Kuolemaa silmästä silmään

  • Del Aholainen

Ah, siunattu talviloma on täällä taas. Sen kunniaksi Pizza Hutin notkuvien lounaspöytien ääressä aloimme muistella klassikoiksi päätyneitä shokkikuvia (ääh, miten typerä, mutta kuitenkin kuvaava sana). Ikävä kyllä naapuripöydissä ei ymmärretty suomea, joten emme päässeet pilaamaan muiden ruokahalua. Mauttomassa kokouksessamme kruunasimme goatsen shokkikuvien kuninkaaksi. Viattomille lapsukaisille tiedoksi, että kyseessä on erittäin joustava alaston herrasmies, joka on ilostuttanut huolettomia netinkäyttäjiä vuosikymmenen. Toinen seuralaiseni ilmoitti naureskelleensa kuville, joissa näkyy goatsetuksen uhrien ilmeet. Epäilin heti kuvia feikeiksi. Oma kulmakarvani nousi kolme milliä goatseen ensimmäisen kerran irkissä törmätessäni. Miten yksi elastinen mies voisi hetkauttaa ihmistä, joka on nähnyt lukuisia kertoja päättömiä ruumiita, päitä ilman ruumista ja avaruuspukuisia kääpiöitä?

Tuntuu liian perinteiseltä ja kuluneelta sanoa, miten turtuneeksi tulee nähtyään liian monta videota irtisahatuista päistä ja mitä omituisimmilla tavoilla kuolleista ihmisistä. Kokeeksi avaan männävuosien suositun sivuston, joka näyttää olevan vielä elossa ja kuin suoraan 1990-luvulta. Ensimmäisen linkin takaa löytyy amputoitu käsi, hmm, afrikkalainen joukkomurha, sahattu nainen, joka näyttää photarin läpi kulkeneelta. Yritän puristaa jonkinlaisen reaktion itsestäni. Olen sentään ihminen, joka itkee nähdessään yksinäisen joutsenen.

Kyökkipsykologin taitoni eivät riitä analysoimaan, miksei mikään enää tunnu miltään. Pala alkaa painaa kurkussa vasta kun kuvittelee ns. omalle kohdalleen. Eniten järkyttää kuitenkin "totuuden dokumentoimiseen" erikoistuneen foorumin kommentit. En ensinnäkään ymmärrä, miksi pitää julkaista kuva hirttäytyneestä miehestä. Suurempi mysteeri on, miten joku jaksaa naputella naureskelevia hymiöitä kuvan perään. Huumori kuulemma helpottaa vaikeiden asioiden käsittelyä. Tapansa kullakin. Itse katson kuolleita silmästä silmään kuin taidetta, jota ei oikein voi ymmärtää; etäältä ja pää tyhjänä.

P.S. Mikä on ensimmäinen Googlen hakutulos, kun etsii "shokkikuvia"? "Miss Suomi Essi Pöysti SHOKKIKUVAT TEINIVUOSILTA!"
P.P.S. Kirjoittelin jokunen viikko sitten ChatRoulettesta. Senkin käyttäjät ovat keksineet palvelun potentiaalin ja alkaneet shokeerata juttukumppaneitaan netistä kopioiduilla videoilla, joissa hukutaan kylpyammeeseen tai hirttäydytään kameran edessä. Snuff-leffoja sai ennen metsästää tiskien alta koko elämänsä, nykyään sitä tungetaan vasten tahtoakin suoraan ruudulle.

2 kommenttia

make7

4.2.2010 22:13

Pari v Balkanilla olleena ja parin lapsen isänä... En ikinä halua nähdä enää miinaan menneitä lapsia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.2.2010 10:15

Mediaan lisää huumoria ja positiivista asiaa, liian paljon on esillä negatiivista juttua. Tosin mediat ovat kaupallisia ja rumat jutut myyvät paremmin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi