Ilon ja surun penis!

  • Sunniva Strömnes

Viikonloppuna Suomessa vietetään jussia. Juhannuksen perinteet juontavat juurensa vanhaan eurooppalaiseen valon ja hedelmällisyyden juhlaan kesäpäivänseisauksen aikana. Erilaisilla taioilla pyrittiin esimerkiksi varmistamaan naimaonni. Juhannussalkokin oli alkujaan germaaninen fallossymboli, eli miehen sukupuolielintä erektiossa kuvaava, mieskuntoa ja miehisyyttä ilmentävä merkki tai symboli. Selkokielellä: juhannustanko on iloinen penis!

Suomen juhannuspenikset ovat kuitenkin pikkukauraa verrattuna japanilaisten hedelmällisyyssymboliin. Joka vuosi kun kirsikkapuu kukkii, Kawasakissa järjestetään Utamaro-festivaali, eli penisbailut. Juhlapäivä on loistava lasten siittämiseen. Tunnelmaa siivittää jättipenis, jota kuljetetaan kulkueessa pitkin kaupunkia. Riemua on ilmassa, ihan kirjaimellisesti!

Joka puolella maailmaa penis ei kuitenkaan ole tällä hetkellä pelkkä ilon aihe. Miesten elimet aiheuttavat viranomaisille päänvaivaa muun muassa Etelä-Afrikassa, jossa on jalkapallon mm-kisat 11. heinäkuuta saakka. Melkein puolen miljoonan kisaturistin takia paikallinen poliisi on valmistautunut myös seksiä ostaviin miehiin.

Etelä-Afrikassa seksin myyminen on laitonta ja prostituoiduilla on huonot mahdollisuudet suojautua aidsilta, koska he eivät pysty edellyttämään kondomin käyttöä asiakkailtaan. Näin ollen niin seksiasiakas kuin myyjäkin voivat saada HI-viruksen. Itse asiassa hyvinkin suurella todennäköisyydellä, sillä Etelä-Afrikassa on maailman pahin AIDS-epidemia. Maan 48,3 miljoonasta kansalaisesta 5,7 miljoonalla on HI-virus. Peräti 1,4 miljoonaa lasta on menettänyt yhden tai kummatkin vanhemmat aidsille ja yhteiskunnalla on suuria ongelmia taudin leviämisen takia.

Näin kesän hedelmällisyyspelien aikaan selibaatissa pitkään eläneen Lady Gagan neuvot sopivat kuin hyttynen silmään: elä selibaatissa tai käytä kumia, jos aiot harrastaa seksiä hetken hurmoksessa. Gaga suuntaa neuvonsa etenkin nuorille tytöille, sillä naisten HIV-tartunnat ovat nousussa ympäri maailmaa. Ja neuvojensa mukaisesti hän jakaa jopa kondomeja konserteissaan. Go Gaga!

Ja Utamaro-festari...

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi