Lainaisitko rahaa tälle miehelle?

  • Del Aholainen

Mikä avuksi, kun lompakosta löytyy vain nöyhtää ja pankki uhkailee korttia sulkulistalla? Lahjakalevalat on pantattu jo vuosi sitten, eikä sijoitustarkoitukseen ostettu Vuitton kelpaa kenellekään huuto.netissä? No, internet tietysti. Tässä pari vastuutonta vinkkiä rahan hankkimiseen.

1. Lainaa normaalilta ihmiseltä

Pikavippivippivippi blah. Niiden järkyttävistä koroista ja hämäristä lainaehdoista on jauhettu jo sen verran, että ilahduin huomatessani uuden ihmettelyn kohteen; P2P-lainan. Siinä pelkäämätön rikas jättää ilmoituksen, jossa kertoo paljonko fyffeä saisi ja millä korolla. Pikavippikierteiset ja maksuhäiriömerkinnän partaalla roikkuvat maksavat neljä euroa lainan hakemisesta, eikä saaminen ole ollenkaan varmaa. Erittäin hyvä bisnes sivuston perustajalle, kun neljää euroa putoilee joka puolelta, puhumattakaan muista pienistä maksuista (esim. tonnin lainasta yritys lohkaisee n. 150 e). Ja nyt yhteen ääneen perinteinen "äh, miksen mä keksinyt tätä rahasampoa" -voivottelu.

Lähtisinkö mukaan? Perustamaan moista yritystä kyllä.
Oletettu tuotto: 4 e yritykselle.

2. Pointbloggaaminen

Googlella asioita hakiessa saattaa törmätä laaduttomiin "blogikirjoituksiin" hakemistaan aiheista. Jäljet johtavat pointblog.fi-sivustolle, jossa kirjoitustyylistä päätellen taskurahanhimoiset teinit kirjoittavat suosituista Google-hauista bloggauksia. Ideana on saada hakukoneen käyttäjä klikkaamaan bloggausta, jolloin pointblog.fi saa rahaa ja bloggaaja säläksi muutettavia pisteitä. Jos taipuu "jaa, mun pitäisi kirjoittaa aiheesta "mistä saa puolukoita", no kerron teille että metsästä saa puolukoita" -henkisiin viisauksiin, voi pointblog.fi olla tie rikkauksiin. Tuo puolukkakeissi on muuten nähty ja totta, ja pian joku pääsee bloggaamaan mm. Johanna Tukiaisesta. Rahan tuloa ei voi estää...

Lähtisinkö mukaan? Ehkä mielenkiinnosta puolukoita ja Tuksua kohtaan.
Oletettu tuotto: Minikarkkipussi kerran kuukaudessa.

3. Laiton uhkailu

Jokunen vuosi sitten jenkeissä perustettiin savetoby.com-nettisivu, jonka perustaja uhkasi syödä kaninsa Tobyn, mikäli hänelle ei lahjoiteta 50 000 dollaria. Asiasta ärähti PayPal, eläinsuojelijat ja sivujen hostaaja, mutta Tobyn omistaja väittää saaneensa 24 000 dollaria kuvilla kaniinista kattilassa sellerin kera. Suomessa tällainen sivu olisi laiton (mikähän pykälä tähän pätee?), mutta epäselvä jenkkilaki piti Tobyn syömisuhkailua ihan laillisena puuhana. Ideana vanhentunut eikä kovin omaperäinen, mutta saattaisi toimia kerran Suomessa sveitsiläisen pankkitilin ja jenkkiserverin kera?

Lähtisinkö mukaan? Tekee mieli keittää lemmikkikanit sellerin kera ilman rahaakin, eli ehkä.
Oletettu tuotto: Muutama kymmenen euroa, kansan vihat niskaan.

4. Alter egolla lypsäminen

Eräälle foorumille liittyi ongelmainen mies. Ei ollut ihmissuhteita, äiti vihasi ja elämä oli täynnä masennusta. Pari kuukautta henkilö keräsi sympatiaa ja ui sisään muiden suosioon, kunnes onni lopulta kääntyi; joku nainen oli kiinnostunut miehestä. Mies halusi viedä naisen treffeille, mutta hänellä ei ollut yhtään rahaa. Olantaputtelijat lupasivat lahjoituksia, ja pian tilinumero ilmestyi foorumille. Tarina ei kerro, oliko mitään treffejä olemassakaan, vai saiko joku vain mukavat rahat parin kuukauden helposta työstä.

Lähtisinkö mukaan? Joku selkäranka pitää olla, en.
Oletettu tuotto: Huono omatunto, nettisalapoliisit oven takana.

3 kommenttia

Anonyymi

13.10.2010 15:31

siihen tonnin lainaan ei kuule 150e riitä. Edes pankista et saa tonnia 150e kuluilla , tuohan olisi erittäin halpaa lainaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.10.2010 09:39

5. Pankkineidin korkeat korot

Vakuutukseen liittyvästä asiasta keskustellessani pankkineidin kanssa, hän antoi ymmärtää, haluavansa tehdä hyvän ja kilpailukykyisen tarjouksen illalla hänen luonaan.
Kahvin jälkeen keskustelu jatkui makuuhuoneessa.
Kevyempi olo, parempi vakuutus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Del Aholainen

20.10.2010 11:48

Halpaa lainaa lainaajalle, mutta mites lainan antajalle? Ei välttämättä ole kaikilla puhtaat jauhot pussukoissaan.

Pankkineidin korkeista koroista ei kokemusta tähän mennessä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi