Kenelle sinä uskoisit rahojasi?

  • Iiro Lehtonen

Jalkapallon MM-kilpailut alkavat Etelä-Afrikassa perjantaina 11.6. Futiksen MM-kisat ovat aikaa, jolloin työyhteisöissä ja kaveripiirissä kiertävät veikkauslistat esimerkiksi mestarijoukkueesta tai kaikkien otteluiden lopputuloksista.

Kisojen ennakkoarvioita voi lukea muun muassa monista urheiluun vihkiytyneistä julkaisuista, mutta yksi nopea tie määritellä joukkueiden voimasuhteita on katsella vedonvälittäjien asettamia kertoimia.

Nopea katsaus viiden eri vedonvälittäjän listoille paljasti selkeän näkemyksen turnauksen finaaliparista. Espanjan tähtisikermä on kaikkien listoilla ykkössuosikki, heidän mestaruus antaisi rahat takaisin hieman alle viisinkertaisesti. Espanjan jälkeen Brasilia on yhtä selkeä kakkossuosikki hieman yli viiden kertoimella. Kolmanneksi oli arvioitu Argentiina, vaikka kotimainen Veikkaus lipesi linjasta nostamalla Englannin kisojen kolmossuosikiksi. Valioliigan kuningassarja-asema Suomessa näkyy selvästi tuossa kerroinasettelussa.

Englanti on nostettu muutamissa ennakkojulkaisuissa potentiaaliseksi yllätysmestariksi, vaikka joukkueelta puuttuu kärjestä ja maalilta mitat täyttävä pelaaja. Jos ja kun hidas, mutta kankea Emile Heskey häärisi hyökkäyksen kärjessä, ei ole vielä mikään katastrofi. Vaikka hän ei ole järin tehokas, tekee hän hyvin tilaa tehokkaampien pelaajien nousuille. Mutta se on Englannin ongelma, että maalissa on Katastrofi lempinimeä kantava David James. Huikeita torjuntoja, mutta kolikon toisella puolella on hurja määrä koomisiakin virheitä. Oma vetolappuni olisi ainakin hiestä piloilla jo ennen finaalia, jos löysin rahani tämän miehen harteille.

1 kommentti

Anonyymi

9.6.2010 10:23

Mitenhän Veikkauksen kerroin, taitaa indikoida suomalaisten kannatusta Englantiin ennemmin kuin asiantuntija-arviota....olisi siis linjassa Veikkauksen "asiantuntemuksen" kanssa.

Mm-kisat on kuitenkin ennenkaikkea hermopeliä. Yksittäisiä otteluita, joissa ei ole varaa epäonnistumisiin. Tuskin menee jatkoon yksikään 3:n tasurin maa, joten voitosta taistellaan alusta asti, ja enemmän kuin yhdellä tappiolla on jo potentiaalinen kotiinlähtijä.

Italia tietenkin menee jatkoon yhdellä voitolla ja tasurilla tehden yhden maalin. Ja finaalin kolmella pelitilanne maalilla, joista yksi on rankkari:) (Paraguaylle pataan, Slovakia tasuri ja Uusi-Seelanti 0-1 voitto)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi