Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on joulu.

Joulun rauhaa  6

Joulu on sellaista aikaa, kun voi unohtaa kaikki murheet. Ja pitääkin.
Ei keskitytä huonoihin asioihin vaan vain hyviin. Ja meitä kaikkia yhdistää iloinen asia. Ainakin niitä ketkä siihen uskoo.

Sitten tuleekin jo uusi vuosi ja silloin on aika siirtää menneet taakse ja keskittyä tulevaan.

Niin minäkin aion tehdä. En hukkaa enää ajatustakaan menneeseen tai siihen mitä tapahtui tai ei tapahtunut. En jaksa todistella tekojani enää päivääkään, ja pääasia että läheiseni tietävät miten asiat on ja ovat nähneet asiat läheltä ja tunteneet minut vuosia. Ja blogeissa kirjoittelu ei paranna vakavien asioiden laitaa.

Tämän joulun vietän parhaiden ystävieni kanssa ja syömme perinteisen jouluruoan sekä juomme glögiä hyvässä seurassa. Joulumieli sydämessä.

Lattia on täynnä lahjoja kuin iso vuori, vaikka kenenkään ei pitänyt ostaa paljon mitään toisillensa. Ollaan oltu kilttejä ;)

Ihanaa, nautinnollista ja rakkaudentäyteistä joulua kaikille ja mahtavaa ja onnellista uutta vuotta kaikille! <3


Viikonloppu duunari!  8

Arkivapaa? Viikonloppuvapaa?

Olen huomannut, että aika kaksipiippuinen juttu. Toisaalta viikonloppuisin on kiva rellestää tai ottaa ihan rennosti, mutta nyt messuja viikonloppuisin kolunneena arkilepo tuntuu kyllä ihanalta.

Ennen raadoin viikot putkeen ja viikonloppuisin korjasin saldon, mutta nyt vaihdoin hetkeksi viikonlopun keikkoihin ja arkena hoidin muut asiat.

Tuntui kyllä hyvältä vaan olla ja mennä omalla aikataululla arkisin ja treenata rauhassa ja nähdä ystäviä. Tosin ei sitä joka viiikonloppu varmaan töissäkään kiva ole olla.

Vihdoin olen onnellinen, että olen tosiaan löytänyt työn, josta pidän, mutta jossa on haasteita. Toisinaan rankkaa, mutta palkitsevaa. Pidän myös työkavereistani paljon.

Olen myös saanut toteuttaa paljon pitkäaikaisia haaveitani, eikä ole tarvinnut miettiä joka pennin perään.

Solmin juuri oppisopimukseni koulussa ja täytyy sanoa, että tulee olemaan haastavat 1,5 vuotta vähintään ellei kaksikin. Vaatimuslista on mieletön, mutta kun tuon osaamisen kerään nostan itselleni kyllä hattua.

Sitten eikun oma liiketoiminta käyntiin ja menestymään. Olen pitkään toivonut oman yrityksen ja liiketilanp erustamista. Pitäisi vaan saada lisää tietotaitoa ja rohkeutta peliin sekä kunnon panokset.

Edessäni on nyt reilun 3 viikon kestävä työmatka, josta en vielä kerro enempää, mutta postaukset tulette saamaan ajallaan kaikesta huolimatta jos ei ole teknisiä ongelmia. Palataan siis arjen merkeissä joulukuussa ja ihanaa joulun odotusta kaikille.


Pettymysten joulu  4

Tähän mennessä muistamani joulut ovat aina olleet rakkaudentäyteisiä ja lämminhenkisiä jolloin olisi toivonut vaikka ajan pysähtyvän. Voin kuitenkin lyödä vaikka vetoa että kaikkien joulut, eikä joulut yleensä ole aina piparin tuoksuisia.

Joulusta ei tule hyvä pakettien määrän mukaan enkä muutenkaan liputa sen kaupalliselle näkökulmalle, mutta sillä on väliä kenen kanssa ja miten se vietetään.

