Kasvattajasääntö puhuttaa

  • Iiro Lehtonen

Valioliiga pärähti käyntiin menneenä viikonloppuna tutuissa tunnelmissa. Chelsea näytti Didier Drogban johdolla heti ensimmäisessä ottelussa, mikä joukkue on ehdoton suosikki mestariksi.

Kauden alku on tänä vuonna erityisen kiinnostava Valioliigassa etenkin uuden kasvattajasäännön vuoksi. Joukkueiden on nimettävä syyskuun alkuun mennessä 25 pelaajan lista yli 21-vuotiaista pelaajista, joita aikovat loppukaudella käyttää. Listan pelaajista kahdeksan on oltava britannialaisen jalkapallon kasvatteja. Alle 21-vuotiaita listan ulkopuolelta voi kuitenkin peluuttaa vapaasti.

Kyseisen säännön aukkoja on ehditty jo hyödyntää etenkin Manchester Cityn toimesta. Viime vuosina runsaasti hankintoja tehneen joukkueen on ollut lieviä vaikeuksia nimetä omaa listaansa, mutta rahan voimalla tätäkin ongelmaa voi kiertää. City hankki silmääkään räpäyttämättä 20-vuotiaan italialaisen Mario Balotellin, jota pidetään yhtenä maailman lupaavimpana hyökkääjänä. Näin listan ulkopuolelle saatiin jälleen yksi kyvykäs pelaaja lisää.

Säännöllä halutaan edesauttaa nuorten englantilaisten nousua Valioliigan ja maailman huipulle, mutta säännössä on vielä paljon miettimistä. Arsenalin manageri Arsene Wenger heitti kovaa kritiikkiä päättäjiä kohtaan:

- Vuosien 1966 ja 1996 välillä täällä ei ollut juurikaan ulkomaalaisia pelaajia, mutta tämä maa ei siltikään voittanut yhtään mitään. Mikä on muuttunut?

Kyseisellä kommentilla ranskalaismanageri ei faneja englantilaisista kerää.

Mielenkiintoista kuitenkin nähdä, miten joukkueet parin seuraavan viikon aikana listan julkistamiseen valmistautuvat.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi