Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on burleski.

Strippareita onko heitä?  4

Kuulin mielenkiintoisia uutisia. En tosin suoraan asianomaisilta, joten pieni virhemarginaali on olemassa. Älkää siis syyttäkö, jos seuraava ei tule tapahtumaan.

Kuulemani mukaan yökerho Burleskin (synt. 19.2.2010) nimi tullaan piakkoin vaihtamaan. Yksi syy (se ainoa, jonka minä olen kuullut) on se, että ihmiset luulevat paikkaa strippibaariksi.

Tässä voin vain palata Tisseillä vai ilman?-postaukseni aiheeseen. Pohdin, miksi baarikulttuurissamme puolialastomat naisesiintyjät ovat joko epäilyttäviä tai eksklusiivisia. Nyt olen tavallaan saanut vastauksen kysymykseeni: ne ovat vain epäilyttäviä.

Jos baaria luullaan riisumismestaksi, sinne ei mennä. Toisaalta Gentlemen’s Clubin kaltaiset strippibaarit porskuttavat eteenpäin. Rehelliseen strippibaariin meno on siis ainakin osalle baarikansaa ihan ok, mutta paikkaan, jota luullaan strippibaariksi, ei mennä? En jää kyselemään logiikan perään.

Mietityttämään tietysti jää, riittääkö Burleskille pelkkä nimenmuutos. Esiintyjinä kun on kuitenkin muun muassa juuri burleskitaiteilijoita, joiden show’hun kuuluu riisuminen.

Ps. SK siirtyy tisseistä torviin, kun Manskulle avataan Birdland jazzklubi. Hs.fi:stä löytyy aiheesta uutinen:

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Entisest%C3%A4+Mikado-y%C3%B6kerhosta+tehd%C3%A4%C3%A4n+jazzklubi/1135256808176


Tisseillä vai ilman?  3

Nuorehko nainen heiluttaa peppuaan viehkeästi korokkeella. Yläosattomissa. Olemme aivan tavallisessa tissibaarissa Pietarissa.

Suomessa yläosattomissa heiluvia esitanssijoita löytyy käytännössä vain hieman likaisiksi leimatuista strippibaareista. Toisaalla, esimerkiksi juuri Venäjällä, on normaalia mennä baariin, jossa palkatut naiset keikistelevät lähes ilman rihman kiertämää. Myös naiset käyvät näissä paikoissa, ja
asiakkaiden joukosta löytyy niin nuoria kuin vanhojakin.

Burleski ilmiönä on tuonut tissit kotoisan baarikansankin keskuuteen. Ilmiötä tosin voi pitää jollain tapaa yläluokkaisena, jopa korkeakulttuurina, liitetäänhän burleskiin muun muassa satiiri sekä teatraalisuus. Burleskiin liittyy myös julkilausuttu ajatus naisten ”vapautumisesta” ja rajojen rikkomisesta (hohhoijaa, todella radikaalia, että kaiken kokoiset naiset voivat keikistellä vähissä vaatteissa ja yliampuvissa asuissa). Pietarilaisessa baarissa aatteellisuutta sai etsiä. Naiset toimivat vain viihdyttäjinä.

Miksi suomalaisessa baarikulttuurissa puolialastomat naiset (enkä nyt puhu asiakkaista) ovat joko epäilyttäviä tai eksklusiivisia?


Sedu&silikonit, eli raportti Burleskin avajaisista  3

Yökerhojen avajaiset Helsingin keskustassa yleensä toistavat itseään. Samat naamat, samoissa vetimissä ja sama musiikki soi taustalla.

Burleskin avajaisissa oli ainakin jotain toisin. Moni vieras oli todella pannut parastaan asujen suhteen. Naisilla näkyi huikeita korkoja ja korsetteja, ja eräänkin miesporukan jäsenet olivat vetäisseet päällensä muhkeat turkistakit. Mahtavaa, että ihmiset olivat nähneet vaivaa! Dresscoden noudattaminen luo kummasti tunnelmaa, vaikkei ravintolan juju voi jäädäkään pelkän pukeutumisen varaan.

Ruokatarjoilu avajaisissa koostui suklaaseen dipatuista mansikoista ja popcornista. Ruoissa oli varmaan haettu seksikkyyttä ja leikkisyyttä, ja hyvin ne näyttivät vieraille kelpaavan. Mistä lienee SK löytänyt niin makeita mansikoita tähän aikaan vuodesta?

