Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on laihdutus.

Luonnollisuus kunniaan!  11

Yhtäkkiä tässä ihan pikkuhiljaa on tullut sellainen fiilis kun pidennyksetkin alkoivat pudota olleessaan mun päässä jo niin kauan, että mä haluan nyt luonnollistua. Tämä ei tarkoita sitä, ettäkö en voisi olla luonnollinen vaikka minulla onkin silikonit. Ei, en ole menossa poistattamaan niitä. Eikä tämä ole mikään päähänpisto, vaan haluan vaan jotenkin riisua itseni kaikesta ylimääräisestä.

Tällä viikolla käyn myös poistattamassa rakennekynnet. Mutta en suinkaan luovu mun ihanasta kampaajastani, enkä kynsistudiosta, vaan lisäkkeet vaihtuu hiustenvahvistamishoitoihin ja rakennekynnet ihaniin lakkauksiin kynsissä sekä varpaissa :) On jo nyt kivempi olo ilman pidennyksiä ja odotan vaan, että vihdoin onnistuisin myös painonpudotuksessani.

Laihduttamisesta en uskalla enää edes ikinä mitään lupailla. On tässä sen verran monta kertaa menty ihan reisille sen kanssa. Aloitus on lupaava mutta koskaan en saa vietyä loppuun. Tärkeintä kuitenkin on etten vieläkään ole heittänyt lusikkaa nurkkaan.

Kyllä tää tästä ja toivonkin, että kesällä nyt on sitten fressi ja kevyt olo kaiken suhteen ja paino alkaa putoamaan sekä saan vahvat ja terveet hiukset ja kynnet ajan kanssa ihan itse kuhan malttaa odottaa. Tiedän että se vie KAUAN aikaa, mutta toisinkuin minä aina oletan, niin mikään ei tule hetkessä.

Mahtavia aurinkoisia kesäpäiviä sinne!v :)Tammikuun terveysintoilut  6

Kauhea buumi on kyllä aina tammikuussa joka asiassa mikä liittyy laihtumiseen ja terveyteen. Ihmiset ikäänkuin puhdistaa kehoaan ja ei juo ja käy salilla ja tekee kaikkea ihan vaikka detoxteen juomisesta alkaen.

Itsekkin olen moiseen hurahtanut, mutta eipä iloa kauan kestänyt kun kielsin itseltäni kaiken, dieettasin ja kävin salilla 5 kertaa viikossa. Nyt olen palannut takaisin entiseen ja valitettavasti en onnistunut omissa tavotteissani. Suunnitelmat tipattomasta tammikuusta myös kaatuivat. Uusi yritykseni alkaa kun aloitan Body Camp kuntoleirin nyt tammikuun lopussa jos silloin sen piti alkaa muistaakseni. Enismmäinen aloitus oli 16.pv jolloin en kerennyt mukaan.

Salilla käydessäni huomasin että vaikka kuntotunteja olisi järjestetty sata päivässä niin tunnit olisivat täynnä. Kysyntä on aivan sairasta ja jonotus oli tuskallista. Itse käyn satsilla.

Jopa kuntosaliohjaajat tietävät sanoa, että tilaa vapautuu heti helmikuussa ja ihmisten hömpötys loppuu kuin seinään. Ne ketkä ovat vuosia urheilleet eivät perusta tammikuuhun eikä kesäkuntoihin tms. liikunta on osa jokapäiväistä elämää ja elämäntapa.

On kuitenkin ihanaa huomata, kuinka jokaisessa ihmisessä on toivoa oman kuntonsa ja terveytensä suhteen ja halutaan tehdä muutoksia parempaan. Toivottavasti minäkin nyt vihdoin repsahduksesta huolimatta onnistuisin tavoitteissani ja pääsisin unelmakuntoon. Kiloja tullut lisää runsaat 8 kiloa. olen aivan rikki asiasta.


