Bissemestari

Olen kerran kokeillut oluen oikeaoppista laskemista tuoppiin. Sain selvät ohjeet lasin kallistuskulmasta ja siitä, miten ja millä nopeudella hanaa pitää vääntää auki ja kiinni. Ohjeet valuivat kuitenkin hukkaan kuin hanaolut…

Olen kerran kokeillut oluen oikeaoppista laskemista tuoppiin. Sain selvät ohjeet lasin kallistuskulmasta ja siitä, miten ja millä nopeudella hanaa pitää vääntää auki ja kiinni. Ohjeet valuivat kuitenkin hukkaan kuin hanaolut siinä vaiheessa kun ratkaiseva sulkemisliike olisi pitänyt tehdä. Oikeaoppisesta vaahdonmäärästä ei tässä kohtaa edes tarvitse puhua. Minusta ei siis liene Suomen Olutmestariksi vielä muutamaan vuoteen.
Järjestyksessään kolmanteen Suomen Olutmestari-kilpailuun ovat voineet ilmoittautua oluttarjoilun ammattilaiset kaikista suomalaisista ravintoloista. Voittaja valikoituu alla olevan listan henkilöistä keskiviikkona 13.10. Ahjossa. Samainen päivä on muuten sekä Suomalaisen oluen päivä että kisan toisen järjestäjän, Sinebrychoffin, syntymäpäivä. Bissefirma on jo 191-vuotias. Finalistit ovat: Sampo Järvi, Old Bank, Turku Harri Keko, Rafla, Helsinki Joonas Koivisto, Gastropub Nordic, Tampere Juha Kylä-Kaila, Panimoravintola Koulu, Turku Päivi Leppänen, Imatran Valtionhotellin LinnaSali, Imatra Jani Mikkonen, Gastropub Tuulensuu, Tampere Veera Pastinen, Black Door, Helsinki Pasi Susipuro, Oluthuone Kaisla, Helsinki Ville Turunen, Teerenpeli, Turku Timo Vallo, Public House Selvä Pyy, Äkäslompolo Tuomariston mielenkiintoisin jäsen on kellarimunkki isä Andreas Valamon luostarista. Viinien jälkeen isä Andreas on kohdistanut kiinnostuksensa bisseen. Tuloksena on Valamon luostariolut, jota on joissain lähteissä arveltu maailman ensimmäiseksi ortodoksiluostariolueksi. Suomen Olutmestarin tulee hallita alan tieto ja erilaisten oluttyyppien tarjoilu sekä suosittelu. Olutmestarilla täytyy myös olla omaperäinen tyyli. Voittaja pääsee edustamaan Suomea Lontoossa 28.10. järjestettävään Stella Artois World Draught Master-kilpailuun.