Kiroileva Diili!

  • Sunniva Strömnes

Tunnustan. Olen jäänyt koukkuun Diili tv-sarjaan ja odotan ensi maanantain finaalia hulluna.

Yksi syy Diilin toisen kauden suureen menestykseen, ensimmäisen floppi-kauden jälkeen, on Suomen Donald Trump, eli liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo. Mies on suorasukainen, rehellinen ja huvittava.

Tosin siinä minun tuntemassani Hjalliksessa on vielä yksi pieni lisäpiirre, joka välillä vain vilahtaa ohjelmassa. Hjallis on, tai ainakin oli aiemmin, kuin kiroileva siili. Vittu, perkele ja saatana ovat Hjallikselle tavallisia lauseen täytesanoja. Joka ainut kerta kun olen puhunut Hjalliksen kanssa, hän on käyttänyt voimasanoja. Eikä siksi, että mies olisi hiiltynyt, vaan koska hänen puhetyylinsä on kiroileva. Kumma kyllä, Hjalliksen sanomina kirosanat eivät edes kuulosta niin pahoilta.

Ihmettelen kuitenkin millä ihmeen konstilla Hjalliksen kiroilua on vähennetty Diilistä. Voihan olla, että Diilin tekijät ovat ylimaallisen hyviä työssään ja ovat leikanneet kirosanat pois ruudusta. Tai ehkä ohjaajalla on rautaiset hermot ja kohtaukset on kuvattu miljoona kertaa. Tai ehkä Hjalliksen kihlattu, Diilin johtoryhmän Helena Karihtala, on saanut miehen kuriin jollakin naisellisilla ”kiristys-lahjonta-jankutus-väsytys” -taktiikalla. Hjalliksen pojatkin ovat saattaneet sanoa, että ”isi, me hävetään, kun sä puhut noin”.

Minun teoriani on kuitenkin, että Hjallis on ihan itse opetellut sensuroimaan itseään, ainakin televisiossa. Kukaan ei pysty muuttamaan toista ihmistä, ellei tämä itse halua muuttua. Kavereita ja perheenjäseniä voi kannustaa, mutta muutokseen pystyy vain henkilö itse.

Sipoonranta-projekti alkoi kaksi vuotta ennen varsinaisen ohjelman alkua. Harkimolla oli siis aikaa oppia vähentämään kiroiluaan. Sen on täytynyt olla vaikeaa, sillä Hjallis on myöntänyt, että voimasanat tulevat hänen puheeseensa kuin itsestään. Mutta ehkä mies käytti jotain rangaistusmetodia opetellessaan uutta puhetapaa. Kahdenkymmenen kilometrin lenkki, jos suusta lipsahtaa yhden lauseen aikana enemmän kuin yksi kirosana. Hjallis olisi saanut juosta ympäri Sipoonrantaa vuorokauden ympäri, joten tuskinpa hän ainakaan sitä tapaa suosi. Joka tapauksessa Diilin Hjallis on rautaa. Tykkään siitä, ettei Suomen Trump kiroile ohjelmassa liikoja. Silti olen usein miettinyt, minkälainen kiroileva Diili olisi ollut.

3 kommenttia

Sunniva Strömnes

26.11.2009 19:43

Hyvä kysymys :). Tosi-tv-ohjelmissa kärjistetään aina asioita ja tyyppejä, joten tuskin Minna oikeassa elämässä on ihan sellainen kuin miltä tv-ruudussa vaikutti. Ohjelmat leikataan yleensä raflaaviksi ja siksi Minnan "kivat kommentit" ovat voineet pudota pois ohjelmasta. Ja joskus tv-ohjelmat voivat saada ihmisestä sen surkeimman puolen esiin, ehkä niin kävi Minnan kohdalla. Varmasti Minna on osaava tyyppi, joka osaa hoitaa työnsä. En ehkä ihan tuon Diilin perusteella menisi sanomaan, ettei Minnaan tai vaikka Arskaan voi luottaa :).Mutta ymmärrän toki, että sellaisen fiiliksen ohjelmasta voi saada.

Mutta se tulee olemaan jännä nähdä kuka Diilissä vie voiton. Luulen, että Antti voittaa, vaikka itse kuulun Heidin kannattajiin.

Hulvatonta viikkoa itse kullekin toivoo Sunniva :).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.11.2009 02:39

Formaattihan on täysin viihteelinen,kyllä ilmainen mainos tarkan euron Harrylle sopii kuin "nyrkki päähän".(Ja kenelle ei sopisi...)
Kyllähän Suomesta löytyy ns.kovan rahan myyntijohtajia,jotka myisivät Sipoonrannan 200 kohde-asuntoa ja vielä hiekatkin merenrannasta kahteen viikkoon...
Onnea ja menestystä projektille suotakoon,mainosta siltä ei ainakaan puutu. ( *

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ZOMQandBarbieQ

29.11.2009 13:02

Siis sekin on pilattu.kuka niille sit puupäille huutaa..mul on telkku, mut se on tuolla ulkona jo aika märkänä:D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi