Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on juhla.

Munat&Kanat  8

Kuinka monelle pääsiäinen on uskonnollinen juhla?

Voisin veikata,että aika monelle se on vain pitkä vapaa.

"Pääsiäinen on kristinuskon vuotuisjuhla, jota vietetään Jeesuksen ylösnousemuksen juhlana. Ylösnousemus on kristillisen uskon ydinkohtia, ja pääsiäinen kirkkovuoden vanhin ja tärkein juhla.

Pääsiäistä edeltää hiljainen viikko, joka huipentuu pitkäperjantaihin, Jeesuksen ristiinnaulitsemisen päivään. Varsinainen pääsiäinen alkaa pääsiäissunnuntaista ja sitä seuraa toinen pääsiäispäivä. Nämä päivät ovat pyhäpäiviä Suomessa ja monessa muussa maassa."

"Kristillinen juhla antoi uuden sisällön esikristilliselle kevään juhlalle.Nykyiseen pääsiäiseen liittyy useita keväisen luonnon heräävän elämän vertauskuvia. Näitä ovat muun muassa narsissit, rairuoho, keltaiset pääsiäistiput sekä kanit eli puput sekä hiirenkorvalle puhkeavat koivunoksat ja pajunkissat. Kevätpäiväntasauksen jälkeen valo voittaa pimeyden ja lämpö kylmyyden: vertauskuvallisesti elämä voittaa kuoleman. Muna on eri puolilla maailmaa tunnettu hedelmällisyyden ja kasvun vertauskuva."

Wikipedia

Itse ainakin piti palauttaa tarkemmin pääsiäisen merkityksiä mieleen ja löysinkin mielenkiintoista luettavaa. Itse olen syntymästä asti ollut ortodoksi.

Olen monta kertaa miettinyt, että haluaisin pääsiäisenä paastota, mutta 40 päivän paasto kuullostaa aika hurjalta. täytyy myöntää, että yksi jos toinenkin pääsiäinen on kulunut humalaisissa merkeissä, mutta tämän pääsiäisen ajattelin levätä ja hiukan juhlia. Ala-asteella ja ylä-asteellakin muistan aina kun kävimme ortodoksisessa kirkossa ja söimme pääsiäisruokaa. Ne oli ihania aikoja. Miten teidän pääsiäinen?


Kauhujen Linna, osa 1!  6

Sunnuntaina 6.12, eli Suomen itsenäisyyspäivä on hieno ja arvokas juhla. Se ei kuitenkaan ole silkkaa iloa kaikille. Niille toimittajille, jotka joutuvat töihin Linnaan tai johonkin baariin, jonne julkut suvaitsevat saapua juhlimaan Linnan juhlien jälkeen, työpäivä on yleensä aika veemäinen.

Ne toimittajat, yleensä viihdetoimittajat, jotka joutuvat Linnan juhliin töihin pakoilevia julkkiksia etsimään ja haastattelemaan, eivät ole onnekkaita.
Ensinnäkin he joutuvat hankkimaan itsellensä juhla-asun. Naistoimittajat joutuvat lisäksi meikkaamaan ja laittamaan hiukset. Usein omalla rahalla.

Toisekseen Linnassa on kuuma kuin saunassa. Hiki valuu juhlijoilla noronaan, ja porukka tönii toisiaan tungoksessa. Ja joku läikyttää takuuvarmasti juomat hameellesi, eli jokin tumma väri, esim. viininpunainen, on sellainen varma värivalinta.

Kolmanneksi Linnassa ei muuta ehdi tehdä kuin juosta julkkuja etsimässä hymyillään hampaat irvessä ja pitää näyttää siltä, ettei ole mihinkään kiire, vaikka oikeasti on tulipalomegalomaaninen hösis ja paniikkitilanne, kun Tanja Karpelaa ja Janne Erjolaa ei löydy mistään.

Ja kun juhlat loppuvat kymmeneltä, Linnassa ollut viihdetoimittaja kiirehtii toimitukseen ja kirjoittaa yötä myöten mitä kelläkin julkkisnaisella oli päällään ja kuka tuli kenenkin kanssa. Pukuvalintoja, mokia ja ulkonäköä ruoditaan itsenäisyyden hengessä silmät väsymyksestä pyöreinä tietokoneiden äärellä. Kansalle annetaan sitä mitä kansa haluaa, eli viihdettä.

Seuraavassa blogimerkinnässä: ”Kauhujen Linna, osa 2!” kerron mitä ihanuuksia viihdetoimittaja saa kokea yöllä itsenäisyyspäivänä. Stay tuned. Same Sunnivatime, same Sunnivachannel ;)!