Mielestäni joulu on rakkauden aikaa ja ilonjuhlaa ja me tiedämmekin syyn. Itse voin myöntää että tämä joulu oli minulle täysin erilainen ja hiukan surullinen mutta ainakin se antoi toivoa paremmasta uudesta vuodesta. Joulusta surullisen teki perheriidat, ja toisten perheriidan katselu jouluna. En viettänyt tästä riitasyystä joulua perheeni kanssa ja yhteisistä jouluperinteistä luopuminenkin teki kipeää. Onneksi rakas kämppis teki kuitenkin joulukinkun jota söimme ja ripaus joulumieltä vieraili myös minun luonani hetken!

Usko, toivo ja rakkaus ovat tulevan vuoden sanat jotka ovat hyvät eväät vuodelle 2011. Perjantaina jokainen voi juhlia tulevaa ja tehdä tärkeitä päätöksiä, lupauksia itselleen vielä paremmasta tulevaisuudesta. Nyt alan miettimään uuden vuoden lupaustani ja palaan asiaan perjantaina.


Jeesuksen synttärit baarissa  24

Vuoden viimeisessä Cityssä on listattu 29 helsinkiläisbaaria, jotka ovat auki joko jouluaattona tai -päivänä tai molempina. Tänä vuonna joulu osuu sopivasti viikonlopulle, aatto perjantaille ja joulupäivä lauantaille.

Kuinka moni aikoo mennä baariin noina päivinä? Ja miksi? Onko kellään suunnitelmissa viettää aattoiltaa Huumassa tai Lady Moonissa?

Ymmärrän baariin menon, jos joulu ei kuulu henkilön uskontoon. Mutta minun on vaikea ymmärtää joulunviettäjiä, jotka suuntaavat baariin 24.12. tai 25.12.. Sillä vaikka ei niin pyhien uskonnollisesta sanomasta tykkäisikään, on kristittyjen nimeämä Jeesuksen syntymäajankohta perinteisesti maassamme perheen ja suvun juhla. Eikö silloin olla mieluummin läheisten kanssa ja mussuteta sitä suklaata kuin mennä baariin tai vielä pahempaa, yökerhoon?

Itse en ainakaan voisi edes kuvitella meneväni baariin näinä kahtena päivänä. Olisi kuitenkin kiinnostavaa tietää, minkälainen meininki yössä tuolloin on. Onko kellään kokemusta?

Ja onko baarissa käyminen edes sovelias joulutraditio?

Kamikaze-baarissa on iso lehmä koristeena.
Kamikaze-baarissa on iso lehmä koristeena.

Kuvassa oleva lehmä löytyy Fredalta Kamikaze-baarista, eikä liity postaukseen mitenkään.


Jouluevankeliumi (erittäin vapaasti mukaillen)  2

Siihen aikaan antoi yrittäjä Sedu käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava yökerhokulttuurin uudistus.

...

Niin myös Mehdi lähti SK:lta, ja meni perustamaan omaa baariaan. Hän lähti matkalle yhdessä partnerinsa Nikon kanssa, joka halusi myös oman yökerhon.

...

Heidän siellä ollessaan tuli muidenkin yökerhojen syntymän aika. Yökerhot syntyivät pääasiallisesti pääkaupunkiseudulle ja muihin suuriin kaupunkeihin, koska niille ei ollut tilaa muualla Suomessa.

...

Sillä seudulla oli bilettäjiä yöllä ulkona (?!) vartioimassa juomiaan.

...

Yhtäkkiä heidän edessään seisoi promotyttö, ja kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi bilettäjät, mutta promotyttö sanoi heille:
"Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille syntynyt Uusi Yökerhokulttuuri. Tämä on merkkinä teille: te löydätte yökerhon, jossa on vip-tila.

...

Bilettäjät sanoivat toisilleen: "Nyt kaupunkiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen minkä promotyttö meille ilmoitti."

...

He lähtivät kiireesti, ja löysivät Mehdin ja Nikon luomuksen; yökerhon vip-tilalla. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli yökerhokulttuurista sanottu. Kaikki, jotka kuulivat bilettäjien sanat, olivat ihmeissään.

...

Bilettäjät palasivat kiittäen ja ylistäen Sedua siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.

Hyvää joulua! :)