Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on klubi.

Maksetut miehet ja naiset  13

Pari viikkoa takaperin olin uuden klubi-illan avajaisissa. Informaatioarvo nolla, tiedetään. Juttu tuleekin tässä. Satuin nimittäin törmäämään tyyppeihin, jotka paljastivat olevansa maksettuja bilettäjiä. Klubin vetäjä halusi taata menon, ja oli kutsunut paikalle henkilöitä, joille maksoi bailaamisesta.

Maksetut bilettäjät eivät siis (ainakaan tässä tapauksessa) olleet varsinaisia esitanssijoita, eivätkä promo-tyyppejä. Muiden asiakkaiden on tarkoitus luulla heitä tavallisiksi kanssabailaajiksi, ja innostua heidän nostattamastaan bilefiiliksestä.

Etenkin Jenkeissä on melko yleistä maksaa supertähdille vierailusta bileissä, jolloin kemut saavat välittömästi lisää julkisuusarvoa. Esimerkiksi Paris Hilton peri E!Online-nettisivuston mukaan nosteessa ollessaan, vuonna, 2005, 20 minuutin vierailusta juhlissa peräti 200 000 dollarin palkkion. Julkkikset eivät kuitenkaan ole takaamassa hyvää meininkiä, ja palkkiot ovat tietysti Ameriikan malliin aivan älyttömiä.

Ajatus maksetuista tunnelmankohottajista on mielenkiintoinen, mutta lieneekö toimiva. Kaikkihan kuitenkin tietävät, ettei meno paranen muutamasta pogoilijasta, jos tunnelma on muuten kuin hautausmaalla.

Miten on, lähtisitkö bailaamaan maksua vastaan? Kuka kieltäytyisi? Kuulostaako bailaajista maksaminen hullulta?

Graffitti erään Pohjois-Italialaisen talon seinässä.
Graffitti erään Pohjois-Italialaisen talon seinässä.
Graffitti erään Pohjois-Italialaisen talon seinässä.
Graffitti erään Pohjois-Italialaisen talon seinässä.

Bo-bo-bo-bonk

Af, von ja muut ylhäiseltä kuulostavat etuliitteet antavat hyvän vivahteen nimeen kuin nimeen. (Paitsi tietysti niihin pakostakin persjalkaiselta kuulostaviin –nen päätteisiin perussavolaisiin sukunimiin. ;))

4.8. avattava Helsingin yön uutuus on LeBonk. Kuulostaa hyvältä. Vaikka LeBonk avataan vasta elokuun alussa, on se nyt jo koekäytössä.

LeBonk toimii samoissa tiloissa, joissa 28.8.1938–11.6.1970 toimi elokuvateatteri Elysée.

Bonkin nimi tulee Alvar Gullichsenin samannimisestä taiteesta, jossa ei ole päätä eikä häntää. Tai sitten on. Katsokaa lisätietoja täältä. http://www.bonkcentre.fi/natboy_fin.htm

Ravintolan suunnittelusta vastaa Gullichsenin työryhmä, joten ehkä jotain Posankan kaltaista on luvassa.

www.painters.fi/taiteilijat/g/gullichsen/pk1.jpg

LeBonkin avausta luonnehditaan todelliseksi tapaukseksi Helsingin ravintolamaailmassa, koska kyseessä on design-klubi. Tapauksen todellisuus selvinnee avajaisten jälkeen. Paikassa luvataan olevan urbaanit city-terassit, mikä on tietysti hyvä asia, koska kaupunkiin ei mahdu kahta Zetoria. 567 asiakaspaikkaa kolmessa kerroksessa mahdollistavat urpojen tuttujen feidailun.

Lisää LeBonkista 5.8. ilmestyvässä Cityssä. Raportti avajaisista neljännen päivän jälkeen täällä.

Lähteet:

http://www.kava.fi/elavan-kuvan-museo/arkiston-aarteet/helsingin-seudun-elokuvateatterit