Kesäkilot kuriin  9

Kyllä ottaa muuten päähän kun kirjoittaa blogia ja se pyyhkiytyy taivaan tuuliin kun päivitys on kestänyt liian kauan. Olipahan ainakin hyvä kirjoitus mitä ei koskaan julkaista, mutta tulkoon tässä sitten lievän potutuksen lomassa uudenlainen.

Kesällä mulla ei tule yhtään katsottua mitä pistän suuhuni. Sitä ikäänkuin antaa itsellensä oikeuden syödä mitä vaan, ja yleensä ystävien kanssa kesän yleinen tapa onkin terassit, yösnägärit, grillibileet ja tonneittain perunasalaattia sekä usein se yhdellä jäätelöllä käyminen. No siinähän niitä kesäkiloja kertyy huomaamatta.

Ei sitä nyt välttämättä vallattomasti lihoa, mutta kyllä sitä itse on tullut ajateltua loppukesästä, että kehtaakohan niitä alkukesällä ostettuja minishortseja laittaa enään jalkaan. Tai millainen farkkuperse olen syksyllä? Vai mahtuuko farkut jalkaan?

Kesällä hyötyliikunnan määrä varmaan kasvaa, mutta ei se oikein tahdo laihaksi asti riittää. Itsellä ainakin oli tasan kahden viikon aamulenkki intoilu joka jostain syystä lopahti kuin seinään eli siinä oli kesän liikunnat. Siinä sitten koko kesä tuli liikuttua hyvin epäsäännöllisesti, mutta syöminen maistui sitäkin enemmän.

Syksy on tullut tänä vuonna minulle aivan kuin puun takaa, ja yhtenä aamuna sitä vain herää sateeseen ja odottelee että tuleekohan se aurinko sieltä vielä kun johan se oli eilenkin.Syksyllä kesän tavat mässäillä, juopotella ja pitää hauskaa tuntuvat kiusallisilta ja huonoilta vaihtoehdoilta, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Miten pääset tavoista eroon sormen napautuksella?

Onko jollain muulla samankaltaista ongelmaa? Kyllä sitä pitäisi löytää sellainen hyvä tasapaino koko vuodelle eikä antaa itselleen mitään erityisoikeuksia tiettyinä vuodenaikoina. Nyt kun sitä karistaa kesäkilot ja saa itsensä ehkä jouluksi kuntoon, niin sitä vedelläänkin jo kinkkua ja suklaata posket pullollaan.

joulu ei hyväkuntoisia ja säännöllistä liikuntaa harrastavia horjuta, mutta jojoilijana minä taidan syödä jouluna pelkän kinkun ja jättää suklaan väliin. Olisi se kiva saada tasapaino elämään kaiken suhteen niin ei tarvitsisi näinkään pienistä asioista murehtia. Anyone?

Huomasin myös, että kuntosalit ovat alkaneet mainostaa joka tuutista näin syksyn alkaessa ja itsekkin päätin ottaa neuvosta vaarin ja hurahdin Satsin running - tuntitarjontaan.

Ainoana salina olen nähnyt heidän järjestävän kestävyysjuoksutunteja ja juoksutunteja juoksumatolla, ja päätin ottaa vuoden jäsenyyden, niin saa varmasti ylimääräiset kilot kyytiä. Olen sitten ensi kesänä lenkkikunnossa.

Aloitan lokakuussa treenit joten jospa sitä ei joulupukin polvi menisi sijoiltaan sitten lahjojenjakotilaisuudessa :)


Easy Diet!  21

No nyt kauan odotettua laihdutushöpinää. Voin kertoa että laihduttaminen on helppoa! Kuulostaako typerältä. Kaikki ajattelee että no ei v*tussa ole. voin kertoa että kyllä se on. Kun välttää tiettyjä ruoka-aineita mitkä ei ole ihmiskehon kannalta tarpeellisia ja pitää määrän suosituksissa ei pääse lihoamaan, ellei ole kyseessä lääkityksen taisairauden aiheuttama syy.

