Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on koulu.

Vaihtarit ulkomaille!  11

Hei nyt mä tarvitsen kokemuksia ja neuvoja.

Mitä etuja ja huonoja puolia on ollut vaihtareissa ulkomaille?

Kuullut ainakin muutamia ihania kertomuksia, ja ihmiset ovat sanoneet että eivät vaihtaisi kokemusta mihinkään. millaisessa elämäntilanteessa vaan tuollaisiin hommiin pitäisi lähteä.

Mulla olisi mm. myös mun uuden oppisopimukseni kautta mahdollisuus päästä upeisiin paikkoihin ja nähdä asioita ulkomailla. Ajatus kiehtoo hirveästi ja kun opettaja siitä puhui olin aivan innoissani!

Toisena vaihtoehtona olisi tehdä aivan jotain uutta ja vaihtaa muuten vain hetkeksi maisemia ja kokeilla oikeasti työelämää ulkomailla. Harmi vain kun ei ole tippaakaan hajua siitä mitä on tarjolla ja mistä kaiken löytää ja minkälaisia mahdollisuuksia mihinkin on.

Isojen riskien ottokin on vähän aina haastavaa, eikä haluaisi luopua mistään tutusta ja rurvallisesta suomessa, esim. rakkaasta vuokra-asunnosta vaan haluaisi pahan paikan tullen palata takaisin vanhaan.

Vaikka yllytyshullu olenkin, niin hullu en ole kuin tämä eräs mies joka huutokauppasi omaisuutensa ja menetti lopulta vaimon,omaisuuden sekä kodin ja mitä siinä listassa olikaan :) Mutta enpäs minä ole mikään arvostelemaan. Kukin tavallaan. Help me!


Syksyllä nautitaan koti-illoista  8

Ihana ollut huomata, kuinka mieli rauhoittuu syksyn aikana ja kotona alkaa viihtyä paljon paremmin, vaikka puuhaa ja töitä kyllä riittää yllin kyllin. Nykyään kuitenkin vietän esim. viikonloput mieluummin töitä tehden, jotta voi hankkia jotain kivaa esim. kotiin tai ihan rauhallisesti viettäen peli-iltaa kavereiden kanssa tai käymällä leffassa. Sitten pääsee ajoissa nukkumaan eikä tarvitse yöllä kylmässä värjötellä taksijonoissa eikä aamulla ole paha olo.

Tällä hetkellä mulla on tosi hyvä fiilis ja asiat alkaa selkiytymään pala palalta. Kuhan ei ota liikaa paineita. Kaikki ajallaan.

Kauhea into on herännyt nyt opiskeluun ja kotini sisutamiseen ja mietinkin vaan joka päivä mitä kaikkea voisin hankkia kotiin. Juhliminen on jäänyt oikein vähälle ja nyt mennään kolmatta viikkoa ilman tipan tippaa. Eikä tippaakaan kyllä tee mieli.

Ajattelin, että jos mitään erikoista ei tule, niin uudenvuoden vaihtumista voisi sitten juhlia hiukan shampanjan kera. Olisi kyllä aika loistava puhdistautumiskuuri siihen asti.

Kesän lopussa minulle soitettiin koulutuskeskus Educolta ja kysyttiin olisinko kiinnostunut yrittäjän ammattitutkinnosta, kun minulla on toiminimi. He tarjosivat mahdollisuuden kehittyä yrittäjänä ja laajentaa osaamista. Minulla on merkonomin koulutus jo ja tämä kuulosti mukavalta jatkeelta sille, varsinkin kun yrityksen perustaminen oikein kunnolla on kyllä tulevaisuuden haaveissa. Koulutus käydään mentorin kanssa ja oppisopimuksella ja kerran kuussa on lähipäivä. Koulu kestää 1,5 vuotta ja se käydään markkinointi-instituutissa.

Ensimmäinen koulupäivä oli oikein mukava ja tutustuin luokkalaisiin. Kaikki vaikutti huipputyypeiltä ja mukaan mahtui kaiken kirjavaa porukkaa. Ihmisiä oli sirkustaiteilijasta lihameklariin.

Nyt jään innolla odottamaan miten koulutus käynnistyy ja onko se minulle kuinka haastavaa.

Ihanaa syksyä kaikille :)


Kosmetiikanmyyjäksi  17

Nyt päätin, että kesän lusmuilu loppuu. Laitoin työhakemuksia menemään ja hain vaateliikkeeseen ja meikkikauppaan, jotta pääsen väsäämään niiden tuotteiden parissa mitkä minua kiinnostaa. Hain kahteen paikkaan ja toiseen pääsin. Menen nyt kosmetiikkaliikkeeseen töihin. Halusin asiakaspalveluun siksi, koska viimeisen vuoden ajan olen ollut myyntityössä, missä myynnille oli selkeä tavoite ja palkka koostui osittain provisiosta. Nyt voin sitten rentoutua vähän enemmän ja keskittyä asiakaspalveluun enkä ajattelemaan kokoajan omia tuloksia ja euroja tilillä.

Noin kolme kuukautta sitten olin viimeksi töissä, mutta päätin lopettaa, sillä aloin tekemään töitä kotoa internetin kautta ja se kiinnosti minua sillä hetkellä. Niinhän se meni, että kun ei ollut selkeitä rutiineja ja aikatauluja, tai herätyskello soimassa aamuisin, niin kesä meni juhliessa ja tekemättä lähes mitään järkevää.

Menen nyt ainakin hetkeksi koeajaksi kyseiseen liikkeeseen ja sitten tammikuussa aloitan iltakoulun meikkikoulussa kampissa. Se päättyy sopivasti silloin kun alkaa haku media-assistentiksi joten siihen voi sitten hakea.

Työt alkaa ensi viikolla ja ihan kivalta tuntuu. Minulla on myös eräs todella iso ja kiva projekti tulossa syksyllä ja se on minulle ehdottomasti pitkiin aikoihin odotetuin ja iloisin mahdollisuus mitä minulle on tarjottu. Hyvä että asiat alkaa pikkuhiljaa rullaamaan. Kohtahan se bb:kin jo alkaa niin pääsee sitä jännittämään ja kesä on ollut kerrassaan ihana ainakin ilmojen suhteen.

Noniin sitten eikun meikkejä ostelemaan jos mut jostain bongaatte jatkossa ;)


Kauan odotettu selvä viikonloppu  17

Ja voin kertoa, että hyvältä tuntuu. Mä en nyt edes muista kauan siitä on aikaa ku erottiin Antin kanssa. Hetkinen. No varmaan pari kuukautta. Onhan sitä sitten tosiaan tullut oltua sen jälkeen ulkona joka viikonloppu mukaanlukien vielä arkipäivät jolloin on ollut jotkut bailut. Nyt kuitenkin nokka osoittaa parempaan suuntaan.

Viikonlopun mä olen käyttänyt mietiskelyyn ja ollut ihan vain suurimmaksi osaksi itsekseni. Perjantai alkoi kun laitoin saunan päälle, hyvää musiikkia ja istuin koneen ääreen. Katsoin konetta ja mietin, että aionko mä nyt taas avata facebookin ja kuluttaa siellä aikaa ettei tule tylsää.

Siivosin sitten ensin feissarin kaveripyynnöistä ja mietiskelin, että mitä mun sitten pitäis tehdä. Juttelin vähän aikaa tuttujen kanssa ja kaikki kyseli bileistä tai bileisiin. Sitten laitoin facebookin kiinni ja aloin käymään mielessä asioita mitä mä haluan ja mitä niiden eteen pitää tehdä.

Viimeaikoina kun on ollut vähän vaikeeta ja mennyt lujaa niin olen liian helpostikkin turvautunut aina muiden ihmisten apuun ja pyytänytkin sitä. Elämä vaan ei mene niin, että aina on joku joka auttaa kun jotain tarvitsee. Mä ainakin haluaisin mun elämässä osata/pystyä tehdä lähes kaiken itse.

Mulla on tossa n. vuoden ajan nyt ollut kokoajan sellaisia ajatuksia liittyen nettimaailmaan ja asioita joita haluaisin päästä toteuttamaan siellä. Ideoita mitkä voisi olla menestyviä ja voisivat myöskin ansaita mulle hyvin rahaa. Olen kuitenkin joutunut aina vinkumaan muilta. Tekisitkö kotisivut, suunnittelisitko tämän, ja mites toi mites toi?

Eilen mä sitten menin ja aloin surffailee netissä tietoa hakien, milloin mihinkin liittyen ja päätin että mä haluan media-assistentiksi eli suorittaisin audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon.

Nyt kun koulut taas alkaa(voisiko joku kertoa milloin)?, niin marssin keravalle vanhaan kouluuni ja sanon, että lyöppäs pöytään paperit ja kerro mistä aloitetaan. Nyt mä käyn ensin vanhan alta pois ja eikun uuteen mars. Edellyttäen tietysti, että pääsen pääsykokeista sitten eteenpäin :)

Ihanaa viikonloppua kaikille...