S. osallistui ammatinvalinta- radiokampanjaan radiomainoksen merkeissä ja kannusti nuoria opiskelemaan sekä oli eräässä hyväntekeväisyysgaalassa jollain tavalla mukana .
BB-Antti.K. antoi itsensä koulukiusaamista vastaan sotivalle televisio jaksolle ja kertoi omat kipeät kokemuksensa auttaakseen kiusaamista ehkäisevää työtä.
Minä sain tänään juuri pyynnön tulevaan nenäpäivä-nimiseen hyväntekeväisyysjuttuun, jossa hauskuutamme katsojia 6 tuntia kestävässä ohjelmassa jotta ihmiset viihtyvät ja tekevät lahjoituksia.

Kaikkia näitä lisää kiitos ja ihmiset, jotka ovat tunnettuja tavalla tai toisella niin kannustamaan jokainen omalta taholtaan ihmisiä, eri ikäisiä ja erilaisia, kaikkia mukaan toimintaan mikä tuottaa kaikille hyvän mielen ja auttaa ihmisiä jotka sitä apua tarvitsevat.

Itse henkilökohtaisesti olen unelmoinut olevani joskus osallisena Elämä lapselle-konsertissa tai toiminnassa mukana, sillä lapset ovat lähellä sydäntäni ja myös koulukiusaaminen on minulle tuttu(olen siis ollut kiusattuna usean vuoden) ja kantapäänkautta opittu asia.

Toivottavasti blogi viihdytti teitä ja kertokaa te nyt miten bb-julkisuus kannattaisi hyödyntää ja mihin meistä kaikista olisi yhdessä?

Maailma tarvitsee meitä, me tarvitsemme maailmaa.

Kiss and love

Henna

Henna Kalinainen-Kurhinen
Henna Kalinainen-Kurhinen

BB = seksi ja viina!  5

Aso voitti tänään 50 000 euroa Big Brother finaalissa. Mutta siihen se luultavasti jääkin. Julkisuutta ei tule paljoa ensihuuman jälkeen, eikä kivoja työtarjouksia.

Kolmen viimeisimmän BB-kauden aikana olen miettinyt, että kuka sitä ohjelmaa katsoo. Katsojaluvut tosin ovat nousseet joka vuosi, joten ilmeisesti BB jaksaa joitakin innostaa. Minua se ei kuitenkaan ole jaksanut kiinnostaa ensimmäisen kauden jälkeen, koska hauskuus saadaan aikaan viinan ja seksin avulla. Haluaisin ohjelmaan aikuisten oikeasti hauskoja tyyppejä. Ekalla kaudella voittajaksi kruunattiin Perttu, jolla oli hulvattomat pöördismit. Harva on sen jälkeen ollut talossa hauska. Eikö meiltä Suomesta löydy huumorityyppejä vai onko vika BB:n haastattelijoissa ja psykologeissa, jotka valitsevat ohjelmaan väärät tyypit?

Muualla maailmassa BB on erilainen kuin meillä Suomessa. Opiskellessani aikoinaan Italiassa katselin Grande Fratelloa. Talossa asuvat keksivät aina jotain mielenkiintoista tekemistä, ja hauskaa riitti joka päivälle, ilman viinaakin. Selkkauksia, riitoja, itkua, naurua ja hauskoja tempauksia. Haluaisin sellaisen BB:n Suomeen.

Toinen ongelma on, ettei suomalaisia BB-tyyppejä arvosteta pennin vertaa ohjelman jälkeen. Niitä, jotka jäävät ohjelman jälkeen vähäksi aikaa julkisuuteen pidetään monesti tyhminä. Ihme, sillä monissa muissa maissa uskotaan, että BB-starat kykenevät muuhunkin kuin vain isoveljen valvottaviksi. He saavat juontajan pestejä, ja monista tulee kestojulkkiksia, jotka julkaisevat kirjoja ja tekevät vaikka mitä mielenkiintoisia töitä. Vain taivas on uusille julkuille rajana.

Suomessa BB-julkisuus on lähinnä rasite. Ainakin niille, jotka haluavat tehdä jotain vakavasti otettavaa, esim. mennä mukaan politiikkaan. Muistan kun juttelin Big Brotherissa olleen Einarin kanssa eräässä kunnallisvaalitilaisuudessa viime vuonna. Oli ilta ja olimme Helsingin keskustassa. Paikalle tulivat kaksi pienessä sievässä olevaa keski-ikäistä pukumiestä. Toinen huusi Einarille: ”Mitä säkin tyhmä julkisuudenkipeä idiootti muka osaat? Sähän olit siellä BB-talossa. Ei sua kukaan äänestä, ku oot niin tyhmä”. Todista nyt siinä sitten, että haluat oikeasti vaikuttaa asioihin ja, että sinussa on kaksi puolta. Että olet hassu, mutta myös fiksu.