Perustietoa minkä kaikki ovat varmasti kuulleet, mutta ei niinkään oppineet on vältä hiilihydraatteja jotka tulevat leivästä, riisistä, pastasta, nuudeleista, jne jne. Niitä on kuitenkin saatava, mutta oikea hiilihydraattien lähde tulee kasiviksista ja osa myös joidenkin lihojen mukana vähäisissä määrissä, mikä on riittävä ja oikea määrä ihmiselle.

Toinen väite voisi olla että liiku enemmän kuin syöt. Tästä olen erimieltä sillä vaikka liikkuisit hullunlailla niin on lähes mahdotonta kuluttaa enemmän kuin on syönyt ja kaikenlisäksi pitää kirjaa kaloreista kokoajan. Sitäpaitsi sakkoa tulee aina joku kerta ja sitten otetaan vain pakkia lähtöpisteeseen. Yhdistelmä on oltava kunnossa. ruoka ja liikunta. Olen monesti ollut vähän laiskemmalla tuulella ja laiminlyönyt minun liikkumistani, mutta olen syönyt oikein esim. kun olen kaksi kuukautta ollut liikunnan suhteen toimeton, niin en ole huomannut muutoksia kehossani. Sen sijaan jos söisin kaksi kuukautta miten sattuu ja liikkuisin vähän niin tulos olisi huomattavasti huonompi. Voitteko kuvitella että yhden palan suklaan syömisen jälkeen pitäisi kävellä 5 kilometriä, että se olisi kulutettu. Sokeri on ihmisen pahin vihollinen ja sitä pitää välttää täysin jos haluaa laihtua. Se imeytyy välittömästi ja on painonpudotuksen piru. Siksi itse jos juon esim. coca colaa juon sen zerona. Ei sokeria. Sitä en suosittele myöskään keinomakeutuksen takia jolla on huonoja sivuvaikutuksia sekä hampaille huono vaikutus, mutta mieluummin se harvoin kun sokeripommi. Mä en ole konkari karppaamisessa eli siinä elämäntyylissä missä vältetään hiilareita mutta tämä on hyvä paikka opiskella www.karppaus.info.

Eli siis kun sanoin että laihduttaminen on helppoa se pitää paikkaansa. Voit laihtua jos noudatat ohjeita etkä lisäile omia sääntöjä tai poikkeuksia ja oikeuksia tehdä muuten kuin kerrotaan. Jos noudatat sääntöjä mitä olet itsellesi laatinut mm. treenipäivät ja ruokavalio, et luisu etkä lusmuile niistä niin onnistut tavoitteessa. Voin kertoa että itse olen onnistunut kerran ja taas luisunut, mutta se tunne kun saavutin mitä halusin oli mitä mahtavin. Verrattavissa siihen että itsetunto kohenee kolminkertaiseksi ja kaikki tuntuu ihanalta ja upealta. Asenne muuttuu ja menestyt asenteen myötä paremmin mm. töissä, parisuhteessa, kotona jne..Mitä tahansa keksitkään. Jo kuukauden itsekuri ja kaikista omista lempiherkuista irti pääseminen on se kovin kynnys ja vanhat tavat mm.sipsipussi kun tulee lauantai action on äärimmäisen vaikeita. Mutta ne vaan pitää kovalla tahdolla korvata dipattaviin porkkanoihin ja ajatella että tuokin kovakuntoinen ja kroppainen mimmi/äijä telkkkarissa on käynyt vähintään saman läpi kuin minäkin nyt joudun. Joskus näytän yhtä hyvältä. Kaikki riippuu siis omasta panoksesta. Mikään ei ole ilmaista.

Loppuun otsikon mukainen neuvo. Easy diet. Kokonaan proteiinipainotteinen kuuri jota noudatat ohjeiden mukaan ja saat hyvän startin jonka jälkeen syöt lihaa ja kasviksia niin voila. Vierailkaa easydiet.fi niin siellä on ohjeet. Itseltä lähti viikossa ainakin 4 kiloa. Mutta vain tarkalla noudattamisella. Ei mitään ylimääräistä!