Itsevarma raketti

  • Iiro Lehtonen

Snooker-pöydillä nähtiin menneellä viikolla yksi huikeimmista lyöntisarjoista hetkeen. Englantilainen Ronnie O’Sullivan nimittäin teki täydellisen 147 pisteen lyöntisarjan eli breikin. Kyseinen maksimibreikkin oli 34-vuotiaan O'Sullivanin kymmenes, ja tällä määrällä hän nousi kaikkien aikojen tilaston kärkeen ohi Stephen Hendryn.

Itse ennätyksessä ei ollut periaatteessa mitään erikoista tai yllättävää, vaan tavassa miten se syntyi. O'Sullivan nimittäin osoitti, että muut tekevät mitä he osaavat, Ronnie mitä hän haluaa. O'Sullivan hämmensi 12bet.com World Openin yleisöä, tuomaria ja vastustajaansa Mark Kingiä yksinkertaisesti kysymällä kesken lyöntivuoronsa, että onko maksimituloksesta rahapalkintoa tulossa. Eikä tämä melko ylimielinen kommentti tullut missään viimeisten väripallojen kohdalla vaan ensimmäisen punainen-musta -yhdistelmän jälkeen. Pöydällä piti siis lyödä vielä 34 lähes täydellistä lyöntiä perätysten. Tuo, jos joku on itseluottamusta.

Ottelun tuomari kävi kysymässä rahapalkinnosta O'Sullivanin samalla tyhjentäessä pöytää omalla nopealla vauhdillaan. Rahapalkintoa ei ollut, O'Sullivan putsasi pöydän viimeistä mustaa vaille ja kävi kättelemässä vastustajansa Kingin. Onneksi tuomari sai "The Rocket" O'Sullivanin palaamaan pöydälle viimeistelemään sen maksimituloksenkin.

Tässä vielä YouTuben pätkä tyhjennyksestä: linkki.

2 kommenttia

Anonyymi

28.9.2010 15:21

http://www.youtube.com/watch?v=IpSgK5mamAA

1997 World Snooker Championship, 5:20 ja 147

kukaan joka ikinä lajia on kokeillut ei voi kuin ihmetellä, superhuman effort. words fail me.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.9.2010 10:42

Finaalissa ei vaan sit enää riittäny motivaatio... Ronniehan on siis parhainta parhautta mutta joskus ärsyttää tuo ailahtelevaisuus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi