Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on elokuva.

Titanic 3D  5

Tänään oli Titanicin 3D-kutsuvierasnäytös Maxim-elokuvateatterissa kluuvikadulla.

Menin elokuvaan rakkaan ihmisen kanssa ja tarkoituksena oli vielä, että mahdollisimman moni viidakon tähtösistä olisi mukana, sillä meille kaikille tuli kutsut. Ketään ei kuitenkaan päässyt paikalle vaan kaikilla oli töitä ja monet eivät halunneet omilta paikkakunniltaan yli sadan kilometrin päästä saapua leffan takia mikä periaatteessa on jo nähty. Onneksi itselläni oli ansaittu vapaapäivä.

Itse olen nähnyt titanicin jo n. 6 kertaa jos oikein muistan, mutta en ole kyllä katsonut sitä elokuvateatterista. Se olikin ihanaa ja ihana oli vielä kun sai nyyhkyttää rakkaan kainalossa.

Positiivista oli se, että paikanpäällä oli mielinmäärin kuohuvaa tarjolla, mitä kuitenkin kerkesimme yhdet hörppäykset maistaa sillä elokuva jo alkoi. Titanic elokuvaan ei koskaan kyllästy ja tunnelma oli ihana. Ainut vaan että paikalla oli yllättävän vähän ihmisiä ja meinattiin vielä kaikenlisäksi myöhästyä.

Huomenna sitten olisi Tuomas enbuske - Talk show joka tulee tv5-kanavalta klo 20.00 ja sitten vielä voicelta 22.30 keskiviikkona. Katsotaan mitä siitä tulee :) Aiheena ylläri ylläri viidakon tähtöset!

http://www.telkku.com/program/show/2012040417009


Pahan suudelma  13

No kyseessähän on tietenkin Vares. Olin otettu kun postiluukusta yllättäen tipahti kivannäköinen kirje joka herätti mielenkiinnon. No sieltähän tuli kirje suoraan itse Markus Seliniltä ja Solar Films:ilta jossa pyydettiin saapumaan turkuhalliin 3.1.2011. Kutsu oli avecillinen, ja kutsun saatuani päätin että menen tietenkin katsomaan kutsuvierasennakkonäytökseen tuon ystäväni kanssa. Matka Turkuun autolla oli yhtä painajaista ja turkuhallista ei ollut tietoakaan. Jo Helsingissä juutuimme heti kättelyssä kiireellä aikataululla ruuhkaan. Turusta ajattelimme tietenkin löytävämme helposti tuon turkuhallin, ja soitimme jopa ystävälleni kysyäksemme neuvoa. Turhaan!

Etsimme paikkaa ja kysyimme neuvoa kymmeniltä ihmisiltä joista jokainen neuvoi eri suuntaan. Katastrofi oli syntynyt. Löysimme vihdoin tien joka johti turkuhallin. Tuolla kyseisellä tiellä jono oli kaksi kilometriä! No reilussa tunnissa selvisimme paikalle jolloin leffan olisi pitänyt alkaa jo puoli tuntia sitten. Ruuhkasta tietoisena sitä oli onneksi siirretty. Saadessani kutsun en tosiaan osannut arvata, että paikalle oli kutsuttu yli 3 000 ihmistä. Luulin tapaavani paikalla tuttuja ja mediaa, mutta toisin kävi. Valmistauduimme tapahtumaan tuntikausia, emme nähneet ketään, saimme huonot paikat ja hermot olivat palaneet jo matkalla loppuun. Ei ihan tavanomainen reissu.

Yleensä näytökset järjestetään hiukan pienempimuotoisina. Paikanpäällä on tarjoilua ja kaikilla on mukavaa. Tämä oli kuitenkin todella suuri tilaisuus ja kutsuvieraaksi tunsi itsensä sen perusteella että sai nähdä sentään elokuvan aiemmin kuin muut. Itse elokuvasta voin sanoa että tämä kerta Vareksen toteutuksessa oli todella persoonallinen ja omaperäinen ja juoni ei ollut yhtenäinen vaan ratkaisu selvisi lopussa, mutta ehkä jotain paloja jäi puuttumaan. Elokuvassa oli paljon synkkyyttä, pimeää ja karua, eikä tällä kertaa niin paljon huumoria mukana. Arvostan silti suomalaisia elokuvia, olemmehan sentään Suomessa joten pakkohan tuo on teidänkin katsoa!

Jatkot Apollossa olisivat olleet vain toiveunta, sillä kun kaikki 3000 kutsuvierasta haluaa päästä samaan aikaan sisään voit kuvitella mitä siitä syntyy. Luovutimme ajoissa ja käännyimme autolle päin ja päätimme että juhlamme ovat ohi. Ajomatkalla kotiin selvisimme lumipyryssä ja pimeässä yhdellä "läheltä piti, meinasimme kuolla tilanteella". No mutta kaikin puolin reissu oli hauska kokemus ja seura oli hyvää. Kutsut on aina kivoja ja kivahan se on niitä saada ja käydä katsomassa ennakkoon elokuvia tai mitä vain. Nyt pystyin jakamaan kokemuksen kanssanne ja tottakai suosittelen että katso, koe ja näe itse tuo elokuva paremmalla tuurilla kun meillä oli.


Tuurilla tähdeksi!  2

Monet meistä pitävät leffojen katselusta ja varsinkin Hollywood-leffoista. Itse ainakin käyn usein Filmtownissa, Makuunissa ja leffateatterissa kavereiden kanssa. Avatar-, Sex and the City- ja Twilight-leffat olivat ”pakko nähdä heti -kamaa”.

Näin kesäaikaan tuntuu kuitenkin, että uusia hyviä leffoja ei jostakin syystä ole tarjolla yhtä paljon kuin syksyllä. Ei vuokraamoissa eikä leffateattereissa. Siksi olen itse turvautunut vanhoihin hyviin klassikoihin. Lemppareitani ovat muun muassa Kill Bill -elokuvat ja muut Tarantinot, Blondin kosto, Fight Club, Matrix ja monet muut. Niitä jaksaa katsoa vaikka sata kertaa eikä koskaan kyllästy. Ja onhan minulla lempparinäyttelijöitäkin, joiden leffat katson vaikka väkisin. Tykkään eritoten Angelina Joliesta, Scarlett Johanssonista ja Reese Witherspoonista. Hollywoodin uroksista pidän Kiefer Sutherlandistä, Matthew McConagheystä ja George Clooneystä.

Meillä kaikilla on varmasti omat lemppari staramme, mutta on se vaan niin pienestä kiinni, että joku näyttelijä lyö itsensä läpi ja ansaitsee paikan sydämissämme.

Julia Roberts esimerkiksi tuli tunnetuksi Pretty Woman -leffasta, mutta alunperin elokuvan pääosa oli kaavailtu Daryl Hannahille, joka kuitenkin tyrmäsi sen sanoen, että se on naisia alistava. Mahtaa Daryliä kismittää, ettei suostunut rooliin.

Mr. & Mrs. Smith -leffan pääosa annettiin Nicole Kidmanille, joka kuitenkin jätti työn. Brad Pitt olikin sen takia vähällä luopua Mr. Smithin roolista, kunnes kuuli, että Angelina ottaa Nicolen paikan. Olisiko maailman vaikutusvaltaisimpiin pareihin kuuluvaa Brangelinaa edes olemassa, jos Nicole olisi pitänyt pääosan? Branicole kuulostaa kyllä aika säälittävältä...

Entä miltä kuulostaisi Marilyn Monroe elokuvassa Breakfast at Tiffany's? Kirjailija Truman Capote, joka kirjoitti Breakfast at Tiffany'sin, olisi halunnut Marilynin pääosaan, mutta Paramount Pictures päätti toisin ja valitsi Audrey Hepburnin, josta tuli supersuosittu. Tosin ei Marilynkään ihan tavikseksi jäänyt.

Johnny Depp puolestaan antoi pakit Titanicille, jolloin pääosa meni Leonardo DiCapriolle. Miehen ura lähti siitä elokuvasta nousukiitoon. Kuvittele Johnny Depp suutelemassa Kate Winsletiä. Omituista, eikö totta.

Harrison Fordin ura lähti myös sattumasta liikkeelle. Mies sai roolin Han Solona Star Wars -leffasta, koska näyttelijä Al Pacino ei sitä halunnut. Pacino Han Solona kuulostaa aivan tajuttomalta.

Taitaakin olla ihan tuuripeliä tuo Hollywood-tähteys.