SK:sta puheen ollen, Sedu itse istuskeli myhäillen tanssilattian reunalla olevan pöydän ääressä. Pöydän, josta on lähes täydellinen tarkkailumahdollisuus koko suureen saliin. Jossain vaiheessa iltaa Rolf Nordström liittyi Sedun seuraan. Mistä miehet puhuivat, sitä en tiedä, mutta voi olla, että he keskittyivät vain ihailemaan erinäisistä kaula-aukoista vilkkuvia Rolfin aikaansaannoksia. Nimittäin sen lisäksi, että kaikki Helsingin korsetit oli koottu saman katon alle, esittelivät naiset hyvinkin anteliaasti toppauksiaan, joista osaa oli selvästi paranneltu.

Illan aikana nähtiin niin ilma-akrobatiaa kuin burleskiakin. Miss Beeby Rose tarjoili perinteistä ja itämaisen ripauksen sisältävää burleskia. Tarjolla oli siis tyylikästä riisumista. Pidetään peukut pystyssä, jotta linja pitää jatkossakin eikä mauttomuuksiin sorruta!

Loppuun lupaamiani kuvia. :)

Burleskin host, mahtava Diana Ball
Burleskin host, mahtava Diana Ball
Burleskin sisuskaluja part 5
Burleskin sisuskaluja part 5
Burleskin sisuskaluja part 4
Burleskin sisuskaluja part 4

Fredan Moulin Rouge

Tässä ensimmäiset maistiaiset SK:n uusimmasta klubista! Burleskin sisuskaluja; olkaa hyvä!

Lisää visuaalista nautintoa luvassa myöhemmin, kun ruodin tarkemmin avajaisten kulkua. Oliko itse S.K. paikalla? Mitä syötiin? Ja onko Olli Saarela siirtynyt ravintola-alalle? (No, siihen en osaa vastata, mutta sanottakoon, että siellä se Olli pyöriskeli jo puoli kymmenen aikaan. Lehdistötiedotteessa mainittiin julkkisten saapuvan paikalle klo 22 alkaen.. Tosin voi olla, että Olli oli jäänyt harhailemaan ravintolaan jo Freda 51:sen aikoina..)

Burleskin sisuskaluja part 3
Burleskin sisuskaluja part 3
Burleskin sisuskaluja part 2
Burleskin sisuskaluja part 2
Burleskin sisuskaluja
Burleskin sisuskaluja

Tuksu on leski, siis burleski!  8

Lauantaina alkoi uusi huippuhyvä telkkariohjelma Ylen ykköseltä nimeltä Miitta-täti, jossa näyttelijä Miitta Sorvali on julkkisten psykologi Miitta Ala-kapee Peenish Gulligseen. Ensimmäisenä hänen terapeutin vastaanotolle pääsivät Simo Frangén ja Johanna Tukiainen, alias Tuksu. Olen harvoin nauranut niin makeasti kuin Ala-kapee Peenish Gulligseenin sessioille. Varsinkin Tuksun terapia-istunto oli hulvaton. Niin hauska, että päässäni on soinut jo pari päivää Miitan laulu: Pieni Tuksu puksuttaa, tuk tuk tuk tuk tuk…

Ala-kapee kysyi myös Tuksulta, miltä tuntuu stripata. Olin haltioissani, sillä minusta on loistavaa, että näinkin pienellä maalla on oma stripparijulkkis. Oivalsin, että Tuksuhan on Suomen oma Dita von Teese, joten toivon saavani lähitulevaisuudessa nähdä Tuksunkin strippaavan suuressa samppanjalasissa, suuren maailman tyyliin Ditan kaltaisesti. Voitteko kuvitella miltä se näyttäisi? Paikkana voisi toimia vaikka Helsingfors Svenska Teatern (nyt joku suomenruottalainen tosikko vetää takuuvarmasti hernukan nenuun ideastani) tai jopa Helsingin kaupunginteatteri. Ja eturivissä kuumaa esitystä katsomassa istuisimme Miitta ja minä. Tosin minä voisin kyllä antaa paikkani jollekulle muullekin, koska olen jo saanut nauttia Tuksun seurasta erinäisissä baareissa ja hänen omassa kodissaan. Uskonkin näkemäni perusteella, että Dita-tyylinen show luonnistuisi Johannalta helposti, sillä vaalea neitokainen on itse asiassa hyvinkin taiteellinen. Hän muun muassa soittaa pianoa ja osaa asetella suuria valkoisia liljoja kukkamaljakoihin esteettisesti. Olen itse nähnyt. Kysyn vaan, että kuka strippari muka on niin esteetikko kuin Johanna? Patsi ehkä Dita. Minä kutsun siksi Johannaa vastedes burleski-taiteilijaksi, en strippariksi. Go, Tuksu!

Ps. Niitä joita kiinostaa nähdä Tuksu Miitta Ala-kapee Peenish Gulligsenin kanssa: yle.fi/areena ja hakusanaksi Miitta-täti.